Jerusalem

Idag har jag varit i Jönköping. Varje gång jag kommer dit saknar jag Jönköping. Allt känns så hemtamt.
Det är absolut inget fel på Hjo, det är lugnt och skönt och fridfullt, och en del av mig gillar det väldigt mycket, men en annan del gillar att det lite mer fartfyllda Jönköping. Man får vara lite på alerten när man kör bil till exempel.
Den senaste tiden har jag börjat tycka att det är otäckt att både åka bil och köra bil, men när jag var nere i Jönköping idag tänkte jag inte alls på det. Man måste liksom vara mer aktiv och hinner inte tänka på att det kan komma en lastbil bakom varje krök och köra ihjäl en. Jönköping är en himla fin stad. Jag borde åka dit oftare. Och imorgon ska jag faktiskt dit igen. Det är julfest med jobbet, men då ska jag absolut inte köra bil :)

Jag är fet

Idag letade jag efter recept på bröd att baka i form på Allt om mat:s hemsida.
Då ramlade jag på en liten ruta där man kunde fylla i sin vikt och längd och sen få reda på sitt BMI. Det gjorde jag. Korkat. För då fick jag nämligen svart på vitt att jag är överviktig. Mitt BMI är högre än det rekommenderade värdet för kvinnor.

Alltså allvarligt, nog för att jag gått upp några kilon den sista tiden, men överviktig...
Om jag är tjock så måste ju 95% av Sveriges befolkning vara överviktiga och kanske 75% sjukligt feta. Herregud.
Den där lilla rutan kan ju få vem som helst att börja hysteribanta.



På tal om det så sprang jag en sväng i söndags. Fick världens träningsvärk i ryggen så jag måste tagit i lite mer än vanligt. Igår var jag på gymet och körde benstyrka och lite kondition på crosstrainern. Idag blir det bara promenad i snön. Om jag får med mig de trötta hundarna som ligger och sover bakom mig.

Underbart med all snö, by the way. Synd att det ska bli vår imorr´n.

Jag älskar djur

Då var det äntligen fredag igen då. Gött! Har inga särskilda planer för helgen egentligen. Ska försöka träna lite och sen behöver det fixas hemma som vanligt. För tillfället är byrån i sovrummet begravd i använda kläder som behöver tas om hand, och på strykbrädan ligger stora högar med ren tvätt som ska strykas. Det behöver jag lösa. Sen ska vi måla klart i rummet i källaren. Dessutom skulle hela huset behöva en storstädning känns det som. Igår bytte jag ut farmors gamla gardiner i tvättstugan. Bakom dem var det inte rent. Är det någon som vill köpa ett husdjur har jag ett gäng till salu. När jag torkade av fönstren hade jag inte hjärta att döda de spindlar som fortfarande levde... Speciellt en var fin. Den hade en röd, glänsande kropp, stor som en halv ärta ungefär. Finns i Hjo.

Det blev fint med nya gardiner faktiskt. Att hänga upp en bit tyg istället för en annan borde inte göra så stor skillnad kan man tycka, men det gjorde det. Så i helgen tror jag att jag ska besöka Hem & Hobby för att leta upp något fint gardintyg till vårt nya uppfräschade källarrum. Och det mintgröna pannrummet skulle också behöva en ny gardin.

På tal om något helt annat så tänkte jag på en sak igår kväll när vi var ute och gick med hundarna. Det spelar ingen roll om man är på dåligt humör när man går ut genom dörren, för innan man är hemma igen pekar mungiporna garanterat uppåt igen. Man blir så glad av de där små liven bara genom att iaktta dem. De är alltid så glada och viftar alltid på svansen när man är ute.
Det går inte riktigt att förklara, men när man ser Samba få upp ett spår och hur hon riktigt studsar fram när hon följer det, eller när Frisco i slutet på promenaderna får bära sitt koppel själv och vilken fart han får, och hur lycklig han ser ut då, då blir man varm och glad i hela kroppen.
Ungefär som när man ser sin söta kanin sitta i sängen och se full i fan ut, och sen inser att kaninkräket kissat i sängen :)

Nu är det snart dags att köra hem från jobbet. Hoppas att vi inte behöver bromsa för några fler djur än de som var på vägen imorse. 4 rådjur och 1 räv är dagens skörd än så länge.

