Torsdagsträning

Igår blev det ytterligare en dag med löpträning på egen hand eftersom HV71 fortfarande hänger kvar i slutspelscirkusen. PT:n var ju tvungen att stödja dem framför tv:n så jag fick springa själv.
Passade därför på att springa ute i Fagerhults skogar som jag gillar skarpt.
Sprang 5-kilometersslingan som finns där ute och efter ungefär 2 kilometers uppvärmning vek jag av från spåret och sprang backintervaller i terrängen. Och nästan varje intervall sprang jag i en ny backe. Det är lite kuperat minst sagt. Upp och ner hela tiden. Och härlig tallmo. Även om jag just igår sprang mest på de nya hyggen som tillkommit under vintern.
Efter backarna sprang jag resterande 3 km på slingan som nedvarvning.

Det är så härligt att vara ute! Det finns verkligen inget bättre än att vara ute i skogen och röra på sig. Man blir helt lycklig!
Och nä, jag går inte på några droger...

Onsdagsträning

Igår var jag på gymet igen. Känns lite dumt att gå in där när det är så fint väder ute, men vad gör man inte för att få träningssällskap. Rygg, axel och triceps stod på schemat. Jag tycker att jag borde bli starkare nån gång men det känns som att jag är lika klen varje gång. Men kanske syns det någon skillnad på min numer otroligt muskulösa och deffade kropp... ;)

Vårblommor

Solen skiner fortfarande, för fjärde dagen i rad. Man kan lätt bli bortskämd av det här. Var ute och kikade lite på lammen i byn på lunchen, och fick även se lite vårblommor.

tussilago

sn?droppe

krokus

Jag blir så sugen på att plantera blommor när jag ser så här fina blommor. Dessutom står det om trädgårdar i varenda tidning och i morse var det en trädgårdsexpert på radion. Jag vill också ha en trädgård.

Träning

I måndags var det ett gympass med PT:n som stod på schemat (behövdes för att träna bort muffinsen jag bakade innan jag tränade...). Rygg, biceps och mage fick sig en dust medan vi skvallrade och kommenterade övriga gymbesökare. Precis som vanligt.

Igår var planen att springa intervaller, men eftersom PT:n inte kunde följa med eftersom "det är ju hockey ju" så tänkte jag om, och gav mig ut och sprang en runda i mitt eget tempo. Sprang utmed Vättern när solen gick ner borta i horisonten och det var så fantastiskt vackert. Och det doftade så där härligt som det gör när det börjar växa i marken och det är vår.
Så det gjorde inget alls att det inte blev några intervaller, men det tänker jag naturligtvis inte att säga till PT:n... ;)

Lunchpromenad

Solen strålar från en klarblå himmel även idag och längst bort på lunchpromenaden runt Hultet hördes ett ljud som fick mitt hjärta att slå dubbelvolter.
Fåren hade frått lamm som blivit utsläppta i sin hage. Finns det nå´t sötare?
Inte idag iallafall. Får gå tillbaka imorr´n och hälsa lite på dem tror jag :)

Helgens bravader

I lördags förmiddag skulle jag ju då rida islandshäst. Vi samåkte ut till Fingalstorp lite söder om Gränna och allt var frid och fröjd tills det var dags att sitta upp. För att inte tala om när vi red iväg. Jag fick panik. Jag som tycker så mycket om djur. Och dessutom fick jag den häst som var lugnast och försiktigast...
Men den stackars lilla hästen kände väl rätt tydligt att jag satt och darrade som ett asplöv på ryggen och tjöt hispigt så fort hon rörde på sig, så hon passade väl på att gå åt höger när jag drog i vänster tygel bara för att retas lite.
Jag tyckte iallafall inte att det var någon trevlig upplevelse, men nu vet jag ju att jag aldrig ska sitta uppe på en häst mer.
När jag stod på marken var de dock väldigt söta. Men jag tror kaniner är djur mer i min smak.

H?star

Här är "min" häst.

