Godis i trädgården
Så nu är hallonen provsmakade ihop med vaniljglass och chokladsås.
* Shit! Någon som har några tips, för jag har ingen susning om hur man gör sån´t där...
Å hjälp vad avundsjuk jag blir, jag vill oxå ha hallon i min trädgård, jag älskar hallon! Safta o sylta? Varför det? Ät upp dem med glass!
Märta>> Ja, hallonen ja. Men vinbären då? Kan man äta dem med glass?
Svarta vinbär kan du göra likör av mig!
Jag måste inte förklara vad som for genom mitt huvud när jag skrev råkade sätta "mig" i slutet av den där meningen va? ;)
Skit i vinbären!
Christian>> Nu skrev jag ju att vinbärsbusken lös ilsket RÖTT mot mig. Svårt att göra likör av de svarta vinbären då...
Vi har haft alkoholtema på jobbet i dag, så det är antagligen därför jag ser alla möjligheter till alkohol i det jag läser. Röda vinbär blir bäst som gele.
Bara rör i socker tills det blir lagom sött, lägg i burkar och frys - rårörd hallonsylt är supergott till våfflor och pannkakor!
Man kan också koka jordgubbssylt med en påse syltsocker (finns färdiga påsar i affären, där det står hur man gör, men det är lätt!)
Det var min samlade kunskap i att sylta och safta, det... ;)