Inkonsekvent

Igår blev jag medlem på www.giviktkoll.se
Inte för att jag behöver gå ner i vikt utan för att jag behöver få tips på bra och nyttig mat.
Idag sitter jag här och hetsäter choklad. Mörk förvisso, men ändå. Jag är inte vidare konsekvent i mitt handlande...

Sthlm - here we come

Då var det bestämt. Jessica Gustafsson ska springa Stockholm marathon. Herregud, hur ska detta sluta...
Jag är alldeles för lättövertalad när det gäller sådana här saker, jag har ju ingen karaktär alls. Men, älskar man att springa så gör man.

Fet och dryg

Idag måste jag träna. Har inte rört på mig på över en vecka och det känns i kroppen. Känner mig plufsig och finnig och äcklig, magen strejkar och humöret är svajigt. Att vara förkyld är jobbigt på många sätt :)

Satt och surfade runt lite igår kväll medan jag funderade på om jag skulle anta Kickis "utmaning" att springa Stockholm marathon eller inte. Jag är rätt sugen måste jag säga. Men då kan jag ju inte môsa omkring så som jag gjort den senaste veckan direkt. Då är det dags att börja träna på riktigt. Får nog ta och lura lite mer på det ikväll under min joggingtur och se om jag kan komma fram till nå´t vettigt.

När jag pratade med min åkpolare om det och sa att jag funderar på att springa Sthlm marathon, svarade han;
- Gjorde det ont?
-Vilket då?
-När du slog i huvudet...

Förstår inte alls vad han menade med det... :)

Kallt med tält

Man måste visst bo någonstans när man åker tjejvasan också. Så om någon hotellinnehavare från Mora mot all förmodan läser det här - jag vill gärna bo hos dig natten mellan den 22 och 23 februari nästa år. Tack! :)

Utmaning

Jag anmälde mig till Tjejvasan igår.
Så om ni vågar utmana mig tycker jag att ni ska gå in på
www.vasaloppet.se och anmäla er. Men bara om ni vågar.

Hypokondrisk?

Äntligen är det fredag igen. Eller äntligen och äntligen. Det känns nästan som att förra fredagen var i förrgår, veckorna bara svischar förbi. Men skönt ändå att det är helg snart.
Häromdan gnällde jag ju över ont i halsen, nu har det försvunnit och jag har blivit en riktig snorfia istället. Dessutom har jag ett märkligt tryck över bröstet. Det bara kom igår, helt plötsligt. Gjorde asont när jag skulle diska och lyfta en ugnsform med en arm. Gjorde skitont när jag satt vid datorn. Och i natt har jag vaknat flera gånger av att det gjort så jädra ont när jag vänt mig i sängen. Håller jag på att dö tro?
Va? Vem? Vaddå? Skulle JAG vara hypokondrisk och alltid tro det värsta? Nej då... Det kan jag inte tänka mig... ;)

Gottegris

Jag glömde whiskyn.
Det kanske är ganska tydligt att jag inte är så värst förtjust i whisky, men desto mer galen i sötsaker. Jag åt nämligen glass istället för att dricka whisky för att kurera halsen. Men alla sätt är bra utom de dåliga, och idag är halsen faktiskt mycket bättre och det är ju det som är huvudsaken.

Ikväll ska jag inviga min ugn. Vad sägs om en liten äpplepaj eller kanske några blåbärsmuffins till efterrätt...? Yummie, säger jag.

Dessutom är det ju "Bonde söker fru" ikväll och det programmet är ju helt underbart. Jag har hört diverse negativa kommentarer angående programmet, men jag kan inte hjälpa det, jag sitter med ett fånigt leende på läpparna programmet igenom. Jag tycker det är så gulligt med dessa bönder och alla tjejer/killar som vill hitta kärleken. Och jag sitter och håller tummarna för dem varje onsdagkväll. Programmet är ju lite småtöntigt förvisso, men visst är det härligt med kärlek? :)

Sjuuuuk

Nä, att jag är sjuk är väl att ta i lite i överkant, men ont i halsen har jag iallafall. Så idag blir det till att försöka kurera sig. Ska bara sitta här på jobbet i några timmar först, sen ska jag lägga mig i soffan och halsa KanJang och knapra halstabletter. Kanske tar jag mig en stor whisky också innan jag kryper ner i soffan med raggsockorna på.
Ikväll börjar Ugly Betty igen och det piggar ju alltid upp.