Fredjan

Och här är jag. Snygg som få. Vem klär inte i ridhjälm?

H?sttjej

Lördagen avslutades med partaj hemma hos en kompis och det var en aktivitet som passade mig mycket bättre...

Torsdagsträning

Igår var det dags för intrevaller igen.
2 omgångar med 5 st 70/20 körde vi. Jag och PT:n fick dessutom sällskap av en annan tjejkompis till PT:n. Kul att som omväxling springa med en tjej. Snabb var hon också, så jag fick ta i lite extra.

Funderar eventuellt på att gå på ett Bodypump-pass ikväll. En kollega frågade om jag inte ville följa med. Eller så går jag en sväng på stan och letar upp nå´t snyggt att göra succé med på festen imorr´n :)
Om jag nu kan röra mig imorr´n kväll. Har hört att man får ont i arslet av att rida häst...
Men det gör inte så mycket, inte när jag får känna doften av häst och kanske krama om en liten pålle. Det kommer garanterat att väga upp för träningsvärken.


Onsdagsträning

Hade grym huvudvärk igår, men jag gick till gymet iallafall. Kanske inte så smart egentligen, men när jag var ute och tog en promenad på lunchen försvann huvudvärken efter några minuter ute i friska luften och det var skönt att röra på sig, så jag tänkte att det inte kunde vara så farligt att träna lite.
Och det kändes bara fint när jag var på gymet. Ingen huvudvärk alls.
Körde 4 övningar rygg, 2 övningar biceps och 1 övning mage. Kändes som att jag inte tränat på evigheter för jag fick använda rätt lätta vikter, men men, det var skönt iallafall.

Idag är huvudvärken tillbaka. Men inte så kraftig som igår så det är nog på bättringsvägen, vad det än är...

Klara man sig utan huvud tro...?

Aj. Jag har så jävla ont i huvudet. Och alvedon hjälper uppenbarligen inte.
Jag är trött på att ha ont i huvudet hela tiden. Jag brukar ju aldrig ha ont i huvudet, eller vara sjuk i övrig heller för den delen, men nu var det längesen jag kände mig helt frisk.
Blir förbannad. Och lipfärdig.
Jag orkar inte ha ont i huvudet mer. Undrar va fan det är för fel??
Och nä, jag tänker inte uppsöka en läkare. Det går antagligen över så småningom. Men tills dess tänker jag gnälla.

Resultat

Så var jag då hos frisören igår. Hon tyckte inte att jag skulle klippa av det den här gången. Men när hon var nästan färdig ångrade jag mig. Skulle nog vilja ha en page iallafall.
Men nu blev det inte så. Jag ser ut precis som vanligt.

Frisyr

Ganska spännande stund hos frisören dock.
På den förra salongen kändes allt väldigt proffsigt och frisören gick väldigt metodiskt till väga. Tvätta, färga, klippa, föna.
Här var det lite annorlunda. Klippa lite, färga, sköja ur, färga igen, föna och sen klippa. Och samtidigt fråga ut mig om allt mellan himmel och jord, prata lite skit om konkurrenter, gulla lite med syrrans barn och springa iväg och ringa några samtal.
Kändes inte som att hon var fokuserad på mig direkt. Så när jag satt där tänkte jag i mitt stilla sinne, att hit kommer jag aldrig mer gå. Men när det var klart så kände jag mig ändå ganska nöjd, så vi får väl se.
Vet inte vart jag ska gå annars heller. Kanske får jag pallra mig iväg till Göteborg och leta upp min gamla, tysta, söta frisör iallafall...


Toppning, page eller kanske snagg?

Idag ska jag klippa mig och färga håret. Hos en ny, aldrig tidigare provad, frisör. Ska bli spännande.
Vet inte riktigt vad jag ska göra, men jag måste iallafall klippa topparna för de är grymt slitna. Sen är jag ju lite sugen på en snygg page, men det är jag ju alltid, och varje gång jag slår till blir jag besviken. Så jag vet inte.
Får känna av frisören lite först också, se om jag vågar lita på henne...
En mörk färg vill jag ha i iallafall, så att håret inte ser så tråkigt ut. Dessutom behöver jag ju dölja alla mina nya grå hårstrån...

