Knoll och tott

Den här veckan är en underbar vecka. För den är kort. Arbetsveckan alltså. Helgen blir ju lång och härlig. Då ska jag gå på långpromenad med de här små filurerna.

 

Trevlig helg!

Senap

En annan kollega blev pappa för inte alltför länge sedan och idag upplyste han mig om att bebisbajs ser ut som senap ungefär.

Vet inte vilket jag längtar mest efter - att gå i pension eller att titta och lukta på senap...

33 år kvar

Igår var jag på en avtackning för en kollega som går i pension idag. Han har jobbat sedan 1969 på företaget. Känn på den säger jag bara. Det är ju hur länge som helst. Men han var inte värst av oss som var med på middagen. En började 1962, en började 1972 osv...
Tänk om jag är kvar lika länge. Om man räknar efter så är det faktiskt möjligt. Jag började på Hultet 2001 och jobbar jag här tills jag blir pensionär så har jag jobbat i 40 år. Haha! Skulle inte förvåna mig ett skit om jag sitter på samma stol då. Inte lär jag få någon ny utan tjat iallafall...

Det var hur som helst en trevlig kväll igår med mat och dryck i hamnen i Hjo. Och den blivande pensionären var i sitt esse när han fick ge oss en guidad tur på S/S Trafik som är hans skötebarn. Det råder inga tvivel om att han kan extraknäcka som guide i Hjo om pensionen blir för knaper. Han är som en levande historiebok.



Nyhet

Alltså allvarligt talat, så här står det i Aftonbladet idag.

"Bilden av nya kvinnodöden"
"De har rökt 700 000 cigaretter - Nu kämpar Anita, Cecilia och Ingrid mot lungcancer."
"De var unga. Började röka. Det var på den tiden cigaretter inte var så farligt."

Jo, för att suga på en pinne full med tjära och nikotin känns ju ganska nyttigt.

Hoppas att det inte är meningen att jag ska tycka synd om dem. Ur min synvinkel är det det självförvållat om man får lungcancer pga rökning. Jag tycker faktiskt att något bland det mest korkade man kan göra, är att stoppa en cigarett i munnen.

Jag hoppas verkligen att de blir friska från sin cancer, men det är ändå självförvållat.


Snökaos och drivis

Det var kallt. Det var obekvämt. Jag sov inte en blund.
Annars var det en trevlig helg med fint väder vid Rosersbergs slott utanför Sigtuna. Det var tydligen kungens slott. Det var väl därför han hittade dit för att dela ut pris i ungdomsklassen på 10-mila, som jag alltså har varit och sprungit. Men jag är ju över 30 så jag sprang inte i ungdomsklassen utan i damklassen. 6,2 kilometer sprang jag alldeles för långsamt. Får fan ta och skärpa till mig till Jukola. En och en halv månad är det kvar så jag får nog ligga i.
Men ikväll ska jag inte träna, utan sova. Måste försöka sova ikapp lite av helgens missade sömn annars kommer jag inte orka med de två återstående arbetsdagarna den här veckan. Men antagligen kommer jag inte komma i säng tidigare än vanligt bara för att jag inte tränar, för jag har en del att pyssla med inför den stundande långhelgen, men man kan ju göra ett försök.

Nu ska jag iallafall äta mat.

Smaklig måltid!

Friluftsliv

I helgen ska jag tälta. Jag och Kicki i var sin (bäst att påpeka) sovsäck, med raggsockor och mössa på, i ett litet tält på en lerig åker. Det är livet det :)

Trevlig helg!

Lärare

Sicket undervisningsorakel jag är! Not...
Företaget jag jobbar på ska byta ordersystem och jag är med i projektgruppen.
Från och med idag är det dags att börja utbilda personalen som ska använda det här nya programmet och jag har blivit tvingad att hålla en kort genomgång av mina bitar för en grupp idag.

Jag får höra gång på gång att alla är nervösa när de ska prata inför folk, och det är mycket möjligt att det är så, men jag hoppas att alla inte är lika nervösa som jag. 
För mig börjar hela nervositeten minst en dag innan. Dagen innan lever jag i en förnekelsefas. Istället för att öva på vad jag ska säga, förtränger jag att jag ska ställa mig inför de här människorna, och gör allt möjligt annat istället. Det är samma beteende som infann sig dagarna innan tenta när jag pluggade. Städning är aldrig så intressant som dagarna innan tenta.
På jobbet ser jag helt plötsligt ett oootroligt stort behov av att exempelvis rensa mailkorgen dagen innan föredrag. Så nu finns det gott om plats för stora mail igen...
Natten innan kan jag inte sova. I natt har jag vaknat ungefär varannan timma och trott att jag försovit mig. När det väl är dags att kliva upp har jag ont i magen och det håller i sig fram till "avspark". Så det är bara att springa på toa en gång i kvarten. Men det är ju bra på ett sätt, jag lär ju inte få ont i magen när jag tränar ikväll... :)
Men det kanske är tur att jag inte blev lärare som jag hade tänkt mig från början...

