Händelselöst

Det händer inte mycket värt att nämna känner jag, varje dag är den andra lik. Det är bara humöret som skiftar.
Idag är det inte direkt på topp, men jag försöker lösa problemet genom att äta godis.
Man behöver ju inte vara nåt geni för att räkna ut att det inte funkar, men det blir ju kortvarig glädjuyra iallafall.
Det är inte mycket som behövs för att styra humöret åt det ena eller andra sättet. Det kan vara ett hårt ord, några ömma blickar eller stämningen på kontoret när man kliver in på morgonen. Sen sätter det prägeln på en hel dag. Märkligt.


Veckan som gick

Jag tror vi har världens snällaste hundar. Igår hade vi besök av tre av mina gamla klasskompisar från Götene och vi åt lite mat och drack vin och sen var det så klart dags för singstar.

   

Samba låg och sov i sin säng mest hela tiden och Frisco höll till där det för tillfället fanns något ätbart. Om det innebar att han behövde sitta i oljudet av några fyllon som vrålade till Anna Books ABC, så gjorde han snällt det.
Imorse när jag gick upp vid halv 9 låg hundarna fortfarande och sov i sin säng. Det är inte alla hundar som gör det, har jag hört :)
Efter en morgon(?)promenad och lite frukost gick jag och la mig i soffan och låg där till tre, halv fyra. Inte någon gång under de 6 timmarna var det någon som störde mig i min törnrosasömn. Eftersom de var så snälla bjöd jag på pannkakor när jag vaknade, så nu älskar de mig trots att jag inte ägnat dem så mycket tid idag. Smidiga djur.

Veckan har sett ut som de flesta andra veckor. Enda undantaget är att det varit säljkonferens på jobbet i veckan och det innebar partaj i onsdags kväll. Middag och kataloglansering med efterföljande dans på Stora Hotellet i Jönköping. Vissa kollegor var lite "trötta" i torsdags morse, men själv är jag ju så jävla redig så jag körde hem till Hjo efter festen. Skönt att inte vara bakis på jobbet, men det går inte förneka att det är betydligt roligare att umgås med berusade människor om man själv fått en stänkare innanför västen.

Igår genomförde jag mitt första, väldigt lugna, träningspass det här året. Har ju varit förkyld sedan nyår, men nu känns det som att jag börjar bli fit for fight igen, så igår blev det en timmas joggingtur i skogen med Jonas och hundarna. Inte dumt. Får se om vi kan komma ut nåt i veckan också. Nu ska jag äta glass!

Snor

På Wikipedia står det så här:
"Snor eller nasalt mucus är det slem (mucus) som bildas av slemhinnorna i näsan. Slem bildas även av ackumulerad extracellulär vätska, vilken ökar i omfattning vid ett inflammationssvar. Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter slem."
Den sista meningen förvånar mig inte för fem öre. Jag tror jag är upp i en liter idag.
Kollegan här mitt emot, föreslog att jag skulle ta en mugg och snyta mig i för att verkligen se hur mycket det blir.
Och för att skoja till det lite extra skulle jag sen kunna ställa in muggen hos en av våra lite mer äckelmagade kollegor. Kul skämt. Skulle säkert bli väldigt uppskattat :)

Atjoo prosit

Helvete, vad jag nyser och snorar. Snart tror jag hjärnan följer med ut.

Nuvig

Jaha, så har man gått och blivit förkyld också. Det är ju jädrigt kul.
Det har skavt och kliat i halsen i flera dagar, men idag har den underbara snuvan kommit också.
När jag kommer hem från jobbet ska jag stoppa en tops i varje öra och köra ner en rivig tandborste i svalget. Eftersom jag bara har två armar får Jonas hjälpa mig. Det vore väl fan om man inte kunde få stopp på kliandet.

God fortsättning

2009. Ytterligare ett år har passerat. Tycker det har varit ett trevligt år. När jag sitter här framför skärmen och funderar på vad som egentligen hände under 2008 kommer jag dock inte på särskilt mycket. Egentligen bara en enda sak, och det är att jag blev sambo under sommaren. Hittills har det varit mycket trevligt. Tack för det, säger jag till Jonas :)
Snart ska jag åka och hämta honom när han kommer hem från sitt skidläger. Han har varit borta sedan i fredags, och det är första gången vi har varit ifrån varandra sedan han flyttade in. Jag tycker ju att det är ganska skönt att vara själv ibland, så till Jonas förtret kan jag inte säga att det har varit särskilt jobbigt. Jag och vårt lilla zoo har roat oss ganska bra på egen hand. Vi har tagit långa skogspromenader och kollat på älg, vi har ätit blodpudding, sovit och igår bakade jag och Frisco bullar med hjälp av min nya, fina köksassistent.
Men nu har jag varit själv tillräckligt länge, så nu ska det bli skönt att få hem honom igen.

Imorgon är det dags att med livet som insats åka till jobbet igen. Det är Biggan som kör.
Kan inte säga att jag ser fram emot att åka till Hultet så särdeles mycket, men så är det alltid när man varit ledig länge. Det blir väl bra bara jag kommer dit, det är ju åtminstone kortvecka den här veckan.

Ledigheten har annars varit bra, julafton hos moster, juldagen hos mormor och annandagen hos svärföräldrarna. Sen var det ledigt en dag innan det var födelsedagskalas hos Jonas bror. Efter det var det två dagars städning innan nyårsafton som firades här i Hjo i glada vänners lag.

  
    
   

Ska bjuda på en bild till, som jag fick möjlighet att ta under en kall kvällspromenad. Jag skrattade resten av kvällen åt Sambas fina konstverk :)



God fortsättning på det nya året!