Bjudmiddag

Igår var jag och Jonas på middag hos min gamla klasskompis och hennes man, som överraskande flyttat till Hjo.
När vi blev inbjudna sa hon att vi inte fick ha för höga förväntningar. "Det blir bara en helt vanlig vardagsmiddag".
Jag tyckte det kändes som att äta på restaurang. Det kanske inte var så svårt att laga till, men det hade det där lilla extra som gjorde att det kändes betydligt lyxigare än vår vanliga vardagsmat. Men vi har väl olika referenser här i livet.
Att lägenheten såg ut som en miljö ur en inredningstidning gjorde inte känslan av att sitta på restaurang mindre påtaglig. Jag förstår inte hur folk kan ha sån ordning. Jag måste ha för mycket saker helt enkelt, för det är grejer överallt.
Det var hur som helst en väldigt trevlig kväll. Men innan vi bjuder igen måste vi storstäda, klippa och borsta Frisco ordentligt och gå en matlagningskurs :)

Skön helg

Det har varit en underbart trevlig helg. Har varit i storstan och bott på hotell. Inte världens lyxigaste direkt, men det låg centralt och hade väldigt sköna sängar. Sov länge i lördags, gick på stan hela dan (med betoning på gick, eftersom jag letat upp diverse butiker som låg utspridda över stan), och på vägen hem till hotellet stannade vi på en mycket trevlig indisk restaurang där vi fastnade några timmar och åt väldigt god mat och drack starka drinkar.
Sov länge även på söndag morgon och tog sedan en promenad ner på stan och fyndade en ny handväska innan tåget gick tillbaka mot Skövde.
Sen hämtade vi två glada hundar i Stenum. Samba som fyllde 6 år i lördags fick fira med jakt både lördag och söndag så hon var totalt utmattad och somnade i mitt knä vid fikabordet igår kväll. Idag var hon dock precis lika pigg som vanligt, så det enda som behövdes var tydligen en god natts sömn i den sköna sängen.
Själv känner jag mig inte alls pigg. Trodde jag vilat ut i helgen, men när klockan ringde imorse trodde jag inte att det var sant.
Gud vad jag längtar till julledigheten.

Nedräkning

Jaha, då var det fredag igen. Känns som det bara är måndagar och fredagar i veckorna. Dagarna däremellan bara försvinner på nåt mystiskt sätt.
Funderar över vad jag har gjort i veckan och det står helt still i huvudet, kan inte minnas vad jag gjort. Antagligen har jag inte gjort så mycket vettigt.
Förra helgen var vi ute på fars dags-turné. Först i Götene där vi fick middag efter att vi tränat en stund och sedan Stenum där vi fick fika med tårta. Perfekt upplägg :)
Träningspasset uppe på Kinnekulle blev dock inte riktigt som jag tänkt mig. Jag och pappa skulle springa med Samba och Frisco medan de andra knallade upp och ner i slalombacken, men på vägen upp till Kullen fick jag så satans ont i magen. Jag försökte ignorera det och vi började springa ändå. Efter några kilometer gick det åt helvete. Jag fick bajsa i skogen. Och då när jag satt där i en sluttning tänkte jag i mitt stilla sinne, att det är jädra tur att man inte är så känslig...

I veckan har det varit dåligt med träning. Förutom morgonpromenader med hundarna och någon enstaka kvällspromenad så har det bara blivit ett enda träningspass. Sprang 7,5 kilometer igår utan att det gjorde ont i knät. *Tjoho!*
Idag har jag i och för sig varit förbannad och i och med det blivit genomsvett, men det kanske inte räknas som träning...

Femton minuter kvar, sen ska jag ta helg.

Bollcore

Igår var jag och Jonas på gymet. Vi skule testa ett pass "bollcore". Jag har varit på vanliga core-pass tidigare och har tyckt att de var riktigt jobbiga och ganska roliga. Det här var nåt helt annat.
Det var väldigt lugnt och stilla med soft musik, och när vi började uppvärmningen med att sitta på pilatesbollen vi använde genom hela passet, och vicka på rumpan, var det väldigt svårt att hålla sig för skratt.
Jag tyckte det var kul när Jonas följde med mig på ett yogapass för några veckor sen, men det här tog nog ändå priset. När jag mötte hans blick i spegeln där vi satt och studsade upp och ner på var sin boll samtidigt som vi försökte röra armarna på samma sätt som instruktören, så kunde jag inte sluta flina.

Sen fick vi göra lite mer seriösa övningar som armhävningar, ryggresningar och situps på bollen också, men jag tappade koncentrationen långt innan dess. Kanske därför jag inte har någon träningsvärk idag.

Ikväll ska jag gå på massage innan jag sätter mig i soffan och smaskar på lite fredagsgodis och i morgon blir det ett yogapass och förhoppningsvis lite trädgårdsarbete.
Och på söndag ska jag träna med Klyftamo. Det var verkligen inte igår så det ska bli kul att se några kända ansikten igen.