Nu är det dags att gå och fixa lite ny deo så att folk inte behöver gå omvägar runt mig restan av dan.

Premiär

Igår klippte jag gräset. Antagligen till grannarnas förfäran.
Fy tusan vad den dånade. Och rök. Tror inte att den gick riktigt som den skulle, för den höll på att dö från mig hela tiden och den gick "orent" på något vis. Men skam den som ger sig. Hela trädgården är klippt. När jag kämpat klart med gräsklipparen tog jag fram min nästan nya kantsax och klippte runt halva huset. Sen ramlade saxen i bitar. Det är roligt med trädgårdsarbete...


Livet leker

Idag finns det många saker att vara glad över.
1. Det är fredag vilket innebär att det är sista arbetsdagen den här veckan.
2. Solen strålar från en klarblå himmel.
3. Eftersom det är fredag är det okej att äta smågodis i några dagar framöver (precis som att jag inte äter godis precis när jag känner för det...).
4. Klockan börjar närma sig fikadags och då ska jag äta min goda smörgås med stekt ägg.
5. Vi har äntligen fått gardiner på vårt kontor.
6. Ikväll ska jag använda mina nya krämer från Mary Kay för första gången så idag är sista dagen jag är ful. Borde egentligen ta ett före och ett efter kort, för att visa hur fin hy jag kommer få...
7. SMHI har lovat fint väder hela helgen så man kommer kunna vara ute hela dagarna utan att frysa röven av sig.
Und so waiter...

Det är bara en sak som inte gör mig på gott humör, och det är helt oväntat bilen. Den fortsätter att jävlas. Någon som vill byta en otroligt tjusig sportkombi, med discolampor som lyser lite då och då, av modell BMW från 2001 som gått ganska långt mot en ny fin bil som inte gått långt alls och som inte krånglar? Inte det. Nähä.

Toalettbestyr

I den byggnad jag tillbringar mycket tid på jobbet för tillfället, finns några toaletter för damer och några för herrar. På dörren in till respektive avdelning finns en siluett av en dam respektive herre. Nästan varje gång jag kommer in på toaletten (damalternativet då alltså) så är både toalettlocket och ringen uppfälld.
Är det någon av de få damerna i byggnaden som gillar att sitta på det iskalla porslinet?
Är det någon av männen som egentligen är kvinna?
Finns det någon i församlingen som av åldersskäl ser väldigt illa?
Eller är jag så genomskinlig att någon faktiskt insett att jag är ovanligt lättretligt, och därför bara jävlas med mig...? :)

Dagens ilandsproblem.

Bilkräk

Jag hatar bilar. Iallafall min egen när den jävlas. Förra veckan var den på en verkstad och fick sommarhjulen balanserade. I söndags började två lampor lysa i displayen. Enligt instruktionsboken är det nåt fel på DBC och ACT-X eller nåt liknande. Jag är inte helt säker på vad det innebär, men jag har förstått att det har med bromsarna att göra. Fast det är inte farligt att köra vidare med bilen, det är bara varningslampor och någon av alla dessa finesser som finns i bilen fungerar inte helt. Men att bromsa går bra ändå.
Igår tändes samma lampor igen, plus motorlampan som tydligen betyder att det är nåt knas med avgaserna och en annan lampa som betyder att det är fel på motorelektroniken. Men det är inte farligt att köra vidare. Bilen blir bara lite sämre. Enligt boken då.
Men jag vill väl inte köra vidare när det lyser en massa lampor heller. Jag blir ju helstirrig och tror att bilen antingen ska sluta fungera så att jag inte kan bromsa när har kört nedför en brant backe och måste stanna vid stopplikt, alternativt att den ska explodera. Så idag har bilen fått åka till verkstaden igen. Känns på sätt som att det kommer bli dyrt... :(
För att jag skulle komma till jobbet idag har jag fått låna en bil. En riktig gubbil. En Saab :)
Men i den lyser minsann inga jävla lampor, så jag är så glad och tacksam så.

Maskiningenjörn

Jaha, så var det redan fredag igen då. Dagarna bara swischar förbi. Undrar om det är som människor som är äldre än mig säger, att dagarna går fortare och fortare ju äldre man blir. I så fall kommer det gå som på en formel 1-bana när jag börjar närma mig pensionen. Då vill det till att man håller sig i.

Har inte hänt mycket den här veckan. Har varit på jobbet som vanligt och i tisdags sprang jag orientering (eller försökte iallafall) i Skultorp. Ramlade och slog i knät vid kontroll nr 2. Grät en skvätt och haltade sedan vidare. Blev förbannad över alla hårda kvistar som slog mig på knät och över att jag missade kontroll 3. Bestämde mig för att strunta i några kontroller, men kom trots det i mål på väldigt lång tid. Skitskog.
Sprang en sväng runt Hjo i onsdags och det var mycket trevligare.

I helgen ska jag åka till Göteborg och se på Lena & Orup. Gav bort två biljetter i julklapp och nu ska jag få hjälpa till att utnyttja dem. Perfekt!
När jag ändå är i Göteborg tänkte jag försöka köpa slangar till mina cykeldäck. Men hur tusan vet man vilken storlek man ska ha på dem tro? Hm, får kolla lite på det ikväll...

3 timmar kvar, sen är det helg!!

Helgen som gick

Helgen har varit lugn och fin. Började med att somna i soffan i fredags kväll, precis som vanligt. Efter middagen kände jag mig ovanligt pigg, men sen fick jag glass till efterrätt och efter den blev jag precis lika trött som vanligt.

Kom upp i hygglig tid i lördags och kl. 11 stod jag på Kinnekulle med hundar och fika. Det blev en promenad på 4 timmar i både sol och regn innan jag var tvungen att stressa hem för att hinna i tid till ett Mary Kay-party i Skara. Väl på plats fick vi prova lite krämer och sen blev det fika på god ananaspaj, och naturligtvis fick vi nöjet att beställa diverse mirakelkrämer. Jag hoppas att den stora bölden jag hade på kinden när jag vaknade i söndags inte alls hade med krämerna vi provade att göra. För isåfall vet i tusan om jag är så intresserad av några mirakel... :)

I går hade jag tänkt springa långpass, men efter en morgonpromenad (eller åtminstone förmiddagspromenad) med min två nyfunna vänner Samba och Frisco kände jag mig helt slut i kroppen så jag ställde in träningen. Det fick bli biltvätt innan lunch och sedan en liten eftermiddagslur. Ibland känner jag mig 20 år äldre än vad jag är...
På kvällen fick jag hjälp att byta till sommardäck på bilen också, så nu är den fit for fight inför våren.

Jag avslutade helgen på samma sätt som jag startade den, med att halvsova i soffan. Den här gången framför någon film med Jodie Foster, men jag tog mitt förnuft till fånga och gick och la mig när filmen bröt för nyheter.

Fan vad rolig jag låter... Kan det vara så att jag har blivit gammal...?



Fetto

Snart är det äntligen dags att gå hem för helgen. Ska bli så skönt att få gå ut i det fina vädret. Om inte smhi grundlurar mig totalt så ska det även bli fint väder i morgon förmiddag, och då tänker jag ta med mig fika och sällskap och ta en långpromenad på Kinnekulle. Och när jag har gått en bit ska jag sätta mig och äta en bulle och dricka varm o'boy och lukta på våren. Gud, vad jag ser fram emot det. Jag är allt en riktig skogsmulle jag :)

I morgon eftermiddag ska jag på sminkparty och bli lurad att köpa JÄTTEbra produkter som jag egentligen inte behöver och på söndag blir det nog ett långpass. I övrigt ska jag inte göra någonting. Förutom att tvätta bilen. För den är allt annat än ren.

Igår blev det ett löppass igen. Den här gången sprang jag runt Hjo. Värmde upp i en ungefär en kvart och sen sprang jag korta intervaller mellan lyktstolpar. När jag inte orkade mer joggade jag ner en stund och hittade en stig utmed Hjoån jag aldrig sprungit på förut. Och sen toppade jag med ett gäng sit ups.
Vägde mig igår och det var inte särskilt roligt. Det bekräftade vad jag märkt redan tidigare. Jag har blivit tjock. Jag kommer inte i några av mina jeans och magen ser ut som en degklump och vågen bekräftade att jag har gått upp ungefär 5 kilo. På ett halvår. Så nu får jag fan skärpa mig. Jag måste komma igång och träna ordentligt igen.
Jag kommer ju inte komma i några av mina bikinitrosor till sommaren. Bikiniöverdelarna kommer kanske passa för första gången, men underdelarna kommer bli bra tajta. Bra anledning till att få köpa en ny i och för sig, men jag har ju knappt använt de jag köpte förra sommaren ens.
Näe, det blir till att  snäppa upp sig ett par steg om jag ska kunna visa mig på någon strand (eller i trädgården för den delen) i sommar. Tonfisk och ris - här kommer jag!

