Juldagsrapport

Och så var det ju juldagen då.
Jag hade jättekul, och jag hoppas att de andra inblandade hade lika roligt.
Förfest hemma i bästa vännens nya lägenhet med de gamla klasskompisarna, sen en helkväll på Eddie's med drinkar och dans. Träffade bland annat våra kära, gamla vänner Man och Olsson och de blev visst lika glada att se mig som jag att se dem...

juldan_2

Brandlarmet gick på Eddie's och hela stället fick utrymmas. Turligt nog var det bara ett falsklarm så vi fick snart komma in igen. Och så här glada blev vi då ;)

juldan_1

Jag vet inte men, det är synd att vi inte se söta ut på samma kort någon gång.
Tack vännen, det var en mycket trevlig kväll. Och att du också hade roligt var det väl ingen som missade... ;)

juldan_3

Onsdagsträning

Efter julbesök hemma i Götene var jag tillbaka på jobbet igår. Var väldigt lugnt och stilla, de flesta verkar ha tagit ledig mellan jul och nyår.
Igår kväll var jag även tillbaka på gymet vilket var väldigt trevligt, precis som vanligt, och det tackar jag Mr. PT för. Hade inte han stått bredvid och svamlat hela tiden hade det inte varit alls lika roligt.
Vi körde rygg, axel, triceps och mage igår och jag blev glatt överraskad över att jag faktiskt blivit lite starkare under de här veckorna som vi tränat regelbundet.
Målet fram till jul var att kunna använda de stora svarta vikterna istället för de små, töntiga "tjejvikterna" vid hantelpress, men det gick inte riktigt. Vänsterarmen ville inte riktigt vara med, så det fick bli 9 kg tjejvikter istället.
I axlarna känner jag också att jag blivit starkare, och när vi kör dips har jag sänkt motståndet från 11 till 8.
Och det gör ju att det är ännu roligare att gå till gymet.
Nu behöver jag bara komma igång och springa lite mer också. Har blivit väldigt dåligt med det den senaste tiden. Dags att rycka upp sig!


Julafton

Då så, då har julafton 2006 börjat lida mot sitt slut. Släktingarna har åkt hem och jag sitter här och surfar lite med Barbro bredvid mig.
Julafton blev ungefär som jag väntat mig.
Gästerna kom och vi kollade på Kalle Anka. Som helt oväntat innehöll samma filmsnuttar som vanligt. Tomteverkstaden, Askungen och Musses semestertripp med husvagnen var bäst i år också.
Efter Kalle Anka (tycker förresten att Ingvar Oldsberg är en utmärkt julvärd, han är en verkligen en go' gubbe) var det dags för julklappsleken.

julklappslek

Jag tog hem högvinsterna i form av två gigantiska pennor, en godisburk och en lott. Tyvärr ingen vinst :(
Efter julklappsleken åt vi mat och min kära moster visade att hon verkligen hade valt kläder med omsorg denna speciella dag...

moster

Det finns väl ingen som inte går igång på knästrumpor av nylon... ;)
När alla var mätta och belåtna var det då dags för det alla väntat på hela dagen - julklapparna!
Det verkade som att alla blev nöjda och glada över vad de fick. En som iallafall tyckte det var väldigt roligt att försöka öppna sina paket var lille Ludde.

Ludde_julklapp

Han fick en livstidskonsumtion av ben så han ska nog drömma sött i natt.
Vilket jag också kommer göra tror jag. Jag är jättetrött och det vill till att sova ordentligt i natt för imorr´n väntar nya äventyr. Först en sväng till mormor för att äta hennes goda "kött och potäter" och sen bär det i väg till Lidköping för lite galej på kvällen. Brukar vara en höjdare. Men jag ska göra mitt bästa för att det inte ska bli riktigt lika roligt som förra året...

