Impulsiv

Jaha, då har jag gjort det igen. Klippt av mig luggen. Det ser ju så himla snyggt ut på alla kändisar man ser i tidningarna.
När jag beställde klipptiden (och även när jag satte mig i stolen) så hade jag bestämt mig för att bara klippa topparna, men sen blev jag lite impulsiv och bad frisören klippa av luggen. Och än så länge är jag nöjd. Men vi får väl se hur nöjd jag är kl. 06:55 imorr´n bitti när jag står där med plattången i ena handen och luggen i andra och försöker få nå'n fason på den. Men men, den har ju alltid växt ut innan så den lär väl göra det den här gången också...

Helgen

I lördags tog vi en dagstur till Lidingö. Gick upp 05:00 och kom hem till Hjo igen vid 23:30. Det är bra, man ska utnyttja dagarna. Det var en fin dag och jag tycker att jag lyckades bra med mitt hejande. Vi nådde nästan målet.

I går tog vi sovmorgon och sen åkte vi upp till Tiveden och gick en promenad i det fina vädret. Underbart.

  

   

Och nu är det måndag. Och bara 12 veckor kvar till jul.

Liiidingööö

Då var det fredag igen då.
Veckan börjar med att jag har ångest på måndag morgon för att jag inte vill gå till jobbet, sen säger det svisch och så är det helt plötsligt fredag och jag blir lika lycklig varje gång jag inser att det är helg igen.
I helgen ska jag åka till Lidingö och heja fram Jonas till en ny bra tid på Lidingöloppet. Tror det kommer gå bra. Jag är laddad.
Och jag har köpt en påse smågodis att snaska på medan han sliter ut sig, så jag ser inte riktigt vad som skulle kunna gå fel...

Kontaktannons

Sökes:
Morgonpigg människa som inte störs det allra minsta av grävande kanintassar med långa klor mot räfflad hårdplast.

Finnes:
Jävligt morgonpigg kanin som gillar livet, persilja och som tror att man gräva en grop i en bur av plast.
Ogillar människor och bits i pressande situationer. 


Hon är dock väldigt söt...

Vad har jag gjort?

Vad har jag gjort för att förtjäna det här? Sitta i en bil på morgonen bredvid en karl som luktar, eller snarare stinker, en blandning av gammal kaffesump och gödsel. Det bara sticker i näsan. Dessutom verkar han inte ha alla indianer i kanoten, om jag säger så.
Inte har jag fått det för mina välgärningar iallafall, det är ett som är säkert.

Fy fan vad skönt att det är fredag idag

Fy fan vad trött jag är på alla självgoda människor som alltid vet hur saker och ting ska göras, som aldrig lyssnar på vad andra säger utan bara pratar på och höjer rösten och fortsätter prata om någon annan försöker flika in nåt.
Och om man under en tyst sekund hinner ställa en fråga, så får man veta att man är för liten och dum för att förstå någonting ändå.
Varför ha med en statist som mig i en diskussion då? För att få tala om för någon hur duktig han/hon är eller?
Tacka gud för att det är fredag...

Snart är det lördag igen

Jag somnade inte på yogan. Men tanten som låg på mattan bredvid mig andades misstänksamt djupt, och det tyckte jag var väldigt underhållande. Man är ju inte lättroad för inte.
Fick reda på igår, att yogan jag går på är en blandning av hahtayoga, ashtangayoga och nån annan typ som praktiserar diverse hjälpmedel som t ex band för att hjälpa till att sträcka i kroppen. Inte för att jag förstår vad som menas, men nu har jag åtminstone svar på tal om någon näsvis frågar. Jag är ju omringad av människor som alltid vet bäst, och då kan det vara bra att kunna mopsa upp sig ibland iallafall.

Idag är det fredag. Det är bra.
Imorgon ska jag besöka Skövde för att se om jag kan hitta nån party-outfit. Jag ska visst på fest snart har jag hört :)

Sova är skönt

Tur att det redan är torsdag för jag behöver sovmorgon. Jag är astrött. Men imorgon får jag en liten försmak och behöver inte gå upp förrän 6. Lyxigt värre...
På lördag tänkte jag sova ännu längre. Om Samba vill förstås.
Ikväll ska jag på yoga. Det finns viss risk att jag somnar när jag ska ligga där under min fleecefilt och "slapnaaaa aaaav". Men men, alltid roar det nån.

