Torsdagsträning

Det har blivit lite dåligt med träning den här veckan av olika anledningar, men igår så körde jag lite korta intervaller som genrep inför 10-mila. Körde 2 omgångar med 7 st 45/15-intervaller. Kändes riktigt tung på några av dem, men nu så här efteråt känner jag mig pigg och alert, så de gjorde säkert susen.

Hoppas nu bara att det känns så imorgon också...

Sen kväll för tjejer

Häromkvällen var jag på en tillställning på Nybergs bil i Jönköping som kallades "Sen kväll för tjejer".
700 tjejer, tanter, brudar och flickor under samma tak. Verkligen inte min grej. Känner mig helt felplacerad på sådana tillställningar och jag kommer på mig själv med att bara stå och glo på de andra tjejerna. Trots det blev det en väldigt trevlig kväll.
Det var utställning med smink, blommor, klockor, smycken, godis, bilar, hudvård, barnkläder, resor, träning mm, tipspromenad med utlottning av fina priser, modevisning och dans och trolleri med Tobbe Trollkarl.

Vissa brudar fyndade ordentligt, men det enda jag hittade var lite barnkläder från Bom Bom (jag som inte ens nästan har barn...). T ex den här tjusiga älg-t-shirten :)

tshirt
 

Boll

Igår, efter en glass och en rekogniseringsrunda på A6, fick jag äntligen låna en pump så att jag kunde få min pilatesboll fylld med luft. Det var ju kanske bara ett år sedan jag köpte den, så nu tyckte jag att den legat till sig tillräckligt.

boll

För några dagar sedan fick jag dessutom ett nytt nummer av tidningen Fitness Magazine, som mina föräldrar så snällt gett mig en prenumeration på - kanon! - och i den fanns en massa övningar att göra på bollen. Dock var det lättare sagt än gjort kan jag meddela. Jag såg antagligen inte särskilt proffsig ut, men va fan, övning ger färdighet. Jag ska nog få in tekniken så att jag kan glida fram med ett sexpack på magen i sommar :)

Ny seger

click here
click here
Det blev en liten Signe. Den lilla tjejen som föddes i norrland i fredags ska heta Signe. Gulligt.

Frostvarning

Ska man behöva sitta invirad i en filt framför datorn på jobbet? Och hålla en mugg med varmt vatten i händerna bara för att man fryser så förbannat?
Är det så har företaget lyckats nu.

kallt

Söndagsträning

Igår hade orienteringsklubben tävling på Kinnekulle och det var arbete med den från tidig morgon till sen eftermiddag. Vi hade problem med strömmen och nätverket och för oss bakom kulisserna kändes det som ett enda stort kaos, men förhoppningsvis märkte inte deltagarna av det. Förhoppningsvis njöt det bara av solskenet och fina orienteringsbanor på det vackra berget.

Idag, när tävlingen var avklarad, var vi ett gäng som åkte upp till Kinnekulle igen, men för att springa själva den här gången. Tyvärr var inte vädret lika fint som igår, istället för sol möttes vi av regn och snö om vartannat, men vad gör det i glada vänners lag...? :)
På Kinnekulle finns en vandringsled som är 42 km lång, och vi sprang delar av den idag. Vi var ute i 100 minuter och efter klättringen tillbaka upp till toppen, och bilen, var det inte utan att man var lite mör i låren.

munkangarna

På bilden passerar vi Munkängarna där ramslöken hade börjat dofta lite svagt. När jag är hemma i det gamla barndomssamhället nästa gång har de nog slagit ut i all sin prakt (doft) så då får det nog bli ett litet återbesök.

Tack för ett trevligt träningspass, mina kära klubbkompisar!

Kanske en liten Rut...?

Idag har en liten tjej sett dagens ljus för första gången. En ny liten norrlänning är född. Undrar vad hon ska heta? Inte ens morbror gillade namnet Magnuslisa, så det blir nog nå´t annat ;)
Såg i tidningen häromdagen att ett par som fått en dotter döpt henne till Svea. De gamla namnen kommer tillbaka, ett efter ett.
Så kanske får den här lilla kickan heta just Svea. Eller Rut, Dagmar, Alva eller kanske Gerd. Eller så får hon heta nå´t så vackert som Jessica? 
Hon måste ju iallafall börja sitt liv som en liten prinsessa, och vad skulle då passa bättre än några plagg från H&M:s nya "Hello Kitty"-serie.

Som den här klänningen...

hellokitty kl?nning
Och de här strumporna...

hellokitty socka


Får nog besöka en H&M-butik nära mig inom en snar framtid...

Grattis säger jag iallafall till den lilla prinsessans föräldrar!


