Mörkt

Nu är det snart dags att åka hem från jobbet. Ska bli väldigt skönt. Men man blir ju deppig när man tittar ut genom fönstret och inser att det redan är mörkt.
Nog för att det är lite ljusare på mornarna nu någon vecka eller två, men vad fan hjälper det? När det är mörkt redan när man går från jobbet så får man ju inte vara ute i dagsljus överhuvudtaget.
Inte konstigt att man är trött.

Snöoväder

Nu varnar SMHI för mer oväder. Undrar om det stämmer den här gången.
Ska visst bli snökaos eller iallafall väldigt halt i natt och i morgon.
Eftersom det är min tur att köra i bilpoolen den här veckan kanske det är lika bra att sätta på vinterdäcken.
Men visst känns det lite väl tidigt att sätta på dubbdäck...

Fotografering

Eftersom min kollega är sjuk idag fick jag åka till Mullsjö för fotografering av en ny produkt till vår kommande katalog.
Alltid kul att vara med på så´na saker. Tycker det är skitkul att se en fotograf in action. Tänk att få jobba med så´na saker varje dag. Varför pluggade jag till maskiningenjör för...?

Skönt att komma iväg från skrivbordet en liten stund iallafall.

Snö

Glömde ju... Det var ju snö på Kinnekulle när vi kom dit i söndags förmiddag.
Lycka i Jessica-land! :)
Värsta vinterlandskapet sprang vi i under vår uppvärmningsrunda.
Gud vad härligt! Man blir sjukt sugen på vintern när man får se lite snö.
Hoppas den kommer på riktigt snart.

Helgens träning

Efter en natt med alldeles för lite sömn, och med ett bultande huvud, åkte jag mot hemstaden (eller snarare byn..) i lördags morse. Hade ju övertalat lillebror att följa med på träning på lördag förmiddag och kunde därför inte balla ur, även om det var lockande när klockan ringde på morgonkvisten.
Men, det var bara att bita ihop. Stavgång i slalombacken på Kinnekulle stod på schemat.
5 tappra själar var vi som slöt upp, och det blev ett gôtt pass i det fina vädret. Skönt att ta i lite, och slippa tänka på annat som cirkulerar i hjärnan.

I söndags hade jag tänkt springa en lugn långtur, och när klubbkompisen som missade stavgången i lördags försökte övertala mig att hänga med på stavgång även i söndags, tackade jag vänligt men bestämt nej. Trodde inte att jag skulle orka det en dag till. Men medan jag väntade på att hon skulle hämta mig för att ta sällskap upp till Kinnekulle, ångrade jag mig och tog med stavarna. Ifall, liksom.
Och det slutade så klart med att jag hängde på henne i backen. Gick bättre än jag trott, men det kan ha berott på att vi pladdrade oavbrutet så att jag inte tänkte på hur jobbigt det var. Finns mycket att prata om när man inte setts på två veckor... ;)


Födelsedag

Idag fyller min mamma år.
Grattis, lilla mamma!

Storm?

Jaha, och var tog den där stormen som alla medier har flaggat för de senaste dagarna vägen?
Inte kom den hit iallafall, för här blåser det inte mer än vid en vanlig blåsig höstdag.
Kan det vara så att tv och tidningar har en liten lätt förmåga att överdriva saker och ting kanske?
Eller så kanske det stormar någon annanstans...

Oväder

Läste i tidningen att det ska komma in ett oväder över Sverige lagom till  helgen, och att det inte var lämpligt att ge sig ut och köra bil. Men förhoppningsvis är det bara tidningarna som gör en höna av en fjäder som vanligt.
Jag ska ju åka hem till mamma ju. Hon fyller år och ska gratuleras.
Men vad kan en mamma som fyller 59 tänkas önska sig...?

Godisgris

Jag har varit lite smått godissugen ända sen lunch. För en stund sen gick jag till affären och köpte en chokladkaka. Tänkte att jag kunde ta en liten bit och spara resten till en annan dag.
Vem försöker jag lura? 5 minuter efter att jag öppnat chokladkakan var den slut. Jättegott. Men fruktansvärt onödigt. Nu ångrar jag mig. Tur att jag ska till gymet ikväll...


