Du har ju hela helgen på dig...

Äntligen är det fredag kväll igen, och man har hela helgen framför sig.
Den här helgen händer inget särskilt, ska mest kolla på skidor på tv och så ska jag försöka träna lite själv också. Har bara blivit en gång tidigare den här veckan så det är minst sagt läge.

Sitter här vid datorn nu och tittar ut genom fönstret. Spanar på grannen. Han har träffat tjej, tror det är en ny. Så den här veckan har det varit tända ljus och mysmiddagar nästan varje kväll. Det är det här som är fördelen med att grannarna har stora fönster :)

Tänkte kika lite på Let's Dance ikväll, men när Skavlan börjar slår jag nog över. Såg att Mads Mikkelsen skulle vara gäst. Han är cool.
Dessutom ska jag försöka komma på något bra att fota för nästa veckas uppgifter i fotokursen.
Behövde inte skämmas så mycket på veckans lektion, utan kände mig snarare väldigt präktig som faktiskt gjort uppgiften. Men jag trodde liksom det var meningen. Att det var därför man gick kurs, för att få tummen ur och öva.
Första uppgiften var att fota rörelse. Till nästa vecka är det skärpedjup som står på agendan. 

 
 

Utmaning

Jag har visst blivit utmanad. Av lilla Sara. Och jag gissar att det betyder att jag ska svara på de här frågorna.

(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
( ) En locktång
( ) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
( ) Bodybutter
( ) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 4

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder foundation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 3

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
(x) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 4

Totalt: 11

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.


Fotokurs - del 2

Ikväll ska jag på fotokurs igen. Nu ska våra bilder som vi tagit sedan förra veckan redovisas. Fan vad pinsamt, tänk om de andra är jätteduktiga och skrattar åt mina. Usch, nu blir jag nervös...
Men jag är ju lite nervöst lagd, så det är ju inget nytt.

Kärlek i luften

Kalla mig gärna patetisk, men jag blev så glad igår när jag läste i tidningarna att kronprinsessan Victoria förlovat sig med sin Daniel. Äntligen ska hon få sin prins. Jag älskar allt vad kungligheter heter och jag läser allt skvaller angående dessa högheter med förtjusning.
Nu läste jag ytterligare någon artikel om frieriet och jag blev nästan tårögd. Jag är inte vanligt fjollig jag.
Men jag skyller på min romantiska sida, som bara smälter när hela världen, eller iallafall Drottningholm, är fylld av kärlek :)

Fotokurs - lektion 1

Jag var ju då som sagt på fotokurs i onsdags. Tidigare på dan kom ett sms från posten om att min kamera hade kommit till ica, så det var bara att skynda sig hem från jobbet, rusa in på ica, ställa sig i postkön och hämta ut kameran. Sen sladda hem, sätta i batteriet, slänga i sig en macka och så åka iväg till Skövde och gå på kursen. Jag kom dit sist, men jag hann. Och kameran hade jag med mig.
Och det var bra det, för vi tittade väldigt mycket och jämförde olika bländarinställningar och slutartider och ISO-tal och så vidare.
"Läxan" till nästa gång är att ta tre bilder med rörelse i och på dem testa olika bländare, och så ska vi ta tre bilder varav en ska vara perfekt, en ska vara överexponerad och en underexponerad. Så på förmiddagen idag har jag varit vid Hjoån och tagit bilder på vattnet, och nu sitter jag och väntar på att datorn ska installera programmen som behövs för att jag ska kunna ladda in bilderna i datorn.

Det är rätt spännande att gå på sådana här kurser, där 8 människor som aldrig träffat varandra förut samlas i en lokal. Stämningen blir stel och ingen vågar riktigt säga vad de kan eller vad de har för åsikter. Ska bli väldigt roligt att se hur det förändras med tiden.
De närmsta 5 eller 6 veckorna ska jag umgås några timmar varje onsdag med en tjej som enligt egen åsikt inte fattar någonting, två 20-åriga killar med svartfärgat hår och tatueringar på armarna, en teknikfokuserad norrman och en tjej som vid första anblicken verkade ganska bright. Ska bli kul!

Nu ska datorn startas om så att jag kan få se bilderna.
.