Torsdagsträning

Turligt nog var jag inte alls så trött i benen igår som i förrgår, betongkänslan hade försvunnit litegrann iallafall.
15 km med kollegorna ute i Fagerhult blev det då igår, precis som planerat. Vädergudarna var ju på vår sida också, det haglade ju bara typ 3-4 gånger under rundan. Hur mysigt som helst... ;)

Pigg av choklad?

Vissa dagar känner mig man sig som ett "utsketet päron" för att använda sig att ett uttryck som en kollega brukar använda.
Idag har jag en sån dag. Efter att ha blivit om möjligt ännu tröttare och hängigare efter lunch så tänkte jag att kanske lite choklad skulle göra saken bättre.
Efter att ha ätit en halv 100g chokladkaka med dajm på 2 minuter har det ännu inte blivit bättre.
Undrar om det funkar om jag tar den andra halvan också? Bäst att testa :)

Onsdagsträning

Igår sprang jag världens långsammaste snabbdistans. Lätt.
Planen var att springa 6 km på Hallby i ett ganska raskt tempo. Jag fick t o m en tid av PT:n som jag skulle klara mig under. Det gjorde jag definitvt inte.
Sprang en liten runda på 1,5 km för att värma upp, och redan då anade jag att det skulle bli tungt men jag var ju ändå tvungen att göra ett försök.
Jag kom väl kanske 700 m på 6 kilometarn innan jag var tvungen att gå i en uppförsbacke. Efter det var jag helt stum resten av rundan. Benen kändes som betongklumpar som jag knappt orkade lyfta från marken. Ingen bra träningsdag alls.
Nog för att jag var väldigt trött efter söndagens tävling, men kan det verkligen sitta kvar i benen fortfarande? Eller var det den där halsen som inte var helt hundra i tisdags som gjorde att jag var sliten? Eller är jag bara klen?

I eftermiddag är det tänkt att jag ska springa den fina 15 kilometersrundan här i Fagerhult med två kollegor (av manligt kön). Vi får väl se om jag orkar hänga med dem. Erfarenheten säger mig att två killar som springer tillsammans MÅSTE tävla med varandra, så antagligen kommer de springa ifrån mig. Även om de har lovat att "sänka sig" till min nivå. Vad nu det betyder...

Mästerkock

Jag är verkligen en mästerkock. Not.
Fick en bok för ett litet tag sen. En kokbok. Idag tänkte jag att jag skulle göra ett av recepten från boken.
Rotsakskaka. Så här god såg den ut i boken...

mat_1

Helt oväntat såg inte min mat lika aptitlig ut när den var klar.

mat_2

Men va fan, det var rätt gôtt ändå. Även om den mest smakade vitlök.
Jag kommer nog lukta gott imorgon... ;)

Kap

Hade ju tänkt köra intervaller idag, men halsen ville inte detsamma så det fick vara. Åkte upp till A6 istället och gjorde några kap.
Solglasögonen jag skickade efter från H&M var ju minst sagt lite för stora så när jag hittade de här slog jag till.

solglas?gon

Sen har jag ju en liten förkärlek till bikinis. Så jag var ju tvungen att prova typ 7 stycken. Och den här satt som ett smäck.

bikini

Tibrotrippeln

I helgen arrangerade Tibro OK Tibrotrippeln i dagarna 3. Jag ställde upp på nattorienteringen i fredags och långdistanstävlingen i söndags. De båda tävlingarnas samlingsplatser låg inte långt ifrån varandra, men terrängen var ändå ganska olik. I fredags var det ganska lätt orientering, 4,6 km med mycket stiglöpning och igår var det den typiska tibroterrängen, 7,6 km med gropar, åsar, sänkor och höjder om vartannat. Riktigt rolig orientering som kan bli ordentligt svår om man inte håller tungan rätt i mun.
I fredags tyckte jag att det gick rätt okej. Helt prickfritt har jag väl aldrig gått och lär nog inte göra det heller, men jag gjorde inga grova misstag. Placerade mig som 2:a, hela 8 min efter segrarinnan, som för övrigt är en gammal Tibrobo. Kan man skylla på att hon antagligen hittar lika bra i Tibroskogarna som i sin egen ficka?

Till gårdagens tävling har jag inga dåliga ursäkter att ta till. Jag tycker att det gick ganska bra eftersom jag lyckades hitta kontrollerna i de svåra områdena utan större besvär. Bommade en kontroll lite mer och sen var det några vägval som tog lite för lång tid. I övrigt är jag bara lite för långsam. Det kändes rätt tungt att springa. Placerade mig på 9:e plats av 17 startande, nästan 7 min efter segrarinnan.