Den gamla kroppen börjar bli klen

Fan vad ont jag har i ena örat. Och i huvudet.
Det började värka igår eftermiddag, och framåt kvällen kändes halsen konstig. Idag när jag vaknade värkte det i örat.
Tror minsann att den gamla kärringen börjar bli lite klen ;)
Tänkte gå till gymet och träna lite idag, men som det känns nu ska jag nog stanna hemma istället. Kanske ska spackla och förbereda lite så att jag kan måla om köket i veckan.
Eller så kanske jag bara ska ta en alvedon, lägga mig i soffan och somna under en filt. Låter rätt lockande måste jag säga...

Postorderfynd

Fick ett paket fråm H&M i fredags och i det här paketet låg ett par solglasögon som jag tyckte såg himla fina ut på bilderna på deras hemsida.
När jag själv tar på mig dem, så känns det mer som ett par skämt-glasögon.
Jag kan iallafall inte låta bli att asgarva när jag ser mig själv i spegeln. Blir nog inte så välanvända i sommar...

glasogon

Helgträning

Pga lite rajraj med jobbarkompisrna i fredags rörde jag knappt en fena i lördags och det blev således ingen träning förrän igår. Då åkte jag, med löpsällskap, ut till Fagerhult (svårt att hålla sig ifrån Hultet även på helgerna) och sprang 15-kilometersspåret där ute. Tycker det är ett mycket finare spår än de som finns på lite närmre håll, så det är helt klart värt att åka de där extra minuterna.
Det var skönt att springa och dessutom hade vi verkligen tur med vädret. På vägen ut så regnade det och på hemvägen snöade det, men medan vi sprang sken solen och det var jättehärligt.
Sprang med ryggsäck för att börja vänja mig vid det redan nu, inför sommarens äventyr i fjällvärlden.

traning183

Livsfarligt

Nästa lördag ska jag rida islandshäst.
Jag som bara suttit på en häst en gång tidigare. Och det var ju skitläskigt. Det skumpade och jag trodde jag skulle ramla av från första stund. Vägrade galoppera gjorde jag också, för jag tyckte det var ALLDELES för läskigt.
Så eventuellt kommer jag slå ihjäl mig nästa lördag. Ska bli spännande.

Torsdagsträning

Igår var det dags för intervallträning igen.
Jag och PT:n åkte upp till Axamo-sjön och sprang Kickis specialintervaller. Vet inte hur hon har kommit på dem eller var hon har fått tipset ifrån, men jag hoppas de kommer göra underverk med den gamla tant-kroppen.
3 min löpning i 80-85% av maxfart, 1 min vila, 15 sekunder absolut max och 1 min vila igen.
Det är upplägget och vi körde 5 stycken.
Uppvärmning i 20 min innan och 10 min efter.
Rundan vi sprang är så gott som helt platt. Det finns en liten, liten seg backe som knappt syns men den kändes kan jag lova. Varje varv så ökade avståndet till PT:n där.
Men va fan, det här var ju första gången. Nästa gång ska han få vad han tål!

Lycka i Jessica-land

Det krävs inte mycket för att göra fröken Gustafsson glad.
I förrgår när jag var på ICA hittade jag det här:

bilar

En påse med bara ROSA bilar. Varför har ingen tänkt på det tidigare? De rosa är ju överlägset godast.
Perfekt, sa jag, och slog till.