Choklad


Älgar

Älgar är mäktiga djur.
Var ute och sprang med en kollega efter jobbet igår, och vi sprang där och pladdrade som vanligt när jag såg en älg en bit in i skogen. När jag äntligen fått tyst på kollegan och vi stannat, såg vi att det var två små älgar som lufsade iväg. De ser så coola ut när de glider iväg genom skogen. Och jag blir lika lycklig varje gång jag får se djur i skogen. Det är skillnad mot förr det, när jag och en kompis kunde springa lååånga omvägar när vi var ute och orienterade bara för att vi sett en älg på lång håll, som eventuellt kunde ha tagit sig till den plats vi var på väg... Vi var för töntiga ;)

Pissväder

Idag är det minsann inget roligt väder ute.
Det har liksom aldrig blivit ljust. Det är dimmigt och regnigt och ser jättedystert ut.
Jag fick liva upp tillvaron med lite godis helt enkelt ;)

Annars måste jag säga att jag är rätt avundssjuk på dalarna som redan har fått snö. Jag vill också ha snö. Jag vill åka skidor! Men det kommer väl tids nog.
Det var nå´n här på jobbet som hade hört att siarna sagt att det skulle bli mycket snö i vinter. Underbart!  :)

Blä

Gjorde i ordning en macka imorse att ta med till jobbet, precis som vanligt.
Eventuellt var jag lite trött när jag stod där i köket, för när jag nu tog upp mackan ur påsen och skulle sätta tänderna i den, såg jag att den hade lite mer pålägg än det jag lagt på.

Mögel

Skidträning

Nu har jag kört igång träningen inför nästa års vasaloppsvecka.
Man kan säga att vi hade en liten kick off i lördags förmiddag, jag och klubbkompisen. Skidgång i slalombacke var vad som stod på agendan och inklusive en liten uppvärmning så höll vi igång i 90 min, vilket innebar 8 vändor upp och ner i backen.

Och idag har jag gôtt med träningsvärk i låren ;)


Otursdag

Så var det då fredagen den 13:e igen. Inte för att jag är särskilt vidskeplig och tror på otursdagar, men man vet ju aldrig...


Vänner

Igår var jag hemma hos en gammal jobbarkompis och vän, som jag inte sett sedan hon slutade på "mitt" företag. Det är så lätt att tiden bara försvinner och att man aldrig hinner träffas, och det är riktigt tråkigt. För när man väl ses så är det ju så himla trevligt.
Jag måste bli bättre på att träffa mina vänner!


Skvaller i skogen

I förrgår fick jag ett sms från en vän som jag inte träffat ordentligt på länge. Han undrade om vi inte kunde springa en sväng igår. Jag blev så glad att jag svarade ja utan att blinka.
Sen kom jag på att jag ju faktiskt är förkyld.
Men jag struntade i det och sprang ändå, en liten sväng på 7,5 km blev det, men det var nog inte så smart för idag är jag skittrött och huvudet bultar.
Men det var kul att tjôta skit och skvallra lite ;)

Jag kan vissla

Jag lärde mig busvissla i helgen. Har aldrig lyckats få till något som helst visselljud när jag stoppat fingrarna i munnen tidigare. Men nu fick jag lite tips och vips gick det mycket bättre.
Hur kul som helst ;)

25-manna

I helgen var jag då alltså i den kungliga hufvudstaden med min orienteringsklubb för att springa 25-manna. Upplägget var som vanligt. Bussresa från Götene i en gammal skolbuss , logi på hårt underlag i Olovlundsskolan i Jakobsberg och två heldagar vid tävlingscentrum i Huddinge.
Trots att laget var det yngsta laget någonsin så var det en lugn och städad uppresa där jag fick sova av mig huvudvärken från förkylningen jag dragit på mig tidigare i veckan. Sov som en stock på den utomordentligt sköna luftmadrassen på natten också, och kände mig ganska pigg när det var dags för tävling på lördag morgon.

Jag sprang tredje sträckan tillsammans med tre andra tjejer i klubben och jag tycker att vi fixade det galant. Vi plockade ett gäng placeringar, precis som de flesta andra sträckor gjorde och tillslut hamnade vi på en utomordentligt bra 87:e plats (av 348 startande). Vår bästa placering någonsin i den här tävlingen.

Som vanligt hade vi ett litet tips där alla deltagare fick spela på vilken placering laget skulle få i tävlingen, och jag var fruktansvärt nära att ta hem spelet. Jag trodde på placering 88:a, så jag förlorade med bara en placerings marginal och istället gick vinsten till en av de yngre killarna som mycket säkert satte sin insats på plac 87.

Efter vår fina prestation i budkavlen spenderades kvällen på den lokala pizzerian i Jakobsberg med pizza, öl, fotboll och en halvtaskig match i biljard. En finfin uppladdning inför den individuella tävlingen på söndagen.