Fotokurs

Ikväll ska jag på fotokurs. Jag har tänkt göra det hur länge som helst, och nu har jag äntligen fått arslet ur vagnen.
Har beställt en ny kamera också, så nu är jag assugen på att fotografera. Någon som vill va modell...?

Lövåsen

Förra veckan hade min familj sportlov, precis som vanligt vecka 7. Precis som vanligt var vi även i Lövåsen, Grövelsjön. Mycket trevlig vana om ni frågar mig.
I år har jag inget skidlopp att träna inför, så i år åkte jag inte alls lika mycket skidor som jag brukar göra under veckan, men en liten tripp var jag ute på så gott som varje dag. Det snöade hela söndagen när vi kom upp, så den dagen spenderade jag inomhus med en bra bok av Karin Fossum. Resten av veckan hade vi strålande sol, klarblå himmel och jävligt kallt. Helt underbart väder!

Så här såg det ut.

  
  

Hundarna var med till fjällen för första gången och även de uppskattade snön.
Samba hittade sin favoritplats vid granarna utanför huset där det visade sig bo en liten ekorre. Den spanade hon på så fort tillfälle gavs. Frisco hittade snabbt sin plats brevid Gumpan i köket. Antagligen behöver han banta nu när vi kommit hem, så mycket mat och tunnbröd vi stoppade till honom :)

  

Iskall

Tänkte på en annan sak angående nattorienteringen.
När vi stod där mitt i skogen på en grusväg i mörkret igår så tänkte jag i mitt stilla sinne, att tänk om någon skulle se oss nu. Typ 100 orienterare i färgglada nylonkläder och var sin pannlampa på huvudet...
Det är väl inte lustigt att folk tycker att vi är lite konstiga.

Fast jag tror att de flesta som uttrycker sig som att vi är nördiga, töntiga osv, egentligen är rädda och osäkra. För jag är inte säker på att de där fräna människorna skulle var så coola och självsäkra om de stod alldeles ensamma mitt ute i storskogen efter att ha irrat bort sig, och det enda som gör att inte allt är kolsvart är pannlampan på huvudet där batteriet börjar ta slut...

Jag själv däremot, skulle ju va väldigt lugn och självsäker i en sån situation... :)

Nattorientering är för jädra roligt

Igår sprang jag orientering för första gången på aslänge. Det var Skaraborg by night i Tibro och jag valde en kort bana på 3 kilometer. Samma som pappa. Och tror ni inte på fan att jag fick stryk?!?! Men så tränar han ju som en elitmotionär nu för tiden också...
Strulade lite till 1:an och gjorde en rejäl bom till 2:an. Var 4 minuter efter hon som var snabbast. I övrigt gick det hyfsat, även om jag missade det där med att man måste läsa kartan när man orienterar.
Men det var iallafall skitkul. Nu vill jag springa mer nattorientering.

Vältränad?

Då var det måndag igen. Till och med måndag kväll. Helgen har varit lugn och skön. I lördags var jag inne i Skövde en sväng och gick igenom affärerna på jakt efter presenter. Hittade en ny SingStar-skiva som jag slog till på, så i lördags kväll vrålade vi ikapp till gamla 80-tals klassiker.
I söndags var det Billingens långlopp. Jag åkte inte själv, men eftersom vi var där tidigt så passade jag på att springa en sväng medan Jonas och lillebror vallade skidor innan start. Det var första gången på jag vet inte hur länge, som jag sprang så långt bara jag. Själv, utan hundar som ska stanna och nosa var 30:nde meter. Det var rätt trevligt, och det gjorde bara lite ont i knät på slutet.
Sen var det dags för skidlopp. Det var typ 350 startande som körde en slinga på 3,6 kilometer. 12 varv för de som åkte långa banan. Kul för publiken, men det måste varit astråkigt för de som åkte. Om jag får säga det själv gick det rätt bra. Jag skötte langningen och pojkarna åkte skidor på allra bästa sätt.
När vi kommit hem, ätit en pizza och gått en promenad med hundarna däckade vi i soffan, både jag och Jonas. Han åkte ju åtminstone tävling, men att jag skulle vara helt slut efter en 7,5-kilometers runda i knapp styrfart det trodde jag inte riktigt. Idag har jag dessutom träningsvärk i ryggen. Att påstå att jag är vältränad är en vag överdrift...