Även om man blir lite smådeppig över att halsen jävlas, så är jag ändå ganska glad idag. Igår invigde jag nämligen min nya spis! Äntligen kan jag laga mat i mitt kök istället för på en kokplatta i källaren. Lycka i Jessica-land.
Det saknas några små detaljer som kakel, socklar, lister och lite annat tjafs innan köket är helt klart, men ändå. Jag kan laga mat och diska där nu. Tjoho! :)

Ordning och reda

Igår tog jag mig i kragen och slängde ut alla mina kläder från garderoben och la dem i sängen så att jag var tvungen att vika ihop och sortera dem innan jag gick och la mig.
Funkade rätt bra. Satte upp några hyllor i min garderob/minimala klädkammare och fick ihop mina gamla trådbackar. Så nu ligger kläderna prydligt ihopvikta på hyllorna. Vita för sig, svarta för sig och andra färger i en tredje hög. Underbart! Jag älskar när det är ordning i garderoben, men av någon märklig anledning ligger allt alltid huller om buller ändå. Måste vara nån liten hustomte som smyger runt och stökar till, för inte fan kan det vara jag själv... :)

Snabb som en vessla

Alltså, vissa människor lockar verkligen fram mina allra sämsta sidor. Fan vad snarstucken jag kan vara ibland.

Intervallerna igår blev fartlek mellan lyktstolpar och faktiskt kändes det ganska lätt. Iallafall tills jag fick för mig att göra lite spänstövningar innan jag fortsatte min fartlek. Tycker det är rätt roligt med sådana här pass, men det hade ju varit trevligare med lite sällskap förstås.

Stackars kor

I trakterna kring Götene - Mariestad är det vanligt att man välter kor.
Jag vet inte vilken statistisk undersökning som ligger bakom detta uttalande, men i min åkpool är det dagens sanning. Jag som är ifrån de trakterna har dock aldrig träffat någon som faktiskt gjort det. Vält en ko alltså.
Men vad spelar det för roll...?

Idag ska jag träna. Jag ska springa intervaller, alldeles själv. Ska bli så roligt, för jag är så bra på att inspirera mig själv till att ta i det där lilla extra när ingen ser mig och benen börjar kännas som cementklumpar. Tjoho!

Biljävel

I morse tog det 7 minuter att starta bilen. Det tog mindre än 7 minuter för mig att bli förbannad. Bra sätt att börja dagen på.
Min bil står parkerad på gatan framför mitt hus. I helgen har den stått parkerad så att den "blockerar" brevlådan. För att underlätta för posten (eller snarare för att jag inte vill att brevbäraren ska strunta i att ge mig min post bara för att han inte kommer åt brevlådan) så beslöt jag mig igår morse för att flytta på bilen. Jag startade och körde fram den kanske 2 meter. I och med att jag gjorde det, visste jag att det kunde bli lite knöligt att starta nästa gång jag skulle använda bilen. Den blir nämligen sur då har jag lärt mig.
Och precis som väntat, startade den inte direkt idag. Istället tog det längre tid än någonsin att få igång skrället. Och när jag trodde att den skulle starta dog den helt istället. Radion tystnade och batterilampan började lysa.
"Kanon, tänkte jag. Då går jag väl in och sover en stund till då".
Men så gjorde jag ett sista försök och då startade helvetet.

Bilar är så underbara.

Facebook, del 312

Jaha, nu fick jag ett sms av min kusin som är ute och ser sig om i världen. Hon har lagt ut bilder på Facebook från sin tripp och de vill jag ju självklart titta på. Måste jag krypa till korset och lägga upp ett konto då, eller kan man kolla ändå?

Tidsoptimister

Förra veckan ringde jag till Hjo Energi efter en elektriker. Jodå, de skulle skicka en den här veckan.
Idag är det fredag och jag har inte sett skymten av någon elektriker. Någon som är förvånad?

Torsdagsträning

Det är märkligt, jag har så jädra svårt att komma iväg till gymmet om jag inte har någon att träna med, men när/om jag väl kommer dit, tycker jag att det är jättekul och vill aldrig går därifrån.
Igår tog jag mig i kragen och gick dit. Tänkte köra rygg, biceps och mage, men när jag väl kom dit tänkte jag att det var lika bra att köra igenom hela överkroppen eftersom jag hittills inte kommit iväg mer än en gång i veckan.
När överkroppen var färdig fick jag en lysande idé om att köra lite ben också. Körde utfall och knäböj. Med samma vikter jag brukade köra när jag tränade med PT:n förr. När jag skulle gå från träningshallen till omklädningsrummet hade jag krampkänning på insidan av låren och gick som en gammal hjulbent gumma.
Det är ett under att jag kom ur sängen imorse.

