Sjuuuuk!

Fan, jag är förkyld. Jag vill inte vara förkyld. Snart är det ju "jullov" och då tänkte jag ju träna som aldrig förr, men det verkar som att jag och kroppen kommer bli två om det. Men bara jag kommer ut från det här dragiga, kalla kontoret så ska jag nog ge förkylningen en match. 1 dag och 6 timmar kvar. Sen är jag ledig i 11 hela dagar. Det ska bli riktigt gôtt!

En sockerbagare här bor i staden...

Igår fixade jag äntligen en gran. Letade runt halva Hjo efter en i förrgår, men det syntes inte en granjävel så långt ögat nådde. När jag frågade efter granar i blomsteraffären sa de att deras granförsäljare redan åkt hem för dagen, men de lovade att lägga undan en till mig som jag alltså hämtade igår. Så nu är det fixat.
Efter granhämtningen kavlade jag upp ärmarna och bakade pepparkakor som efter mycket kladd och svordomar blev så här fina.

image228

Idag är det dags för löparskola med Harri Vinnamäki i Skövde igen, men jag känner mig inte riktigt kry i halsen, så jag får se hur jag gör. Kanske får stanna hemma och sy lite gardiner istället...

Var kan jag knycka en gran?

Idag ska jag köpa en gran. Om jag hittar någon. Har inte sett ett enda ställe i Hjo där de säljer julgranar, men jag har fått lite tips under dagen, så jag hoppas det löser sig.
Och så ska jag göra pepparkaksdeg, för imorgon är det stora pepparkaksbakardagen :)

Så här ser mitt kakel ut över diskbänken i köket förresten. Om någon undrar.

image227

Träningsläger

Den här helgen har jag tillbringat i metropolen Torsby. Kallt som satan var det utomhus, men vi hade det ganska behagligt inne i skidtunneln med dess 3-4 minusgrader.
Tränade ett pass i fredags kväll, 1 timma ungefär, sen blev det två pass i lördags på runt 1,5 timma vardera och sen ett pass igår på 1,5 timma igen. Jag hade gôtt med träningsvärk igår när vi åkte hem, men idag är jag förvånansvärt pigg och rask. Hoppas det är ett bra tecken.

Jag vet inte hur ni brukar göra, men när man är på träningsläger med 4 gossar blir gardinstången snabbt en klädhängare för blöta, svettiga träningskläder. Perfekt, man somnar alltid in väldigt skönt i den doften... :)

image226


Husmor

Vad roligt det är att baka egentligen, bara man får tummen ur och sätter igång.

image225

Och gud, så gott det luktade i mitt kök igår kväll... Mums!
Nästa vecka blir det pepparkakor.

Premiärtur på laggen

Nog för att det snöar litegrann utanför fönstret, men jag tar ändå det säkra före det osäkra och drar till skidtunneln i Torsby i helgen för en premiärtur på skidorna. Eller snarare 3 eller 4 turer är det som står på schemat.
Skidorna är vallade (har jag hört), igår lagade jag min del av middagarna och jag packade dessutom ner nästan allt jag ska ha med mig. Så jag är så gott som klar för att åka.
Så ikväll kan jag bara slappa. Eller kanske baka lussekatter om lusten faller på :)

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Innan någon annan påpekar det (t ex en bonne från Skara eller liknande ;)) så säger jag det själv.
Jag är kass. Jag är slut som nattorienterare.
Fick spö av brorsan med 7 minuter och jag kom bara 4:a i min klass. Det går utför.
Tyckte inte att gårdagens deltävling i Skaraborg by night var nå't vidare rolig. Det var mest risigt och blött.
Det roligaste på banan var egentligen när jag skulle hoppa över ett stort, djupt dike, och insåg ganska snart att jag inte skulle kunna ta mig över torrskodd. Jag tog sats och kom nästan över, landade i lite sump på "andra" sidan, och trodde jag klarat mig. Då fick jag bakvikt (det är bevisat ännu en gång att jag är lite baktung...), tappade balansen och plumsade i hela jag. Men vissa människor betalar ju dyra pengar för ett lerbad, så vem är jag att klaga... :)

