Snö

När jag drog upp persiennen imorse var det helt vitt utanför fönstret. Inte ett grässtrå stack upp ur snötäcket.
Underbart, var första tanken.
Två sekunder senare blev jag nervös för hur det skulle gå att ta sig till jobbet. Min bil fick vinterdäcken påsatta igår, så hade jag vetat att jag var själv på vägen hade det varit lugnt. Men det finns ju jättemånga andra som inte hunnit byta sina däck än. Och då kan de få sladd och köra på mig så jag kläms ihjäl och dör.
Nej då, jag är inte alls nervös för att åka bil...
Hur som helst, jag behövde inte köra själv och det var inte halt på vägen heller. Bara blött.
Men snön den fortsätter falla. Det har snöat hela förmiddagen, så skulle det bara vara några grader kallare så skulle vi nog ha en meter här snart :)

Grannen

Angående det där att Jonas sa till grannen att sluta gräva häromkvällen när klockan passerat 10.
Dagen efter så försvann grävmaskinen. Alltså hade de bara tillgång till den tills i söndags.
Så igår stod tjejen i familjen och skyfflade jord så att svetten lackade. Det är bra, man ska göra av sin vrede någonstans :)
Och så blir man snygg och stark också när man får jobba med kroppen.
Själv har jag inte jobbat nåt med min kropp den här veckan. Igår när jag satt hos frisören och klippte till min lugg och färgade till de gråa testarna, så insåg jag att jag hade ont i arslet av att sitta ner. Det är ju fan skandal. Man måste sitta rätt mycket för att få ont i rumpan. Men så är det det enda jag har gjort i veckan också. Suttit framför datorn på jobbet hela dagarna och sen när jag kommit hem har jag suttit i soffan. Det får bli ändring på det idag. Idag står jag på jobbet, och ikväll får jag nog gå till gymet.
Har varken känt mig pigg eller på humör i veckan, men idag är det lite bättre. Frisco är återställd i magen och har inte väckt oss 4-5 gånger under natten för att gå ut och göra sina behov, så jag har sovit som en stock.

I morgon ska det bli snökaos enligt tidningarna. Undrar om det gäller Hjo också? Kanske ska valla mina skidor :)

Grannsämja

Igår kväll skällde Jonas ut de nya grannarna. De har inte ens flyttat in än, men vad jag har hört så ligger de redan på minussidan hos en del grannar.
De renoverar hela huset, och just nu är det dränering som står på agendan. Förra helgen grävde de både lördag och söndag mellan 9 och 21. Eftersom grannhuset inte står många meter från vårt hus låter det som att de gräver i vårt sovrum när vi sitter och tittar på tv, så man får höja volymen för att höra vad de säger på televisionen.

Igår kväll tittade vi på Sex and the City - the movie, och jag var så inne i filmen att jag inte tänkte så mycket på att det vibrerade och väsnades när grannarna grävde igår igen. Det var tydligen inte Jonas typ av film så han satt och störde sig på grannarna istället för att njuta av de fina kläderna och sköna brudarna.
Vid 22-tiden var jag nere på toan i källaren när jag hörde att ytterdörren slog igen med världens smäll.
Vad fan, tänkte jag, gick han ut och sa till dem nu??
Och jajamensann. Jonas dundrade ut och jag tror inte att han valde sina ord med omsorg när han sa till dem att sluta väsnas. Han som grävde mopsade upp sig, medan de som ska flytta in i huset stod kvar i sin grop och tittade på sina fötter.
Fine, det finns naturligvis ingen lag som säger att man måste vara tyst kl 22, men om man inte vill komma på kant med sina grannar redan innan man flyttar in kan man ju kanske be om ursäkt istället för att käfta emot.

Jag skulle aldrig komma på idén att gå ut och säga till en granne som väsnas, men nu vet jag vem jag kan skicka ut när jag sitter inne på min kammare och svär i det tysta :)

Ska bli roligt att se hur länge de håller på idag...

Hallon

Ännu en helg börjar lida mot sitt slut. Fan vad deprimerande mörkt det blev när vi ställde om klockan. Det är ju kolmörkt halv 6.
Sitter här framför datorn med en snarkande hund på ena sidan och fisande på andra och tänkte summera helgen.