Det har varit en riktigt härlig helg iallafall. Sån´t underbart väder. Satt och läste i solen i bara bikinin i lördags. Gôtt! Bra bok också. Orkestergraven av Unni Lindell.

Dessutom fick jag hjälp av lillebror att byta till sommardäck i lördags. Tack så mycket!

Bilder från Hjo

Åkte förbi Hjo på vägen hem från tävlingen i Tibro igår.
Hjo är fint. Helt klart.






Blåögd

Nog för att jag har blå ögon, men antagligen är jag blåögd på mer än ett sätt.
Jag har ju fått så´na gigantiska påsar under ögonen och häromdan slog jag till och köpte en ögonkräm i en trevlig liten nätbutik. Igår kom den. Självklart testade jag den igår kväll, men inte fan var påsarna mindre imorse. Det kan vara så att jag behöver ge den några dagar innan jag ser något resultat, men antagligen har jag blivit lurad. Igen.

ogonkram

Samtidigt som jag köpte ögonkrämen passade jag på att köpa någon typ av läppglans (lip injection heter den för att vara exakt) som ska göra att läpparna ser extra fylliga ut. På förpackningen står det att "den kan ge en kittlande känsla på läpparna i upp till 5 min".
Tjena, säger jag. Fy tusan, vad det sved!!
Jag testade så klart min nya lip injection så fort jag kom hem med mitt paket men det sved så mycket att jag var tvungen att tvätta av det efter 3 minuter.
Shit, det får allt vara ett riktigt speciellt tillfälle om jag ska sätta på mig den där frätande läppglansen igen.

lappglans

Dags att ta helg och åka hemåt Västergötland.

Hoppas det blir så varmt som de har lovat. Bikinin är nedpackad iallafall :)


Favoritglass

Åt en glass vid eftermiddagsfikat. Min nya favoritglass. Iallafall för stunden.
Magnum Ecuador. Den vanliga Magnum-glassen men med mörk choklad runt om. Jättegod.
Testade Top Hat häromdan men den var allt godare när man var liten. En annan dag testade jag nya Sandwich med jordgubbssmak, men den kan jag inte rekommendera. Om man inte är laktosintolerant förstås.
Däremot kan jag varmt rekommendera Magnum Ecuador. Mumsfilibaba!

Magnum

Onsdagsintervaller

Innan påskhelgen sa PT:n till mig att "jag hoppas verkligen du är redo för intervaller på tisdag", och det var jag. Men inte han. Han var minsann fortfarande hemma i sin gamla hemstad. Så jag la mig på soffan och åt upp alla mina dragéägg och sköt upp intervallerna till igår, så att PT:n kunde vara med. Men vad händer? Jo, jag får ett sms.
"Räkna inte med att jag springer idag."
Så det var bara att ta den nybesiktigade bilen och åka iväg till skogen själv. Körde 5 repetitioner av Kickis specialintervaller. De fyra första gick rätt bra. Orkade lika långt på de första 3 minuterna varje gång, men när det var dags för den 5:e och sista var jag helt slut. Mjölksyra upp till öronen. Men det var bara att plåga sig igenom även den.
Sen snabbt hem, in i duschen, försöka få igång internet (sket sig), laga mat och sen kasta sig i soffan och njuta av Grey's Anatomy. Det är bara FÖR bra, det programmet.

I tisdags kväll somnade jag som en gris i soffan innan nio, men igår kunde jag inte sova när jag väl krupit ner i sängen vid halv 11. Tankarna virvlade runt och jag fick ingen ordning på dem. Tyvärr var det inte tankar på Meredith eller Mr. McDreamy från Grey's, utan tankar på mitt eget patetiska liv.
Livet blir inte alltid som man tänkt sig, det är ju uppenbart.

Helgens tävlingar

Efter torsdagens säsongspremiär i orienteringsskorna, följde även tävling nummer två och tre den här påskhelgen.
På påskafton tog jag mig igenom en D21 Lång-bana på Öjetrampen mellan Nossebro och Sollebrunn. Tyckte det var ganska svårt och rätt risig terräng. Eftersom jag är så osäker med karta och kompass gick det väldigt långsamt och jag gjorde några onödiga bommar, men jag var aldrig vilse så jag får väl ändå vara hyggligt nöjd. 6,3km var banan och jag var ute jättelänge. Fick stryk av mina klubbkompisar också, men det var väl i och för sig väntat.