På tal om det kände jag mig ovanligt pigg imorse. Det kan väl inte vara för att det är fredag...

Dålig självdiciplin

Efter att ha ätit väldigt mycket godis den senaste tiden, alla veckans dagar, lovade jag mig själv att från och med den här veckan dra ner på det där giftet. Åtminstone på veckodagarna.

Glass räknas väl inte som godis va...?

Luftkonditionering

Har precis stått och småpratat med en konsult som är här på jobbet. Det var så trevligt så, men jag tyckte allt att han log lite mystiskt mot/åt mig.
Gick på toaletten efteråt och då såg jag. Min gylf var nere. Hade visst lite bråttom i morse och glömde uppenbarligen att dra upp gylfen. Hoppas att han inte tog det som en invit... :)


Mitt lilla hjärta

På söndag ska jag ju hämta hem mitt lilla hjärta från Götene också.
Har varit lite tomt när hon har varit borta en hel vecka...

 

Orienteringshelg

Nu är det fredag igen och precis som förra fredagen bär det om några timmar av mot den kungliga hufvudstaden.
Förra veckan var det löpning, den här veckan är det orientering.
Klubben åker upp tillsammans och imorgon ska vi springa
25-manna, en stafett med 25 stycken i varje lag, så hela klubben är representerad, unga som gamla. Ska bli roligt. Förra året nådde vi den bästa placeringen någonsin i tävlingen (eller en av dem iallafall) och nu är frågan om vi kan upprepa förra årets succé.

Bara för att jag nämner ordet succé betyder det dock inte att vi vann eller ens var bland de 10 bästa. Nej nej. Men vi kom på en 83:e plats av runt 350 lag och det är riktigt bra för vår lilla klubb. Hoppas att det går lika bra för alla i år.

Det kommer bli en lång helg iallafall, stressa iväg direkt efter jobbet och hemma är jag antagligen inte förrän sent på söndag kväll. Så nästa helg ska jag bara slappa. Inte boka in någonting utan bara vara. Sova länge och kanske pyssla lite hemma eller ta en lång promenad bland alla gula och röda löv. Gud så härligt!


Snart kommer tomten

Idag har jag fått tummen ur och ringt efter en elektriker som kan fixa mitt uttag till spisen (kan inte koppla in den annars). Han har ju förvisso inte kommit än, men det är åtminstone ett steg på vägen.

Kanske blir det ett färdigt kök innan jul...

Idolbild

Haha! Jag ser minsann lite trött ut på upploppet. Eller nåt... Inte fan är jag fager iallafall :)



Köksluckor och avlopp

Igår när jag kom hem från jobbet satt diskbänken på plats och kran och avlopp var inkopplade. Jag behöver inte springa ner i källaren för att hälla upp ett glas vatten längre! Tjoho!!
Jag blev så glad att jag äntligen fick tummen ur att sätta upp luckorna på köksskåpen...


 

Vardag igen

Då var man hemma efter en helg i Stockholm då. Kanontrevligt! 7 brudar som samsades från fredag till söndag. Inte dåligt :)
Och bra gick det för allihop också. För egen del var jag lite orolig innan loppet (och jag snackar Lidingöloppet då alltså) för att jag skulle åka på däng av de små 15- resp 17-åriga fröknarna. De börjar bli så jädra snabba, men som tur var fick jag visa vart skåpet ska stå :)
Men jag hoppas att de ställer upp nästa år igen och försöker sätta mig på plats.

Alldeles lagom till att vi på fredag eftermiddag skulle åka iväg mot Sthlm, kom klubbens nya tröjor också. Så vi var redigt snygga i spåret i helgen.

image211 image213

Inte världens bästa bilder, men man kan ändå ana hur tjusiga vi kommer att vara nästa säsong i skogen.

Nu när Lidingöloppet är avklarat är då frågan vad som ska bli nästa utmaning. Ska jag anmäla mig till Tjejvasan tro? Eller kanske Öppet spår? Eller ska jag helt enkelt skita i allt vad skidtävlingar heter och satsa på Göteborgsvarvet eller kanske nån rolig multisporttävling? Tål att tänkas på.