Var skittrött i fredags kväll och somnade som vanligt medan jag väntade på att det skulle avgöras vem som skulle åka ur Idol. Vaknade vid 8 i lördags och åkte ut i skogen efter frukost för en promenad med hundarna. Jätteskönt, hade gärna gått om kring någon timma till. Men så blev det inte, behövde åka ner på Hjo för att fixa några saker innan vi gick bort till moster för att fira henne, mamma och kusin. De fyller år alla tre inom en vecka. Fick kakor, tårta, mat, likör och vin. Mycket trevlig. Gick hem vid halv nio och somnade i sofan framför "Brottskod: Försvunnen".

Eftersom jag uppenbarligen varit väldigt trött hela helgen, och även under veckan, så såg jag verkligen fram emot att ställa om klockan och få en extra timmes sömn i natt. Vi ställde klockan på 8 och skulle få sova jättemånga timmar.
Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig.

Den stora hunden var lite bubblig i magen igår kväll, och precis innan jag kröp ner i sängen släppte jag ut honom för att han skulle få göra ifrån sig, sen tänkte jag inte mer på det. Förrän kl. 5 imorse när jag vaknade av att det var någon som gnällde ute i hallen. Det var ingen rolig syn som mötte mig när jag kom upp kan jag lova, och om vi säger så här, det luktade INTE hallon. Hela hallen var full med bajs och det luktade för jävligt. Jag höll på att kräkas när jag började sanera. Det tog en timma att torka upp och skura golvet, sen kröp jag ner i sängen igen, men hur lätt är det att somna när det luktar bajs i hela näsan, och när man dessutom har en kanin som tror att det är läge att gräva gropar vid halv 7-tiden på morgonen?



Klockan 8 studsade vi upp igen och gjorde oss redo för att åka til Skövde. Jonas skulle springa Billingehusloppet.
Jag var jävligt trött och grinig efter morgonens bravader och den lilla hunden var skitpigg och drog och slet och var allmänt odräglig, så vi kom inte riktigt överens. Tur att Jonas sprang fort så vi fick åka hem ganska snart igen. Nu är hundarna badade och ligger här och sover och är ganska söta igen.
Själv sitter jag här och väntar på att det ska bli dags att kika på Sex and the City-filmen som jag hittade på bensinmacken igår. Om jag nu kan hålla mig vaken.

Imorgon är det måndag.

Oväntat

Igår var jag på gymmet, på ett pass bodypump.
När jag stod där innan passet och plockade ihop de vikter jag tänkte använda hör jag en förvånad röst.
"Hej, Jessica..."
Där stod en gammal klasskompis från gymnasiet.
Hon hade minsann flyttat till Hjo i somras. Kul. Vi bytte nummer, så vi får väl se när vi ses igen.

Världsbäst

Haha, jag ska åka och se Depeche nästa år igen! 30 juni i Köpenhamn. Kommer bli kalas! Ser redan fram emot det. Tjoho!


Höstfärger

Igår planterade jag vårlökar. Ska blir roligt att se hur fina de blir när (om) de kommer upp i vår.
Våren är ju väldigt fin, men det är inte så tokigt nu heller. Var ute på promenad i det fina vädret igår, och så här såg det ut.

    

Hungrig?

I fredags när jag kom hem från jobbet, såg det ut så här i köket. Frisco hade gått på matjakt.
Då tycker man om sina husdjur...


