Trött

Alltså, jag vet och förstår att man inte kan komma överens med alla.
Men fan vad en del människor är töntiga. Och självgoda. Och helt obenägna att lyssna på andras åsikter.

Badrumsmöbler

Är ju ute och spanar lite efter lämpliga möbler till mitt hus och till "the master bathroom" har jag tänkt mig det här handfatet från Hafa.

handfat_stort

Och till den lilla, lilla, mini-toaletten tänkte jag att ett av de här små, små handfaten kunde passa. Även de från Hafa.

handfat_litet

Undrar bara vilken rörmokare jag ska leja till att sätta in dem? Och vad jag ska muta med...? ;)

En hel mil

Glömde säga att jag var ute och fick mig en löptur med PT:n igår också. Så jag grinade inte bara...
Jag tyckte att vi skulle försöka springa milen vid Åsasjön så långsamt som man bara kan utan att gå, men jag tror nog att jag hade kunnat springa ännu mer långsamt om han inte varit med... :)
Blev lite småtrött (läs: drabbades nästan av andningsuppehåll) uppför Bengans backe, men det var skönt att springa en sväng iallafall. Är inte säker på att han tycker samma sak, med tanke på att han antagligen fick hörselskador av mitt tjattrande.

PT:n fick en liten, liten, stund på sig att prata om sig själv också, och med tanke på vad som hänt i hans liv den senaste tiden, så borde jag enbart hålla käft om mina töntiga små problem.


PMS?

Vädret utanför fönstret idag passar verkligen min sinnestämning. Det är grått, regnigt och allmänt dystert. Precis som jag.
Ibland saknar jag min fd sambo mer än vanligt och igår var det en sån dag.
Jag känner mig så ensam, och nu ska jag flytta till Hjo. Vad kommer jag bli där, om inte ensam?
Grinig är jag också. Det känns som att alla tror att jag tar den här separationen från M med en klackspark och att det bara är synd om honom (och nu säger jag inte att det inte är det). Det är synd om M för han är så snäll, medan Jessica är en jävla, elak häxa som bara rått skrattar åt hela situationen.
Jag må vara elak, men jag lär inte skratta åt det här för 5 öre.

Jaha, nu har jag fått gnälla lite också. Det var väl skönt. Då känner jag igen mig själv iallafall.

Jag ska måla hela världen...

Det känns iallafall som att jag skulle kunna ha målat halva världen med all den färg jag blaskat på väggarna i helgen. Och ändå är jag inte färdig någonstans. Helvete vilken tid det tar att måla!
Det känns iallafall så när man som jag är lite väl optimistisk innan man börjar.

"Nu så, nu är slipningen färdig. Bara några lager färg kvar, sen är jag klar."
"Fan också, listen i taket ser helt gul ut. Jaja, får väl måla den också då."
"Märkligt, taket ser också gul ut när listen blev vit och fin... Får väl måla det också då."
"Det var värst vad taket ser flammigt ut efter en målning. Lika bra att kladda på ett lager till."

Och så där håller det på. Märks det att jag aldrig har renoverat nå´t tidigare eller??
Och om målningen av några väggar tar så´n här lång tid, hur lång tid ska inte allt annat ta...?

Välkomna på inflyttningsfest 16 juli 2011.

gästrumvitt

Midsommar

Om 10 minuter åker jag hem från jobbet och sen är jag ledig i 4 dagar. Härligt.
Vet inte riktigt varför, men av någon anledning är vi lediga från jobbet hela dagen imorr´n. Så den här midsommarhelgen blir en riktig långhelg.

Jag har inget avancerat midsommarfirande planerat i år. Ska tillbringa hela helgen i Hjo med att måla och fixa istället. På midsommarafton kan det väl dock bli en liten snaps eller två skulle jag tro.
Och grannen mitt emot satte upp ett partytält i trädgården igår så vem vet, Jag kanske kan bjuda in mig själv till lite rajtan tajtan iallafall... :)

Glad midsommar på er!

