Komplimang?

Då var det torsdag eftermiddag igen då. Bara en dag kvar, sen får man vara ledig två dagar igen. Najs. Ser bland annat fram emot att äta hemmagjord tårta hos lillebror i helgen. Läser du det här, så vill jag helst ha prinsesstårta... :)
Enligt kvällstidningarna ska det bli storm i helgen igen, med start redan ikväll. Snöstorm med stora mängder snö väntas. "Upp emot 1 dm snö kan det bli".
Ursäkta, men sen när blev 1 dm vita små flingor snökaos? Vi bor ju liksom i Sverige. Bilden av vårt land ute i världen är att det att vi bor i iglos och att det går isbjörnar på gatorna. Det kan väl för tusan inte bli kaos av 10 centimeter snö?!?

Jaja, whatever. Den här veckan har jag hittills varit på gymet en gång och lufsat runt Hjo en gång.
Enligt en anonym tjuvkikare (=kollega) använde jag "inga dåliga" vikter på gymet. Och dessutom har jag "en jävligt grym kropp", så det verkar som jag gör framsteg :)
Men allvarligt talat, säger man så om en kvinnlig kollegas utseende bara så där? Är det inte sånt som man kan använda vid en anmälan för sexuella trakasserier? 
Tur att jag inte är så känslig...

Ikväll är det iallafall dags för en sväng till gymet igen. Och här ska pumpas triceps.


Saknig

Idag har jag varit i Jönköping på förmiddagen. Det var tur att jag samåkte med en kollega som jag inte känner så väl, annars tror jag att jag hade börjat lipa när vi började närma oss och såg hela stan med alla lampor som lyste i mörkret. Jag kände att en liten tår var på väg att tränga fram, men nu fick jag skärpa mig.
Men jag insåg att jag nog faktiskt saknar Jönköping litegrann.

image238

Inte för att jag inte trivs i Hjo. Jag älskar att komma hem till mitt lilla hus och jag skulle inte vilja sitta instängd i en lägenhet varken i Jönköping eller någon annan stad, men det är inte utan att man kan känna sig ensam ibland på en ort där man knappt känner en kotte. Fast jag har ju min kanin förstås...

Och så börjar jag bli gråhårig också. Livet är ett helvete :)

Latmask

Jag är lat. Och jag har absolut ingen karaktär. Inte fan fick jag till 6 träningspass under veckan. Nej då.
Men det började bra. Lördag förmiddag halv 11 stod jag med mina stavar på Billingens topp och i ungefär en timma knallade jag upp och ner för berget. Som avslutning joggade jag 5 kilometer innan det var dags för middag och efter årets första semla hemma hos mamma.
På kvällskvisten joggade jag i 45 minuter med hundarna på bilderna här nedan. Lite ryckigt blev det eftersom det finns mycket intressant i vägrenen som kräver en tvärnit men det var ändå väldigt roligt. Efter dusch och kvällsmat somnade jag gott i soffan och missade helt när Emil Jönsson vann världscupen i Canada.
I fredags somnade jag innan jag hann se vem som åkte ur Let's Dance, så jag har inte varit någon nattuggla i helgen direkt...

I söndags blev det en promenad med tidigare nämnda hundar på förmiddagen och sen tänkte jag springa en sväng på kvällen, men jag bangade. Jag var trött och det var mörkt och jag hade träningsvärk i skinkorna. Jag är lat helt enkelt.

Idag är det måndag igen och ikväll ska jag köpa födelsedagspresent till lillebror. Det du, lille-Jocke :)

Fjäsk

Äntligen helg igen. Inte för att veckorna går särskilt långsamt, snarare tvärtom, men det är ändå skönt när man får åka hem från jobbet för helgen.
Det händer inget särskilt i helgen direkt. Ska åka och hälsa på två små ikväll och jag tänkte att jag skulle fjäska lite, så jag köpte två ben när jag besökte ICA för en stund sedan. Tycker hundarna om en, får man mycket mer kel tillbaka har jag märkt :)

image236 image237

I morgon blir det förhoppningsvis två träningspass med en semla någonstans emellan och på söndag blir det ett pass till. Annars ska jag bara äta godis och slappa i soffan.
Planen är alltså att det ska bli tre träningspass i helgen, och blir det så får jag ihop mina 6 pass sammanlagt eftersom jag igår var på gymet igen och därmed har jag klarat av 3 stycken hittills.
Nu kanske inte det viktiga är hur många gånger man tränar utan att man gör det ordentligt, men jag behöver komma igång och göra det mer kontinuerligt så det är därför jag hakat upp mig på antal gånger.

Nu ska jag städa min kaninbur, diska, duscha och sen åka iväg till hundarna. Trevlig helg!