Måndag igen

Då var det måndag igen. Känns som att den här helgen har gått extra fort. Åkte till Götene och Kinnekulle på lördag morgon, sen satt jag och lillebror i entrén till utsiktstornet till 5. Ganska många besökare måste jag säga, och oväntat många köpte glass i den 10° värmen... Så även vi. Det är ju liksom tradition med en Svarta Malin från Klings när man är stationerad där uppe.
Efter utsiktstornet bar det av till föräldrarna för att fira mormors 85-årsdag med exotisk (eller var det möjligtvis erotisk?) planka med potatisgratäng. När firandet var slut var det sängdags och nästa dag var det dags för en repris av dagen innan. Minus 85-årsfirandet då. Men vi satt i entrén till utsiktstornet iallafall.
Kul att vädret visade sig från en lite bättre sida än tidigare i veckan, så vi slapp vara helt ensamma uppe på Kinnekulle.

Ikväll tror jag inte jag ska göra många knop. Baka en kladdkaka (och äta upp den så klart) och softa i soffan. Känns som en alldeles lagom sysselsättning en dag som denna. Träna får jag göra de andra dagarna i veckan.

Första gången

Jag är inte längre en yoga-oskuld. Igår var jag på min allra första yogalektion. Yoga stretch.
Har alltid varit lite skeptisk till yoga som träningsform, eftersom man inte får upp flåset och svetten inte (alltid) flödar.
Men en och en halv timma gick ändå väldigt fort och jag upptäckte att jag är lite småstel i vissa muskler. Under passet kändes det som att jag skulle få en grym träningsvärk efteråt efter alla konstiga ställningar vi fick placera oss i, men idag känns nästan det ingenting alls. Lite småstel i ryggen, men det kan knappt kallas träningsvärk.

Antagligen är det nyttigt för kroppen att tänjas och stretchas så jag kommer naturligtvis fortsätta hela kursen, men jag tror aldrig att yoga kommer bli någon stor del av min träning. Löpning är ändå löpning. Att få springa bland susande granar och vajande tallar måste vara den ultimata träningsformen. Både för kroppen och själen. Iallafall för mig.

I helgen ska jag roa mig med att sitta i utsiktstornet på Kinnekulle, så är det någon som har vägarna förbi kan ni alltid komma dit och köpa en glass i sommarvärmen :)
Och så blir det födelsedagskalas. 85-årskalas närmare bestämt. Party, party!

Puttinutt

Haha, fan vad roligt det är att lyssna på sina kollegor när de blir uppringda av eller ringer upp sina respektive under arbetstid. Är de dessutom nykära blir det extra kul.
De tuffaste och coolaste karlarna blir lena som sammet på rösten och de som är mjukisar redan från början blir så söta så man nästan kräks.
Tur att jag låter lika hård och tuff hela tiden :)

Cykelsadlar är hårda

Idag har jag ont i räva. Var ute och cyklade på guppiga stigar och grusvägar igår, och dum som jag är tog jag inte på mig cykelbyxorna eftersom jag tycker de är så obekväma.
Det är rätt obekvämt att cykla utan också märkte jag. Men men, jag har ju en mjuk stol här på jobbet.

Dagen har inte mer än börjat, men redan har jag varit åskådare till ett uppfriskande gräl. Kan nog bli en bra dag idag :)

Long time, no see

Jaha, här händer inte så mycket, livet rusar på som vanligt.
Försöker hitta någon slags rutin för att hinna med det man vill på vardagarna.
Har gått upp halv 6 i snart två veckor nu för att hinna med att motionera hundarna innan det är dags att åka till jobbet. Fan vad trött jag är halv 6...
Och eftersom jag måste gå upp en halvtimma tidigare, är jag i stort behov av att lägga mig tidigare på kvällen också, så det blir inte mycket tid att sitta och slappa om man ska hinna med att träna och laga mat innan det är dags att nana.
Men det går. Och det är fruktansvärt mysigt med två hundar i huset.
Ja, med en karl också. Även om han inte har lika mjuk päls att köra fingrarna genom :)

På tal om nåt helt annat så samåker ju jag med några kollegor till jobbet. Det är fan livsfarligt (dessutom är det även en prövning för psyket, men det är en annan historia).
I morse satt jag och drömde mig bort med blicken ut över Vättern, när föraren plötsligt tar ett riktigt djupt andetag och säger oj. Och sen styr hon över till höger vägbana igen. Hon somnade. Och det är ingen ovanlig händelse, det hände även förra veckan. Men varför inte utnyttja HELA vägen, när den ändå ligger där framför en...
I morgon tar jag nog min egen bil.