Tillbaka i verkligheten

Då så, då var man tillbaka i verkligheten på jobbet igen efter en fruktansvärt trevlig helg med alla dessa trevliga orienterare.
Resan inleddes med en liten busstur upp till Stockholm med den eminente busschauffören Buss Ola och ett gäng orienterare från Bredaryd, Borås, Vänersborg, Grästorp, Skara och Götene. Det gick som en dans och vi var framme vid Siljaterminalen i god tid innan båten mot Åbo avgick. Båtresan TILL Finland var betydligt lugnare än den hem FRÅN Finland, och vi gjorde inte mycket annat än att äta, handla taxfree (stod i parfymavdelningen typ en timma och försökte avgöra vilken parfym som luktade bäst...) och sova.
Väl framme i Finland hoppade vi på bussen igen och åkte mot Lappo, ca 8 mil öster om Vasa, där tävlingen gick av stapeln.

När starten gick hade Kicki vässat armbågarna och slog sig fram bland 900 andra tjejer. När Kicki tagit sig i mål var det dags för Sara på 2:a och Veronica på 3:e. Och så jag på 4:e då.
De andra skötte sig alldeles utmärkt tycker jag, det var bara jag som inte riktigt kom till min rätt. Eller hur man nu ska uttrycka det... ;)
Det gick verkligen skitdåligt. Egentligen var det bara korkat av mig att inte utgå ifrån det redan innan, med tanke på att jag inte sprungit (eller tränat nåt annat heller) på typ 5 veckor. Jag var helt slut redan till 2:a kontrollen.
Så här i efterhand kan man säga att det var ganska dumt att ha just mig på sista sträckan, som ju var längst, med tanke på mitt oerhört flitiga tränande senaste tiden. Men men, nu är det försent att göra nå´t åt det.
Och nästa år ska jag minsann vara bättre förberedd. För jag gillar ju att springa sista...

När damernas tävling var avslutad och en pizza låg i magen var det dags för herrarnas tävling.
Klyftamos mål innan start var att komma bland de 200 första lagen, och när Mattias sprang över mållinjen i söndags morse bläddrade räknaren över till 196. Perfect timing :)

Så fort herrarna gått i mål packade vi ihop våra prylar och lastade in i bussen igen för att ha gott om tid för "pissepauser" på vägen tillbaka till Åbo och färjan mot Sthlm. Stämningen var på topp och jag fick tillfälle att smutta på minttun både en och två gånger medan de två mest snacksaliga i församlingen underhöll oss andra via bussens mick.

Jag vet att
Blurrygirl är väldigt nyfiken på att höra mer om båtresan, men det enda jag egentligen kan säga är att "det som händer på Jukola stannar på Jukola".
Men vi kanske kan ta det muntligt någon gång istället, Blurrygirl.
Och istället blir det bara en snabbversion här:
Vi (eller egentligen jag)  åkte buss, drack minttu, skrattade, åkte båt, drack koskenkorva, skrattade ännu mer, dansade natten lång i den pippigula klänningen, sov i 3 timmar, satt i en buss 4 timmar och sen slocknade jag på min gamla barndomssäng i Götene.

Och nu är jag tillbaka på jobbet, trött som aldrig förr.
Tur att det är midsommar snart så att jag kan få ta igen mig...

storasyster_lillebror

Den längsta dagen

Herregud, vad den här dagen segar sig fram.
Det känns nästan som dagen innan semestern (jag ska ju förvisso ha semester, men bara i två dagar), man bara tittar på klockan och väntar på att arbetsdagen ska ta slut.
Undrar varför det är så när man ska vara ledig? Är det för att man ska känna att man hinner med allt man behöver innan man ska vara ledig?

Ja, jag vet inte. Men timmarna är låååånga idag iallafall.

En dag kvar...

Nu är det bara en dag kvar. En dag kvar på jobbet och en dag kvar tills vi åker till Finland och Jukola-kaveln.
Tjoho!! Det ska bli så himla kul! Precis som vanligt. Det är märkligt (eller ja, egentligen inte) hur roligt det är att åka iväg med sina orienterarpolare. Det är alltid glada miner och alla är på ett toppenhumör. Fast det kanske är för att man faktiskt inte ses varje dag, som med t ex sina jobbarkompisar...