Samtal

Torsdag. Bara två arbetsdagar kvar sen är det äntligen helg igen. Även om veckodagarna bara rusar förbi, så längtar jag ändå efter helgerna hela tiden. Orkar inte kliva upp klockan 6 när mörkret ligger kompakt utanför fönstret och vill inte sätta mig i bilen och åka de nästan 4 milen till jobbet. Känner mig inte alls motiverad. Vill bara att det ska bli helg så att jag kan få lite sovmorgon och framförallt få vara ute i dagsljus. Nog för att man märker att det blir lite ljusare för varje vecka, men när snön lyser med sin frånvaro är det ändå nattsvart både när man åker till och från jobbet.
Igår hade jag utvecklingssamtal med min chef och innan mötet när jag funderade lite över frågorna vi skulle disktuera kände mig fruktansvärt negativ och jag tänkte att den här gången ska jag minsann tala om hur less jag är på diverse saker. Men inte då. När jag väl sitter öga mot öga och ordern forsar ur munnen (till skillnad från mitt första samtal för kanske 5 år sen, då jag bara svarade ja eller nej på frågorna) så hör jag mig själv låta ganska positiv. Kan det vara nåt som kommit med generna, det där att man inte vill vara till besvär och "jodå, det är väl ganska bra tycker jag"? I och för sig var jag på mycket bättre humör efter samtalet än före, så det kanske är det så där som mentala coacher och allt vad de kallar sig, påstår i medierna. Säger man högt för sig själv (eller tyst för all del) att man mår bra, så mår man mycket bättre än om man tjurar.
Nog om det.

Försöker komma igång och träna lite mer kontinuerligt än vad jag gjort den senaste tiden och förrförra veckan blev det 5 träningstillfällen, förra veckan bara 4 pga stormen i lördags. Hade inte alls lust att ge mig ut i skogen när träden svajade. Den här veckan är målet 5 pass igen. Har jag tur, och om jag inte tycker det är alldeles för mysigt att sitta inne och kura, kanske det blir 6 stycken.

Nu är det dags för möte.

Veckan som gått

Så var det då söndag kväll igen och hela långa helgen har swischat förbi, lika snabbt som vanligt. 
I lördags roade jag mig med att åka skidor på den lilla snö som finns kvar på Billingen i Skövde, och med rött klister under skidorna gick det helt okej
Idag har jag sprungit orientering på en karta från 1974 och man kan säga att det händer lite i skogen på 34 år... Alltså var det en del detaljer på kartan som inte alls stämde med verkligheten, men jag tog mig runt till slut iallafall.

Tidigare i veckan har jag åkt skidor på Billingen (igen), sprungit runt Hjo en kväll och i torsdags sprang jag Skaraborg by night i Tibro. Var astrött redan till första kontrollen och när jag kom i mål misstänkte jag skarpt att jag var sist av alla, men de flesta andra hade uppenbarligen tröttare ben, eller hjärnor, än mig, för det var bara två som var före.

Äh vad fan, jag kan inte koncentrera mig. Det är "Hitta Nemo" på tv och det är ju hur spännande som helst :)
Trevlig kväll!

Välkommen 2008

Det är ju synd att säga att jag är särskilt flitig med att skriva här... Egentligen har jag haft all tid i världen att skriva långa rapporter från mitt julfirande, men jag har inte haft lust. Och det lär väl inte göra någon större skillnad för världsläget heller om man säger så...

Dagarna innan jul spenderades med att fixa och trixa i mitt hus så att det skulle se respektabelt ut inför släktens besök på julaftons eftermiddag. Och om jag får säga det själv så blev det ganska fint.

  
   

Efter besöket hos mig vandrade alla vidare till moster med familj där det serverades julmat och delades ut julklappar. Och jag roade mig med att ta kort på mig själv :)



Juldagens kväll innebar partaj med kära vänner i Götene. Som tur var har jag inte sett några bilder från tillställningen, som blev blötare för vissa än för andra...

Under mellandagarna gjorde jag i princip ingenting. Sov mest. Har varit sjukt trött och sovit mellan 10 och 12 timmar per natt. Har inte alls tränat som jag hade tänkt mig, det blev bara en dag med stavgång och en dag med en liten löptur. Om man inte räknar dagen då jag var på soptippen och slängde en massa tunga saker förstås :)
Kvällen före nyårsafton var jag i Skövde och tittade på Arn-filmen. Jag har inte läst böckerna så jag hade inga direkta förväntningar innan, mer än att jag skulle få se scener filmade på platser där jag själv varit. Och det fick jag ju så jag måste väl vara nöjd. Dessutom tycker jag att filmen var väldigt bra.

Den lilla kaninen var krasslig dagarna innan nyår och jag trodde nästan det dags att säga hej då för gott, men efter att ha legat under granen utan att röra en fena i två dagar piggnade hon till och på nyårsdagen var hon piggare än någonsin. Det var full fart igen, som om inget hade hänt. Pust...

Nyårsafton var en väldigt lugn historia med trevligt sällskap, god mat, lite vin och ett glas skumpa vid 12-slaget. Alldeles lagom våldsamt för en gammal tant som jag :)

2007 har varit ett år med många förändringar, eller framförallt två. 
Jag har gått från sambo till singel och jag har köpt ett eget hus som jag så smått börjar känna mig hemma i.
Förhoppningsvis kommer det nya året inte innehålla lika många tårar och sömnlösa nätter som det vi nyss har lämnat bakom oss, utan istället skratt och glada leenden. Och sköna stunder i min (blivande) vackra trädgård.

Dessutom hoppas jag så klart att jag slipper onödiga förkylningar så att jag kan träna ordentligt.
Tjejvasan går av stapeln om lite mindre än 2 månader, jag ska springa Stockholm marathon för första gången i slutet på maj och någon gång under året ska jag genomföra min första multisporttävling. Vilken det blir återstår att se, men jag måste hur som helst träna cykel och paddling. Helst skulle jag springa BAMM även i år, men vi får väl se om det är någon som vill släpa runt mig på fjället...
Den som lever får se.

God fortsättning!