Julaftonsträning

Som vanligt på julaftons förmiddag blev det lite träning. Jag och lillebror, och ett gäng till från klubben som tydligen också har som jultradition att träna på julafton, var uppe på Kinnekulle i förmiddags och gick stavgång i slalombacken. 90 min blev det sammanlagt och det hela avslutades med glögg och pepparkakor som herr Häggblom hade med sig. Mysigt.
Det var riktigt fint väder i förmiddags och när vi stod längst upp på Kinnekulle hade man en mäktig utsikt. Man såg Billingen och ända bort till Mösseberg och Ålleberg vid Falköping. Så vackert.

Efter lunchens julgröt är jag nu färdigklädd (måste bara måla naglarna också förstås) och sitter och väntar på släktingarna som borde dyka upp strax. För Kalle Ankas jul vill väl ingen missa... ;)

GOD JUL!

julklädd

Dan före doppare dan

Då så, då var man hemma hos föräldrarna igen. Precis som vanligt till jul.
Naturen bjuder oss inte direkt på någon julstämning i år, men nu när granen är klädd och julmusiken ljuder ur högtalarna så tycker jag nog att det känns som jul iallafall.
Imorgon kommer släkten hit för ett väldigt traditionellt julfirande. Vi har firat på samma sätt så länge jag kan minnas. Och samtidigt som det ibland känns som att det skulle va kul att göra nå´t annorlunda någon gång, så vet i tusan om det blir någon riktig jul om den inte firas i Götene eller Hjo med Kalle Anka, julmat, julklappar och julgodis, i den ordningen, tillsammans med släktingarna som jag tycker så mycket om.
Tyvärr är vi en mindre i år eftersom min gamle farfar inte är med oss längre, men jag hoppas att han sitter där uppe i sin himmel med farmor och morfar och tittar ner på oss och önskar oss en riktigt god jul.
7 1/2 timma kvar till julafton :)


julgran

Fullt ös

Ja, vad ska man säga.. Det blev ingen lugn tillställning igår direkt.
Jag förstår inte varför det är så roligt att bjuda mig på sprit. Och jag förstår inte varför jag alltid glatt tackar ja till en drink heller... ;)
Efter kramar och tårdrypande, sentimentala avskedstal mellan mig och kollegan som ska försvinna från Sverige i 2 år (precis som om vi aldrig mer skulle ses...) var jag hemma vid halv 3.
Och det sista jag tänkte innan jag somnade var "smart Jessica, smart".
Fick ta lite sovmorgon idag.

Säga hej då

Ikväll har vi avdelningsaktivitet med jobbet. Varje år har varje avdelning möjlighet att göra något kul på företagets bekostnad och av någon anledning sker det alltid i slutet på året eftersom det altid glöms bort fram till december.
Ikväll är det dock dags. Avdelningen ska köra gokart. Jag gillar inte gokart eftersom jag är skitkass och hatar att komma sist. Så jag har samordnat det hela istället.
Efter gokarten är det middag på en restaurang nere i stan för en kollega och vän som ska åka utomlands i två år. Så det blir lite av en hej då-fest. Han kommer fortfarande tillhöra företaget, men jag kommer definitivt sakna honom ändå.
Hoppas det blir trevligt ikväll. Har en svag känsla av att den aktuella kollegan kommer bli lite smårund under fötterna... ;)

Träning måndag

Efter en väldigt träningsfattig helg, om det nu inte räknas som träning att gå på stan med sina föräldrar ;), så var jag på gymet en sväng igår igen. Inte helt oväntat körde vi rygg, axel, triceps och mage.
Och det känns idag. Fick till och med lite beröm av PT:n igår. "Fan, du tar ju i på riktigt nuförtiden...".
Och så lovade han att om vi kör så här regelbundet som vi gjort nu i några veckor, i 3 månader, så kommer jag nog att märka skillnad.
Det hoppas jag verkligen, annars verkar det ju rätt meningslöst. ;)

I helgen hade jag planerat in åtminstone ett stavgångspass, men jag borde kunnat räkna ut redan innan att det inte skulle bli av. Tillbringade lördagen med mina föräldrar som var på besök, på stan. Och på kvällen var jag på fest med trevliga människor som bjöd på rom. Så av någon anledning var jag lite trött i söndags och hade inte den minsta lust att trava upp och ner i en slalombacke.
Får se om jag kan få till något sån´t pass i julhelgen istället. Borde gå. Lillebror ska väl inte va så svårövertalad...
 