Väderprognosen från det finska meterologiska institutet lovar (åtminstone idag) att det ska bli strålande sol på lördag och växlande molnighet på söndag, och mellan 18-19°C, i Lappo där Jukola går av stapeln i år.
Får bli till att packa ner bikinin med andra ord. Fast den hade i och för sig åkt ner i väskan även om prognosen lovat regn. För man vet aldrig, kanske dyker solen upp, om så bara för en liten, liten stund. Och då gäller det att vara förberedd :)

Finland - here we comes! :)

Värsta bruttan

Haha! Har precis gjort det här testet. Och det visade sig att jag faktiskt är kvinnlig. 236 poäng fick jag och det gav beskrivningen "Du är laddad med östrogen och det råder ingen tvekan om att du är kvinnlig! You go girl!".
Fasen, jag som tycker att jag är så karig (eller säger man karlig, ser ju cp ut när man skriver det...).
Men då är det väl bara att plocka fram lösögonfransarna, nagellacket och de högklackade dojjorna då... :)

Påhittigt

Kan man säga att det här är helt politiskt korrekt...?
Kanske inte, men lite påhittigt är det allt :)

Rå kyckling

Efter min lilla joggingtur (och typ 1,5 timme vid msn med Sarisen) lagade jag lite mat.
Bestämde mig för kyckling. Kyckling är så himla gott, när det är tillagat och ligger på tallriken.
Men att skära rå kyckling - jag tror inte att det finns nå´t äckligare. Huga. Jag ryser hela jag när jag tänker på det. Blä!

Äntligen!!

Äntligen har jag varit ute och joggat lite igen. Det var 5 veckor senast så det var verkligen på tiden.
Sprang på asfalt så gott som hela tiden så antagligen kommer jag ha träningsvärk imorgon, även om jag bara var ute i 35 minuter. Men vad är lite träningsvärk om man bara slipper halsont?
Inte ett skit kan jag meddela. Jag skulle gärna ha lite träningsvärk. Speciellt i min plufsiga mage. Hur tusan kan man få så plufsig mage på bara 5 veckor?
Hur som helst ska det bli ändring på det nu. Om nu inte halsen retas med mig imorgon igen då förstås. Då tänker jag trösta mig en stor godispåse. Som jag ska äta liggandes i soffan medan tårarna rinner längs kinderna.

Om någon undrar så mår jag inte så bra av att inte kunna träna...

Marathon

Fy satan vad jag är trött idag. Trodde inte att det var sant imorse när klockan ringde. Ville bara inte kliva upp.

Jag har tillbringat helgen i Hjo med att slipa och spackla i huset medan solen har strålat utanför. Turligt nog har jag fått besök av både släktingar och vänner, både i lördags och söndags, så att jag har kunnat ta små pauser i arbetet och njuta lite av solen.
Tyvärr har jag inte riktigt kunna fullfölja mina planer den här helgen. Jag hade nämligen tänkt att vara så gott som färdig med de två sovrummen nu, men jag är eventuellt liiiite väl optimistisk när jag planerar ibland.

När jag kom hem igår kväll var jag verkligen skittrött. Man blir trött av att jobba på riktigt.
Har sovit som en stock i natt. Och drömt att jag sprang ett marathon. Kom 5:a i damklassen. Så det kanske inte är så konstigt att jag är trött trots allt... ;)

Mirakelkur?

Lök kokad i mjölk var inte så äckligt ändå. Inte gott, men inte så otäckt som jag inbillat mig.
Blir jag dessutom frisk som en nötkärna, var det definitivt värt det...
Om inte, så får whisky bli nästa "medicin".

Renovering

Igår började jag pyssla så smått i Hjo. Eller "så smått" kanske är fel ord. Hela jävla dan gick åt till att riva ner tapeter i det som ska bli mitt sovrum.
Hade planerat att ta ner lite tapet, slipa lite och spackla lite, för att sen börja med målningen i helgen. Det är rätt tydligt att jag aldrig har renoverat ett hus tidigare... Är eventuellt lite väl optimistisk :)

Det blev inget slipat och inget spacklat, utan 7 timmar gick åt till att försöka få ner de befintliga tapeterna.

Tapeter


Hoppas det blir en mulen och regnig sommar (med undantag för v. 30). Annars kommer jag bli galen av att behöva vara inomhus när solen strålar utanför fönstret. Skiner solen vill man ju mycket hellre lägga sig i solstolen och lapa sol än att dra ner tapeter och måla golv och byta kök och... ja... vad man nu mer gör när man renoverar.