Igår, på annandagen, gick färden än en gång västerut för Vikingaträffen i Skogsbo utanför Trollhättan.
Den här gången var det medeldistans och en bana på 3,5 km. Återigen tog jag det väldigt försiktigt eftersom jag vet hur osäker jag är på orienteringen, och jag gjorde inga stora bommar. När jag närmar mig kontrollerna stannar jag till och tar det väldigt försiktigt och därför tappar jag lite tid på varje kontroll, men hellre det än att jag ska springa bort mig. Eftersom jag hade mer än 10 min per kilometer trodde jag att jag skulle hamna en bit bak i resultatlistan, men det var visst fler som tog det försiktigt i skogen för jag hamnade på en 4:e plats av 31 startande, 2 min efter segraren och bara 15 sek efter klubbkompisen Kicki.



Det kom ju snö natten till annandagen och det var ingen vidare värme igår direkt. Trodde aldrig att fötterna skulle tina upp efter att ha plaskat runt i diverse halvfrusna sankmarker igår, men efter lite mat och raggsockor så steg kroppstemperaturen till närmare normal temperatur. Det är härligt att hålla på med en utomhussport. Där man dessutom duschar utomhus. I alla väderlekar... ;)



Säsongspremiär

Igår gjorde jag tävlingsdebut för säsongen. Nattorientering på IK Gandviks tävling "Häxjakten".
Precis som vanligt var terrängen risig och det hördes klagomål från både höger och vänster, men precis som vanligt gör nog de flesta ändå som jag, återkommer år efter år.
I år var det ovanligt många som bröt, så trots att jag var helt säker på en sista plats när jag kom i mål, fanns det de som varit ute och irrat längre än mig så jag hamnade på en 4:e plats av 13 startande i min klass, D21.

Av någon anledning ska det vara priser i alla klasser på dessa orienteringstävlingar. Igår var det en del priser som lottades ut, och jag hade turen (eller vad man nu ska kalla det) att vinna. Det är dock för mig helt ofattbart varför man väljer att ha en omodern, illgul jacka i storlek large som pris i klassen D21.

Inte för att den inte passade som handen i handsken, men ändå... ;)

Gul jacka

Även om jag kände mig väldigt ringrostig när det gällde orienteringskunskaperna så kändes löpningen bra igår och jag hoppas att den håller i sig. Imorr´n är det nämligen dags för tävling nummer 2 den här helgen - Öjetrampen - som arrangeras av Främmestad IK och Ryda SK. Det stod i tidningen att det kommer bli orienteringstekniskt krävande banor som kommer att vara utslagsgivande, så egentligen bådar det väl inte så gott för min del, men va fan, någon gång ska väl jag också överraska...


Påsklov

Äntligen är det dags för påsklov. Eller lov och lov. Nuförtiden har man ju inte påsklov, men jag är iallafall ledig från jobbet i 4,5 dagar. Ska bli riktigt skönt. Jag hoppas det fina vädret håller i sig över påskhelgen så att jag kan njuta av solen från någon plats i lä bakom föräldrarnas hus. Eller ta en promenad på Kinnekulle. Och få åtminstone lite sovmorgon någon dag.
På lördag och måndag lär det väl inte bli någon längre sovmorgon med tanke på att det är orientering då, men man får ju prioritera. Orientering är ju ändå orientering. Ikväll är det säsongspremiär för mig i Skara. Ska blir roligt även om jag börjar bli lite nervös faktiskt, och även om det är nattorientering. Jag hoppas lampan är ordentligt laddad den här gången.

Jag hoppas även att ryktet jag hört, att det finns en STOR låda med dragéägg på ICA, är sant. För isåfall ska jag bunkra. De är ju så söta och goda :)

Glad Påsk!


Fredagspromenad

I fredags tog jag en promenad efter jobbet. Självklart hade jag med mig den lilla kameran.

Hittade lite krokus...
korkus2

...och några knoppar som höll på att slå ut...
knoppar

Men framförallt blev jag rätt irriterad när jag såg hur det såg ut på sina ställen i skogen.
skr?

Vad är det för idioter som slänger sån´t här i naturen? På ett ställe stod ett gammalt bilbatteri. Vem kör iväg ett sån´t ut i skogen när det är gratis att lämna in dem på återvinningsstationen? Puckon finns det gott om.

På vägen hem gick jag iallafall in på A6 och köpte en trådlös router så nu ska jag väl kunna ge mig ut på det värlsomspännande nätet snart. Hemifrån.

Helgträning

Solen fortsatte att lysa på oss även i helgen och i lördags spenderade jag förmiddagen i skogarna kring Bondberget. Sprang med PT:n och min lilla ryggsäck och vi var ute i nästan 2 timmar.
Riktigt härligt. Till PT:ns stora glädje hittade vi nå´t som han kallade bärfis. Ingen aning om det är sant, men så här såg den ut...

B?rfis