Träning torsdag

I onsdags var planen att springa en sväng, men så blev det inte. Jag var uppe på A6 och försökte hitta lite julklappar istället, men det gick så där. Lillebror var den enda jag hittade nå´t till. (Nyfiken nu...? ;))
Men igår så var det dags för ett pass på gymet igen iallafall. Det är betydligt lättare att gå och träna om man inte behöver göra det själv.
Så igår körde vi 3 övningar rygg, 2 övningar biceps och en övning mage. Och rodd som uppvärmning.
Kändes fint. Efter att ha blivit tjatad på x antal gånger så tog jag igår med mig mina "straps" som tydligen ska hjälpa mig att lyfta tyngre vikter. Jag orkar inte lyfta så tungt utan att det känns som att jag ska tappa vikterna, är ju lite svag i händerna. De här remmarna skulle hjälpa mig påstod PT:n. Men jag vet i tusan. Kanske att de hjälpte lite när vi körde ländryggen. Men jag tyckte mest att de var stela och stora och jag fick värsta valkarna i händerna istället. Men jag kanske vänjer mig.
Idag var planen att springa en runda, men jag vet inte. Kanske skulle kolla efter julklappar istället. Fick ett tips om vad jag kunde köpa till mormor tidigare idag...

Träning tisdag

I måndags vilade jag från träning. Var på nya Bond-filmen och insåg att jag nog ska bli secret agent ;) Tyckte filmen var riktigt bra och när jag gick på de mörka gatorna på väg hem så kände jag att det där med hemlig agent, det skulle va nå´t för mig...
Men igår så var det färdigvilat och jag var på gymet med Mr PT. Vi körde bröst, axel och triceps. 2 övningar bröst, 3 övningar axel och 2 övningar triceps. Tänkte springa en sväng efteråt, men det blev inte så.

Träffade en liten hund igår också. SÅ söt. Och SÅ energisk. Jag vill också ha en hund.

Enya

Ser lite missnöjd ut just här, men... :)



Julfrukost

Åt förresten julegröt till frukost idag. Mums! :)


Helgen gick i racerfart den här gången också

Märkligt att helgerna alltid bara rusar iväg. Aldrig får man känna att man hunnit med en massa på helgerna, samtidigt som man har hunnit vila ut ordentligt. Märkligt.

I helgen har jag iallafall tränat lite.
I fredags var jag på gymet. 4 övningar rygg och 2 övningar biceps. Och så lite promenad på det.
I lördags hade jag planerat in ett ordentligt långpass, men pga alldeles för lite sömn blev det bara 10,7 km löpning på Bondberget. På söndag morgon märkte jag i vänster skinka att det visst var rätt länge sen jag sprang en kuperad bana...
Och till sist. I söndags roade jag mig med stavgång i Strutsabacken. Tog sammanlagt 83 min med uppvärmning och en kort jogg efteråt.
Och idag känns det i båda skinkorna, och låren, att jag har rört på mig åtminstone lite i helgen. Härligt.

I övrigt har det inte hänt mycket. Såg på "På spåret" i lördags som vanligt. En riktig höjdare ;)
Och så dök ju moster och hennes familj upp utan förvarning igår. De hade visst varit i stan och julshoppat och ville bara säga hej. Trevligt.

Idag är det måndag igen och hela långa veckan ligger mellan mig och nästa helg. Men nå´t som ändå gladde mig imorse, var att vädersnubbarna på radion förutspådde kallare väder fram emot nästa helg.
Jag ser drivor med snö framför mig, men kanske ska jag vara mer realistisk och inte vänta mig för mycket.
Kanske är det +3 grader istället för +10 de menar...

