Jag älskar djur

Då var det äntligen fredag igen då. Gött! Har inga särskilda planer för helgen egentligen. Ska försöka träna lite och sen behöver det fixas hemma som vanligt. För tillfället är byrån i sovrummet begravd i använda kläder som behöver tas om hand, och på strykbrädan ligger stora högar med ren tvätt som ska strykas. Det behöver jag lösa. Sen ska vi måla klart i rummet i källaren. Dessutom skulle hela huset behöva en storstädning känns det som. Igår bytte jag ut farmors gamla gardiner i tvättstugan. Bakom dem var det inte rent. Är det någon som vill köpa ett husdjur har jag ett gäng till salu. När jag torkade av fönstren hade jag inte hjärta att döda de spindlar som fortfarande levde... Speciellt en var fin. Den hade en röd, glänsande kropp, stor som en halv ärta ungefär. Finns i Hjo.

Det blev fint med nya gardiner faktiskt. Att hänga upp en bit tyg istället för en annan borde inte göra så stor skillnad kan man tycka, men det gjorde det. Så i helgen tror jag att jag ska besöka Hem & Hobby för att leta upp något fint gardintyg till vårt nya uppfräschade källarrum. Och det mintgröna pannrummet skulle också behöva en ny gardin.

På tal om något helt annat så tänkte jag på en sak igår kväll när vi var ute och gick med hundarna. Det spelar ingen roll om man är på dåligt humör när man går ut genom dörren, för innan man är hemma igen pekar mungiporna garanterat uppåt igen. Man blir så glad av de där små liven bara genom att iaktta dem. De är alltid så glada och viftar alltid på svansen när man är ute.
Det går inte riktigt att förklara, men när man ser Samba få upp ett spår och hur hon riktigt studsar fram när hon följer det, eller när Frisco i slutet på promenaderna får bära sitt koppel själv och vilken fart han får, och hur lycklig han ser ut då, då blir man varm och glad i hela kroppen.
Ungefär som när man ser sin söta kanin sitta i sängen och se full i fan ut, och sen inser att kaninkräket kissat i sängen :)

Nu är det snart dags att köra hem från jobbet. Hoppas att vi inte behöver bromsa för några fler djur än de som var på vägen imorse. 4 rådjur och 1 räv är dagens skörd än så länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback