Jag är på gång

Nu jädrar börjar det likna nåt. Igår fick jag hjälp att sätta upp mosaiken i köket och på onsdag ska fogarna på plats och sen är det nästan* bara lite lister kvar. Sen är mitt kök färdigt! Och det kommer bli så himla fint!




* Nästan innebär att det bara är ett överskåp kvar att sätta upp, någon liten tapetremsa kvar bredvid elementet, sen ska elementet göras rent och målas och så ska kylskåpet på något sätt höjas upp lite. Men det kan väl inte ta så lång tid att fixa... :)

Hotet var befogat

Haha! Hotet var befogat för jag vann igår. Kors i taket! Inte för att de jag tävlade mot var de som brukar springa min klass, men en seger är ändå en seger :)
Undrar hur jag ska fira det ikväll? Vad sägs om en påse ostbågar...? Det har jag varit fruktansvärt sugen på sen förrförra helgen när jag var på galej och nu tror jag det är dags. Yummie!

Skaraborg by night

Låter inte det flashigt så säg? :)
Jag ska iallafall vara med och fajtas om placeringarna i den tävlingen ikväll. Lampan är laddad och kompassen trimmad, så se upp där ute alla andra orienteringsnördar.

Ja, jag vet, det lär inte vara så många som blir rädda för det hotet, men man kan väl få drömma...

Varde ljus

Idag har jag haft besök av en händig karl på morgonen.
Jag skulle själv vara lite händig i söndags tänkte jag, och sätta upp lite gardinstänger, men det gick inget vidare. Man är ju inte född med en skruvdragare i handen direkt...
Jag satte upp mina beslag på väggen och hängde upp gardinstängerna och märkte inte att nåt var galet förrän jag skulle gå på toaletten lite senare, när det börjat skymma, och lampan inte gick att tända. Skit, tänkte jag. Nu måste jag byta glödlampa och hur tusan kommer jag in i den här lampan? Dock var det alltså inte bara en glödlampa som behövde bytas, utan några meter elledning.
Men nu är det fixat och jag behöver inte kissa i mörker längre. Hur bra som helst :)

Veckorapport

Idag är jag varit tillbaka på jobbet efter att ha varit på kurs i det eminenta programmet excel i två dagar. Trevligt att göra nå't annat några dagar och få en form av semester från jobbet. När jag klev in här idag tog det dock inte mer än 10 minuter innan det var fullt krig igen. Det är av någon alltid ett krig som förs mellan olika avdelningar.
"Varför har ni inte gjort det?"
"Det är inte vi som gör det."
"Öh jo, det har det alltid varit tidigare."
"Nä, jag har ingen aning om hur man gör det."
Och så håller det på.
Det är ett rent under att vi lyckas få fram några produkter från minsta lilla beståndsdel, till färdig produkt och sen leverera ut till kund. 

Idag, efter en halvtimmas krig, var det dags för nästa utbildning, men då i det som ska bli vårt nya datasystem.  Har suttit och försökt lära mig hur man lägger till nya kunder, gör en offert, lägger till rabatter till olika grupper och omvandlar offerten till en order i några timmar. Och det är inte utan att det ska bli skönt att åka hem för helgen och smälta intrycken lite.
Tänkte försöka smälta dem i Kinnekulles slalombacke imorgon om inte lillebror fegar ur...?
Innan det ska jag vila och äta smågodis. 

Har tränat några gånger i veckan. Spinning för första gången på en evighet i tisdags. Blev lika trött som vanligt i armarna innan jag kom igång ordentlig. Annars var det inte sådär överdrivet jobbigt, men jag var väl för feg med motståndet antar jag. Ska ta i lite mer nästa gång. En intressant sak med att träna på ett gym i en så liten stad som Hjo är att instruktören verkar känna alla på passet. Utom mig då. Jag satt där som en katt bland hermelinerna.
I onsdags sprang jag en sväng med min kära vän M. Sprang i 40 minuter på asfalt i ett råkallt och blåsigt Jönköping. Var väldigt stor skillnad rent snömässigt på Jkpg och Hjo. Knappt en enda flinga inne i Jkpg medan till och med gatorna i Hjo är snötäckta. I like Hjo.
Igår blev det ett pass på gymet. Tränade överkroppen. Rygg, bröst, axlar, biceps, triceps och mage.
Och idag blir det som sagt bara käkmusklerna som ska få jobba. Karamellkungen here I come! :)
 


Vill du se en stjärna...?

I helgen var det partaj hos en klubbkompis i Skövde.
Innan själva festen hade någon kommit på den lysande idén att vi skulle ta ett träningspass tillsammans. Närmare bestämt 17km i en jävla mosse. Det var tungt, blött och fruktansvärt kallt. Jag tror aldrig jag har frusit så någon gång tidigare. Fy tusan. I duschen efteråt blev fötterna först vita och sen ill-lila. Undrar om det är normalt...?
Det var iallafall inte alls dumt att värma sig med en liten stänkare efteråt :)

Till allas (?) stora glädje fanns ett playstation med singstar på plats på festen och det började ganska lugnt...

 

Men efter ett tag kom det igång rätt bra...



Väldigt rolig fest var det iallafall. Tack för det, Kardemumman 6.

Skidåkning i helgen?

Haha! Det snöar! :)


image220

Rapport

Oj, det har visst varit väldigt dåligt med inlägg här den senaste tiden...
När jag satt i Kinnarps Arena igår och såg matchen mellan Sverige och Ryssland i Karjala Cup tänkte jag på en sak som jag hade tänkt skriva om här. Rolig var den också, men inte fan kommer jag ihåg vad det var nu när jag sitter här framför datorn. Senil vid 31, det är ingen vidare utgångspunkt det inte... :)

Igår hade vi iallafall någon form av kick off för ett projekt som jag ska vara med i på jobbet, och då tillbringade vi dagen i Jönköping med företaget som ska hjälpa oss och diskuterade vad som ska göras, hur det ska göras och i vilken ordning det ska göras. Efter mötet käkade vi middag och sen var det hockeylandskamp. Sverige förlorade.

I övrigt har det inte hänt mycket i veckan. Jag har varit på jobbet och tränat en endaste gång. Dåligt med träning alltså. Skulle behöva lite inspiration tror jag. Hittade ett träningsprogram inför Tjejvasan av Emelie Öhrstig på
http://www.langd.se/ och det gjorde att jag kände mig lite mer sporrad att köra igång lite mer ordentligt. Igår läste jag dessutom en inbjudan till träning med Harri Viinamäki under vintern som jag blev jädrigt sugen att hänga med på.
Harri blev för den som inte vet (och hur många vet det utanför orienteringssverige?) utsedd till "Årets tränare" på orienteringsgalan för några veckor sedan för att han "bidragit till att en av svensk orienterings största juniortalanger någonsin tagit det definitiva steget in i världseliten som senior". Och talangen är Helena Jansson från IF Hagen.
Iallafall, den här Harri ska köra ett antal träningar under vintern för alla träningssugna orienterare och jag ska definitivt vara med.

I kväll hade jag tänkt gå på ett bodypump pass på gymet så att jag har en jädra träningsvärk imorgon när det är dags för långpass i mosse på Billingen. Kommer bli en fin uppladdning inför lördagkvällens aktiviteter då det ska drickas päronvodka :)


Hipp hipp

Idag fyller kaninskrället/mitt lilla hjärta 7 år. Undrar hur gammal en kanin blir egentligen...? Kan jag börja planera hennes 10-årsdag redan nu?

image219