Julstämning?

Fick ett mail av min moster tidigare idag och hon undrade om vi hade någon julstämning på jobbet.
Men nä, det skulle jag väl inte påstå direkt. Jag hade semester i fredags och när jag kom till jobbet i måndags hade de andra avdelningarna satt upp adventsstakar i fönstren, men inte min.
"Jag ska fan inte ha nå´n jävla ljusstake i mitt fönster", sa kollegan. Men nu har han det. För han var sjuk igår så vi andra ställde upp en i hans fönster... ;)
Vi har ätit upp två burkar pepparkakor på avdelningen också, men jag tycker nog inte att det blev mer jul för det. Tycker det är svårt att få in den rätta julstämningen när det bara regnar och blåser samtidigt som det är 10°C ute. Förhoppningsvis infinner sig den rätta julkänslan när vi kommer lite närmare dagen D.
Jag hittade ett doftljus som doftade kanel eller nå´t sån´t när jag var i Stockholm för ett tag sen. Ska nog ta med det till jobbet imorr´n och hjälpa julen lite på traven.

Träning tisdag

Var på gymet igår.
Alldeles själv.
Eller ja, jag var ju inte helt ensam på gymet direkt för där var en jädra massa folk. Men utan min PT. Tråkigt. Fast träningen blev säkert mer effektiv utan allt skitsnack.
Uppvärmning i roddmaskinen, 2 övningar vardera på bröst, triceps och mage blev det.
Sen ut i ösregnet för en halvtimmas löpning.
Måste springa ett långpass snart. Var gôrlänge sen nu. Får ta det i helgen.

Tårta

En kollega har fyllt 50år så nu har jag ätit smörgåstårta. Gotteligottgott!

Glad

Tänk vad glad man kan bli när det kommer ett underfundigt litet sms från någon man inte haft kontakt med på länge.
Hela ansiktet blir som en sol =)

Helgen

Ja, vad ska man säga. Min plan inför helgen var ju att åka till Idre och åka skidor och förra helgen såg det lovande ut. Det fanns 23 km längdspår och fortfarande bra med snö. I tisdags var det bara 12 km kvar och i onsdags återstod bara 2,5 km skidspår och regnet låg i luften. Så skidresan blev inställd.
Jag var var riktigt grinig en stund, men sen bestämde jag mig för att gå på jobbets julfest istället och när mitt fokus hamnade på den kändes livet inte lika jävligt längre.

Eftersom jag redan tagit semester på fredagen, så blev det en resa till Ullared istället för till Idre, som uppvärmning inför festen. Har aldrig varit på Ullared förut och jag tror det kommer dröja väldigt lång tid innan jag återvänder. Fy, sicket ställe.
Tror inte jag varit där inne mer än en kvart innan jag var irriterad på allt jävla folk. Jag hade förutfattade meningar om detta köpcentrum innan, och efter några timmar där inne så var allihop besannade.
På väg in mötte jag två tjocka brudar med varsin cigg i munnen, och det var väl i den stunden jag insåg att jag mina misstankar var befogade.
Alltså, man kunde ju inte ta sig fram där inne utan att bli tillknuffad av en rultig kärring och påkörd av 7 kundvagnar. Och inte mycket roligt fanns det att handla heller. Den enda avdelning som det gick att andas i var ju verktygsavdelningen, och det fanns inte mycket där som tilltalade min köplust.
En billlig radio att ha som sällskap på jobbet när alla andra är ute och reser hittade jag dock. Och mintkakor till kollegans stora glädje ;)

Efter en lite så där angenäm upplevelse under dagen, såg jag desto mer fram åt julfesten. Vi är ingen krävande publik direkt. Lite mat, lite musik och ett välfyllt spritförråd, sen är det klart!
Jag var iallafall mycket nöjd med kvällen. Saknade några trevliga kollegor, men man kan inte alltid få som man vill.