Julfest

Oj oj oj, i fredags kväll var det julfest med jobbet och det var skitkul, precis som vanligt.
Jag tror jag lade grunden för nivån på resten av kvällen redan på förfesten när jag 10 minuter innan avresa fick 3 shots på raken med sambuca och dooleys. Sen var det bara att köra på. Tacos,öl, vin, grogg och klackarna i taket.
Man får inte vara ledsen när det är julfest :)
Jag och de två andra deltagarna från Hjo missade bussen hem efter julfesten av någon märklig anledning, så den enda av oss som är gift fick be frugan komma hela vägen till Jkpg och hämta oss. Tack för skjutsen!
Vid hemkomsten pratade jag allvar med min kanin och intog lite nattamat bestående av en halv påse jordnötsringar innan jag stupade i säng. Helt oväntat var jag liiiite tung i huvudet på lördag morgon så jag drog mig i det längsta från att stiga upp, vilket resulterade i att jag fick springa till bussen som skulle ta mig till Skövde vid 12-rappet. Men jag hann. Och efter lite energi på McDonalds köpte jag till och med två julklappar.

Resten av lördagen gjorde jag inte många knop. Låg och slappade i soffan medan jag med jämna mellanrum blev serverad mat, glass och godis. Helt perfekt. Vid 21-tiden kände jag att jag ansträngt mig tillräckligt för en dag och knöt mig.
När klockan ringde i söndags morse var jag som en ny människa och började dagen med gröt och en 100-minuters löptur tillsammans med klubbkompisarna. Ordningen är återställd.
Ikväll tror jag att jag ska sy lite gardiner medan jag laddar inför morgondagens deltävling i Skaraborg by night. Jag har ju lite att leva upp till efter min storseger senast :) 
Dessutom var brorsan lite väl kaxig igår, så jag tänkte att jag skulle sätta honom på plats...

Påhopp

Fan vad trött jag blir när jag för en gångs skull säger emot en karl på jobbet, och får motkommentaren "jasså, är det den veckan nu..." och ett stort hånflin i ansiktet.
VILKEN JÄVLA VECKA?!
Och när man ställer just den frågan tillbaka, så vågar inte vederbörande säga vad det är han menar, för ordet mens är tydligen lite läskigt.

Men nej, jag har inte mens. Och nej, det är inte veckan före mens heller för den delen.
Jag är bara trött på att de kör med mig för att jag är en liten, försynt tjej.

Den som väntar på nåt gott...

Men Hellborg, menar du att jag inte får några skvallerrapporteringar om jag inte skriver här?? Herregud, då får jag ta mig i kragen :)
Fast jag vet inte vad jag ska skriva om, jag har idétorka.
För hur intressant är det egentligen att läsa om att jag var och tränade igår?
Det var jag iallafall. Jag var på Billingen i Skövde på löpskola för Harri någonting, tillsammans med 60 andra. Finns tydligen många orienterare som vill lära sig löpa ;)
Jag förväntade mig inte alls att vi skulle köra något hårt pass eftersom det var så många där, och många låg på så olika nivå, men jag var helt ute och cyklade. Det blev ett ordentligt intervallpass och jag tog helt slut. Fick däng av en Hjobo på 50-55 bast. Tror minsann jag får tjuvträna lite mellan gångerna så jag tar honom nästa gång.

Annars händer inte mycket. Köket är kaklat och jag väntar på att elektrikern som hjälpte mig att byta ledningar efter att jag borrat sönder de gamla ska komma tillbaka eftersom elen beter sig väldigt märkligt i huset efter bytet, men det verkar inte som att det är ett högprioriterat jobb hos Hjo Energi direkt, så jag får väl leva utan elluttag i köket ett tag till. Det blir lite mörkt, men det finns ju levande ljus.

Imorgon är det julfest med jobbet och det kan nog bli en trevlig tillställning. Det brukar vara livat och jag ser inget i min spåkula som tyder på något annat i år. Förfest är fixad och spriten står på kylning. Ska bara stryka en klänning och tona håret, sen är jag fit for fight! :)
Och så ska jag försöka fixa skjuts till jobbet imorgon så att jag inte behöver lämna bilen på jobbet över helgen. Någon Hjobo som ska förbi Fagerhult imorgon bitti vid 7-snåret?

Så, då kan du klämma fram vilka som ska bli föräldrar i vår, Hellborg!!