Bilskrälle

I morse när jag körde till jobbet började hela bilen vibrera och låta lustigt efter ungefär en mil. Jag blir så nervös när bilen inte beter sig som vanligt. Det känns som att det ska bli så dyrt. Vi, jag och min passagerare, stannade vid en busshållplats och fick känna en härlig doft av brända lameller.
Jag gjorde visst misstaget att lägga i handbromsen när jag väntade på mitt resesällskap och den hängde sig visst. Kanske ska jag börja använda handbromsen lite oftare kanske...
De återstående 3 milen drog vi i handbromsen med jämna mellanrum och när vi kom fram till Hultet så luktade det inte mer, så förhoppningsvis är problemet ur världen. Just för stunden iallafall.


Knock

Var på boxning igår, i 75 minuter. Var roligt precis som vanligt, men om jag jämför med de boxningspass jag varit på tidigare så var det inte alls lika jobbigt. Han jag boxades med tyckte iallafall att jag, min lilla räka, slog hårt. Men det behöver ju i och för sig inte betyda att jag är stark, det kan ju lika gärna vara han som är klen... :)

Telemarketing

Igår när jag kom innanför dörren efter jobbet så ringde telefonen. För ungefär hundrade gången var det ett 08-nummer och den här gången beslöt jag mig för att svara. Brukar inte göra det eftersom det ändå bara är någon tjomme som ska försöka lura på mig nåt.
Och det var det så klart nu också. En övertrevlig jävel."Tjena Jessica, hur är läget med dig idag då? Är det bra eller?" Något svar väntade han sig naturligtvis inte utan han babblade på om hur lycklig jag skulle vara som skulle FÅ några saker av honom. Jo tjena, företag ger ju säkert bort saker utan att tjäna en spänn på det...
Efter att ha gafflat lite med honom så sa jag att jag, trots hans fina erbjudande, inte var intresserad.
Då slängde han på luren i örat på mig! Jag hann knappt avsluta meningen innan jag fick kopplingston i örat. Idiot!

Nu nästan längtar jag tills det numret dyker upp på telefondisplayen igen, för då ska jag tala om för den stackare som ringer att jag ALDRIG kommer köpa nåt från någon som ringer från det numret. Sen ska jag slänga på luren :)

Onsdagsträning

Vilket underbart väder det var igår. Solen sken och fåglarna kvittrade och blommorna började slå ut. Det till och med luktade vår när jag var ute och sprang på kvällskvisten. Man blir så glad! Sprang en runda på grusvägar utanför Hjo och fick se både tussilago, vitsippor och en liten hare.
Idag är vädret inte riktigt lika bra så idag blir det träning inomhus. Idag ska det boxas. Går in för att knocka min motståndare, och det borde inte bli så svårt... :)

Karaktär

Hur jävla lätt tror ni det är att stå emot alla förbaskade bullar och andra sötsaker som projektgruppen jag jobbar med envisas med att köpa varje dag?? Jag har ju tänkt hålla koll på vad jag äter så att magen ska må bra, men samtidigt är jag ju typ världens största gottegris. Det vattnas i mungiporna...


Tisdagsträning

Solen skiner och det verkar som att våren är på väg. Igen. Hoppas snön håller sig borta den här gången.
I lördags var det orienteringstävling i Tibro och det var fortfarande en hel del snö på sina ställen ute i terrängen. Ibland var väl det trevligt eftersom det fanns fina uppsprungna spår i skogen, men det är ju inte riktigt det som är poängen med orientering. Det gick långsamt för mig i skogen, men jag är nöjd ändå för jag gjorde inga stora krokar, och framförallt så gick det betydligt bättre än på Häxjakten i påskas. Tyvärr var det här den enda dagtävlingen innan 10-mila för mig, men jag räknar med att få en kort och fin sträcka av laguttagarna så det ska nog lösa sig ändå.

Igår kväll roade jag mig med att köra lite backträning. Har äntligen hittat lite backar utanför Hjo att springa i, och nu är det ju dessutom ljust så länge att man hinner springa i dagsljus efter jobbet. Värmde upp, sprang 5 st 3 minuters intervaller och sen joggade jag hem igen. Tog 53 minuter.
Ikväll blir det förhoppningsvis en tur med löparskorna igen och på onsdag blir det boxning. Och det ska bli asroligt. Det var jättelängesen jag hade förmånen att slåss lite, men nu är det dags igen :)