Det var en riktigt rolig bana med en massa kontroller och fin terräng, och jag tyckte det gick rätt hyfsat, om än långsamt, ute på banan men när jag tittade igenom banan och mina vägval så insåg jag att jag bommat mer än jag trott.
Så inget kanonlopp precis, men jag är ändå nöjd med att jag inte gjort några så stora, korkade misstag som tidigare under säsongen.

Så sammanfattningsvis var det en riktigt trevlig helg med klubbkompisarna i Stockholm. Nästa år kommer vi tillbaka och då jädrar...

25-manna

Luciastämning

Idag slog vi till med den nya lussebulle-sandwichen från GB på fikat.
Jättegod. Precis som den med pepparkakssmak.
Gud vad jag älskar glass! :)

Förkyld

Fasen också! Jag har blivit förkyld. Huvudet bultar och halsen värker.
Jag ska ju åka till Stockholm med orienteringsklubben i helgen och springa 25-manna. Det här går ju inte. Rôva!
Men, jag har laddat upp på kontoret med KanJang, Fischerman's friend, c-vitamin och värktabletter. Hoppas att det ska göra nå´n nytta. Annars får jag väl ta en klunk whisky innan bussen avgår från Götene busstation i eftermiddag.

Sköna lirare

En del killar har ju bara FÖR höga tankar om sig själva. Ingen självkritik alls.
Det är humor.

Sov gott farfar

Igår var det begravning för min farfar. Jobbigt. Men ändå fint.
Vaknade med en grym huvudvärk igår morse och den höll i sig hela dan. Funderade på om jag höll på att bli sjuk, men det var nog bara anspänningen inför begravningen, för efter att ha sovit en stund igår kväll blev det betydligt bättre.

Det känns märkligt att både farmor och farfar är borta nu. Bara deras lilla hus finns kvar. Var och tittade i det lite igår och det är många minnen som väcks.
Det finns så många saker som gör mig nostalgisk. En tillbringare i glas som jag har fått hemmagjord jordgubbssaft i under hela min uppväxt, ett uppläggningsfat som det serverats ärtor och bönor på under söndagsmiddagarna och de gröna, hemmasydda kuddarna i soffan som jag fascinerats över sedan jag var liten. Till exempel.
Det är jobbigt att allt sån´t kommer försvinna nu. Synd att inte Hjo ligger lite närmare Jönköping, för då hade jag kunnat ta över huset... (inbilla dig inget nu pappa.. ;) )

Bowling

I lördags kväll skulle jag och en kär vän spela bowling i Götenes nya bowlinghall. Vi skulle ha en lugn kväll med bowling och lite mat. Och det började ungefär som vi tänkt oss.
Vi tog varsin öl medan vi bowlade och på banorna runt omkring var det några barnfamiljer.
Halvvägs in i matchen kommer en jädra massa pojkar/karlar ut ur ett angränsande rum och börjar bowla de också. Det visade sig rätt snart att det var Sils IF som spelat sin sista match för säsongen tidigare samma dag, och nu skulle det firas.
Några av spelarna (främst förmågor ur C-laget) kände vi sedan tidigare och kvällen slutade inte alls så tidigt som vi tänkt oss från början.
Var hemma och i säng strax innan 4... :)

25-mannaträning

Nästa helg är det dags för 25-manna och klubben åker som vanligt upp till Stockholm för att vara med. I år med ett på pappret rätt bra lag. Vi hade alla förutsättningar för en bra placering även förra året, men då stämplade vi tyvärr fel.
För att vara bättre förberedda inför årets tävling hade vi i lördags en 25-mannaträning där kontrollerna satt tätt, banorna var gafflade och sportident-enheterna inte var helt pålitliga. Jättekul.
Rolig orientering dessutom. Och för första gången på länge gjorde jag inga korkade orienteringsbommar.
Så nu ska det bli kul att springa 25-manna!

Axevallanatta

Har knappt sprungit någon nattorientering tidigare i år så trots att jag inte tänkt springa årets upplaga av Axevallanatta så åkte jag dit och tog en direktbana.
Största delen av den 6,5km långa banan var värsta terränglöpningen och under den delen gick det rätt bra. Undantaget var innan 4 kontrollen då jag av någon anledning vek in genom en hage full av midjehöga brännässlor, vilket gjorde att jag tappade massor med tid.
För när jag stod där mitt bland brännässlorna visste jag inte vilken väg jag skulle ta ut ur hagen för att bränna mig minst, så jag yrade runt en stund...
Brände gôtt sen hela natten och morgonen.
Ja iallafall, i slutet på banan kom vi in i ett lite mer svårorienterat område och där strulade jag till det ordentligt.
Så jag kom totalt sist i min klass, eller 3:a om man hellre vill det, men jag fick det utlottade priset iallafall... ;)