Alla är vi olika

Jag åker som bekant ihop med några andra kollegor till jobbet. Vi är fyra stycken som kör var sin vecka.
Och jag vet att alla människor är olika, men de senaste månaderna har jag också lärt mig att det finns människor som man aldrig kommer att förstå sig på.
Idag har jag till exempel åkt med en människa som blir helt hysterisk om någon närmar sig de bakre delarna av hans (ja, det är en man) bil och försöker öppna bakluckan. Det har hänt mer än en gång att någon av oss andra vill ha med sig något skrymmande hem och frågar om det går bra att lägga det i kofferten. När människan ifråga säger nej, tror man ju att han skämtar och går för att öppna bakluckan ändå. Då får han psykbryt, slänger av sig säkerhetsbältet och kastar sig ur bilen och skriker "NEEEEEJ".
Sen är ju inte vi andra dummare än att att vi har tjuvkikat ändå. Med tanke på hans reaktionen, så blir man ju minst sagt lite nyfiken. Att han ballar ur totalt tyder ju på att han antingen har ett lik i kofferten, eller en hög med porrtidningar.
Eftersom jag har tjuvkikat vet jag vad kofferten innehåller.
På företaget genomgår en del avdelningar 5S. Enligt wikipedia "en japansk metod för att skapa ordning och reda på arbetsplatsen". Sortera, Systematisera, Städa, Standardisera, Se till, står de 5 s:en för. Andra säger att det betyder "Släng skiten snabbt som satan".
Iallafall, mannen jag åker med jobbar på en avdelning som just nu genomgår 5S. Mannen är en människa som inte gillar den här idén, men som väldigt gärna vill få beröm av sin chef. Alltså rensade han sitt kontor på papper. Och gissa vart alla papper finns nu...
När vi försökte få en förklaring på varför han fortfarande, efter flera månader, åker omkring med kofferten full med skräp, var en av anledningarna att han inte tyckte det var kul att städa, men han visste att det fanns papper som han kanske kunde behöva i högen. Anledningen till att han inte ville vi skulle se vad han hade i kofferten var att han inte ville bli kallad "Skräp-XXX". Och han ville inte att vi skulle tycka han var lustig.
Och att bli hysterisk och skrika "NEJ, NEJ, NEEEJ" när någon försöker öppna kofferten anses som normalt eller...?

Rapport

Ojojoj, nu har jag ballat ur rejält. Eller så har det inte hänt så mycket.

Förra helgen var jag först på SPA med mamma och moster. Så här glad blir man av det :)

 

Sen var det fullt ös hos Kagnus. Minttu, jäger, Guitar Hero, Singstar och orienterare. En underbar kväll.

    

Förra veckan hände inte mycket. Jobb, stress och en och annan hundpuss.

I helgen som gick så testade Jonas yoga och det var jag tvungen att se, så jag följde med. Efter det blev det massage. Testade koppning, men efter att flera källor, oberoende av varandra, sagt att det skulle orsaka väldig smärta, blev jag nästan lite besviken. Visst gjorde det ont, men va fan, man är ju rätt hård :) Nu återstår bara att se om det kommer göra någon skillnad på benet. Har bokat in en ny tid.
På lördag kväll var vi på bio. Rallybrudar. Tidiga föreställningen så klart, man är ju en trött medelålders 32-åring. Rolig film med en massa gamla, coola bilar.
I söndags var det så fint väder så vi åkte till Hultet (helt sjukt att åka dit på fritiden, jag vet) för att jogga/gå 15 kilometers spåret. Gôtt att vara ute i den fina skogen, men satan vad ont det gjorde i knät på slutet. Trots att jag är så hård(?!) fick jag inse fakta och gå istället för att jogga.
Nu är det arbetsvecka igen och jag sitter här framför min dataskärm. Igår kväll var jag på gymet och ikväll tror jag någon mumlade om att vi ska tvätta taket i källaren så att vi kan börja måla där snart. Den som lever får se.

Kopp

Igår var jag på yoga igen. 4:e gången nu och det var som vanligt.
Inte jobbigt. Inte särskilt roligt. Men skönt. Och tiden går ganska fort ändå.

Yoga instruktören är även massör, och igår fick jag tummen ur och bokade en massagetid. Dessutom pratade jag med henne om mitt knä och då föreslog hon att vi skulle testa
koppning. Hon sa att det skulle göra asont, så du som är  Hjobo, ha hörselskydd till hands nästa lördag.

Johnny

Snart lunch och redan fredag. I helgen blir det baluns med orienterarvännerna. Ska bli jädrigt roligt. Det är på tiden att Gustafsson får i sig en grogg eller tre :)
Jag hoppas det blir singstar igen, för jag har övat på Johnny Cash hela veckan.

På lördag em ska jag på spa och få "vackra ögon". Herregud, jag kommer göra succe på lördag kväll.
Jag menar, i kombination med min nya snygga lugg så...