Fick lite tips av en erfaren husrenoverare på vägen till jobbet idag. Igen. Han är bra att ha, denna veckas chaufför.
Jag tänkte ju måla väggarna i några av rummen. Men tipsaren varnade för att när huset rör sig, t ex i vinter, så är det lätt att färgen spricker sönder i skarvarna på de spånskivor (tritex-skivor?) och pappskivor som sitter under de nuvarande tapeterna. Och det blir ju inte så snyggt. Tapeter fixar tydligen det där bättre, så jag kanske skulle ta och tapetsera istället. Eller åtminstone sätta upp en väv innan jag målar. Tål att funderas på...

Litet troll med blått hår

Ja, jag klippte ju mig i tisdags då. Och det blev en page.
Frisören fick till det rätt bra och håret såg riktigt bra ut när jag klev ut från salongen.
Sen tvättade jag håret.
Big mistake.
Eller ja, det hade ju sett lite äckligt ut efter ett tag om jag inte gjort det, men iallafall...

Nu ser jag ut som Plupp.
Ska bara lite blå hårfärg och köpa en orange halsduk, sen finns det ingen som kommer se skillnad på oss :)

Klippning

Idag ska jag klippa mig. Man måste ju vara nyklippt och snygg när man ska åka Finlandsfärja... :)
Så den stora frågan just nu är, ska jag klippa page eller inte? Är ju sugen på det varje gång jag ska klippa mig, men om det blir för kort vet jag ju att jag kommer bli missnöjd. Det har ju liksom hänt ett antal gånger tidigare...
Ska testa en ny frisör idag också. Ungefär så spännande som mitt liv blir just nu ;)

Magnum Colombia

Tog en promenad på lunchen (som varje dag) i det soliga, varma vädret och avslutade med en glass innan det var dags att gå in och parkera framför datorn igen.

Magnum Colombia smakar lite för mycket kaffe för min smak. Inte för att det kom som en chock för mig eftersom det står klart och tydligt på GB:s skyltar att den ska smaka kaffe. Och jag gillar ju inte kaffe.

Men jag var ju ändå tvungen att testa, för man kan ju aldrig veta säkert annars...


Hus

Här är huset som ska bli mitt inom kort.

huset_framsida

huset_baksida

Kikade lite i trädgården när jag var där tidigare idag och hittade fina rhododendron-knoppar. Härligt.

rhododendron


Arrangör i Lundsbrunn

Då var man hemma igen efter en dag som arrangör på klubbens tävling.
Sprint var distansen och Lundsbrunns kurort var platsen. Tror att allt gick som smort. Har iallafall inte hört något annat, och vid direktanmälan och prisutdelningen, som jag var stationerad till, hördes inga klagomål.
Tur med vädret hade vi också :)

De enda som inte hade tur, var väl det brudpar som gifte sig idag på kurorten. När de skulle fotograferas sprang orienterare runt som yra höns kring dem och det var väl inte riktigt så lungt, romantiskt och fridfullt som de hade väntat sig. Hoppas de lever lyckliga i alla sina dagar trots det...

I morgon är det ny sprinttävling på Skara sommarland. Jag är anmäld, men tänker inte springa eftersom min hals inte är helt hundra än (dock blir den bättre för varje dag nu). Här riskeras inget inför Jukola som går av stapeln om två veckor. Gud vad kul det ska bli!!


I love Hjo! Hoppas jag...

Jaha, igår sa jag upp min lägenhet så inom 3 månader kommer jag bo i Hjo. I villa. Ha ha! Coolt! :)

Självklart var jag ute i sista stund med att säga upp lägenheten. Ringde hyresbolaget igår och jag var tvungen att komma in till dem och skriva på ett papper just igår. Skulle jag komma idag (1 juni) blev det genast 4 månaders uppsägningstid. Och de var inte intresserade av att var schyssta på något sätt.
Eftersom jag jobbar i Fagerhult och inte in Jönköping, kunde jag ju inte bara springa ner till kontoret och skriva på det där pappret, utan jag var ju tvungen att gå på mina möten och sen skjutsa hem mina medpassagerare från jobbet innan jag kunde stressa genom stan till hyresbolagets kontor. För tillfället arrangeras studentbaler i Jönköping varenda dag och det innebär att hela stan blir full av gamla, tjusiga bilar som kanske inte är helt pålitliga när det gäller körbarhet, vilket i sin tur innebär enorma köer.
Tjejen på hyresbolaget var tvungen att gå från kontoret senast 16:55, och efter att ha haft lite flax med parkeringsplats var jag på plats 16:50. Ordentlig marginal alltså :)