Igår när jag kom hem från jobbet, låg ett litet kvadratiskt, vadderat kuvert på hallmattan.
Och i det låg det som gjorde mig nästan ännu gladare än de rosa godisbilarna.

almanacka

Min nya almanacka! Jag vet att det redan är mars, men när jag fick ett tips av min kollega (som är lika barnsligt förtjust i almanackor) om sidan
www.personligalmanacka.se så kunde jag inte låta bli att beställa en egen. Och igår kom den.
Strax efter att jag kommit innanför dörren ringde telefonen. "Vet du vad jag har fått, jag har fått min kalender!!" var det någon som halvskrek. "Jag med!" fnittrade jag tillbaka. Kollegan hade också fått sin och idag är vi lika töntig nöjda båda två :)

Lycka är en kanin-top

Idag tog jag på  mig mina vita vårskor.
Helt oväntat är himlen igenmulen idag...

v?rskor

Men jag är ganska glad ändå. För efter min shoppingtur igår kom jag hem med det här lilla linnet med kaninmotiv :)

top

Tisdagsträning

Igår var det intervallträning med PT:n och en vän till honom, precis som planerat. 70/20-intervaller körde vi.
Först uppvärmning i 15 minuter och sen två omgångar med 4 stycken 70sekunders intervaller och sen lugn jogg i 10 minuter.
Eftersom det var första ordentliga löppasset på länge, nöjde vi oss med 8 intervaller, lite klent kan tyckas, men det är ju trots allt meningen att vi ska springa intervaller på torsdag igen.

Jag var riktigt stel i framsida lår igår kväll, men idag känns det bra igen. Kan eventuellt vara grötens förtjänst ;)
Kan dock bara meddela att gröt utan salt smakar rätt äckligt. Hade lite bråttom i morse och glömde vissa ingredienser...

Gröt

I morse åt jag gröt. Är inte det präktigt så säg.
Tänkte att jag ska försöka få lite ordning och reda på maten, så igår gick jag på reklamen och köpte "Sportgryn" från Axa Sportsclub som jag då gjorde gröt på imorse.
Enligt hemsidan är deras produkter "för dig som vill leva sunt", och det vill ju jag, så jag utgår ifrån att jag kommer bli fit som aldrig förr nu ;)
Om jag nu inte ledsnar på att koka den där gröten efter 3 dar...


Måndagsträning

Det är nästan lika fint väder idag igen. Inte riktigt lika klarblå himmel, men vad gör väl det när temperaturen visar på 14°C och solen skiner mellan molntussarna. Och idag ska jag dessutom ut och springa. Det blir intervaller med PT:n ikväll. Vi är lite försenade, men idag börjar vi med löpträningen inför Göteborgsvarvet.

Igår blev det ett besök på gymet där vi körde bröst, axlar och triceps. Har lite träningsvärk idag, men det var väl väntat med tanke på hur länge sen det var jag besökte gymet senast.

Vårväder

Idag är det ett riktigt vårväder ute. Tog en promenad på lunchrasten och det var riktigt härligt ute. Solen skiner från en klarblå himmel och temperaturen är så hög att inte ens jag behöver ha vantar på mig.
Man blir så glad!

Dessutom har jag pratat med min kära vän Kicki idag och vi har bestämt oss för att anmäla oss till
BAMM. Så nu är det hög tid för mig att rycka upp mig när det gäller träning. Det är 165 dagar kvar och om jag ska hänga med Kicki så är det nog bäst att jag ägnar en stor del av dem till att träna. Men det ser jag fram emot.
Gud vad roligt det ska bli! Ska till och med bli gott att äta frystorkat ;)

Morgonpromenad

Hade lite svårt att sova i lördags morse och tog istället en liten promenad i vårvädret.
Härligt med lite frisk luft. Och så fick jag ju använda min kamera lite också. När man har en sjö till hands är det aldrig svårt att gå loss på avtryckaren. Att det sen inte blir så mycket vettigt av det är en annan sak, men det är kul.

Batramp


Gul bat

Brukar änder klättra i träd?

And

Födelsedagspresent

Idag har jag fått en födelsedagspresent av min kollega. Lite i efterskott, men det är ju tanken som räknas.
Och kolla så tjusig jag blev i den... ;)

Hatt