Skidåkning

I lördags var det helt underbart väder ute, men jag orkade aldrig ta mig i kragen och ta fram skidorna. Istället fick jag fram dem i söndags. Tog på mig träningskläderna och stämde träff med PT:n så att jag inte skulle kunna ångra mig i sista stund.
När jag kom ut med skidorna till bilen insåg jag dock att det regnade. Regnade. Hur kul är det att åka skidor då? Eftersom vi bestämt oss för att åka lite så åkte vi ändå upp till Hallbystugan, men efter 2 varv på 2-kilometersslingan utan minsta tillstymmelse till fäste la vi ner skiten. Vid sådana förhållande tycker jag det är riktigt tråkigt med skidåkning.

Igår var temperaturen nere på minus igen och jag passade på att testa skidspåren vid OK Gränsens klubbstuga i Habo. SÅ fina spår. Och ett kul, varierande elljusspår.
Det var verkligen jättekul att åka. Dessutom var det mest långsamma motionärer som åkte i spåret så jag kunde åka förbi en efter en. En riktig kick för mitt humör. Och för orken. Jag tycker det är skitkul när jag får åka om folk, och känna mig lite snabb :)
Tyvärr visade prognosen att det skulle bli plusgrader idag igen, men om den visade fel så får det allt bli en tur till Habo fler gånger i veckan, för det var verkligen ett toppenspår.


Katastrof

Jag upptäckte det igår för första gången.
Och idag såg jag det igen.

Grå hårstrån! För helvete, jag börjar bli gråhårig!!
Ikväll MÅSTE jag färga håret. Och den här gången får jag väl välja en färg som lovar att täcka även gråa hårstrån...

Onyttigheter

Igår var jag på gymet igen. Liksom i förrgår.
I förrgår var det ben och mage som gällde, och efteråt tog jag en ordentlig promenad för att försöka undvika en sån satans träningsvärk jag fick förra gången ben stod på schemat. Och det hjälpte faktiskt. Eller så har jag blivit stark ;)
Igår körde vi bröst (=bänkpress), axel och triceps.
Även käkmusklerna fick sitt så klart, precis som vanligt. Det är märkligt hur mycket åsikter man kan ha om andra människor. Tur att vi är på samma nivå, jag och PT:n. Och att vi är så fruktansvärt perfekta båda två...

Det är även tur att jag har varit på gymet de här två dagarna, för idag kommer det bli en väldigt onyttig dag.
Snart är det dags för förmiddagsfika. En kollega har visst bakat. Och i eftermiddag ska vi fira av en dam som går i pension idag, och då blir det tårta.
Ikväll är det dessutom afterwork, och det brukar ju inte vara helt hälsosamt. Men kul! :)

Överdrift

Blir det för mycket att både ha en döskalle på tröjan...

tröja_1

...och ett diadem med döskallar?

hår

Skulle ha en fantomenring också så hade det varit komplett ;)


Underbart väder

Shit, vad det snöar!
Stora, fina flingor. Härligt!
Jag vill ha mer, mer, mer.

Vinter

Då så, då var vintern här då.
Nu återstår bara att se hur länge den stannar...

snö_2

Undrar om den kommer stanna så länge att man hinner ta några stavtag innan det bär iväg till nordligare breddgrader för lite skidsemester.

snö_1

Helg

Då var det dags för helg igen då. Skönt. Jag är verkligen skittrött idag. Fryser som en hund och vill bara sova.
Hoppas att det har gått över tills imorgon så att det kan bli lite träning i helgen. Väderprognosen lovar ju snökaos i Götaland, så vem vet, kanske kan jag åka skidor imorr´n...

Jobb-partaj

I veckan har vi säljkonferens på jobbet. Det innebär alltid någon form av aktivitet på onsdagkvällen.
Igår bestod den aktiviteten av Fagerhult Award på Stora Hotellet i Jönköping. Mingel, middag, underhållning, prisutdelning, dans och en trevlig bordskavaljer. Var lite skeptisk innan, men det var lika roligt som det alltid är. Och idag har jag varit precis lika trött som jag alltid är efter säljkonferensens onsdagsaktivitet. Men det är det värt. För det var riktigt roligt!

Träningen har tyvärr blivit lidande den här veckan, har bara sprungit en gång, men jag ikväll ska jag ändå försöka sova ut, och så får det bli ordentligt med träning i helgen istället.

Torsdagsträning

Som vanligt på andra gympasset i veckan så körde vi rygg, biceps och mage igår.
PT:n tog i som aldrig förr, medan jag tog det lite lugnare eftersom jag är lite nojjig över att det ska göra ont i skuldran. Sjukgymnasten sa ju dessutom att det var bättre att köra lite lättare vikter och många repetitioner, så det gjorde jag, till PT:ns stora besvikelse.

Fick ett uppdrag av honom igår också. Eller snarare en påminnelse om ett uppdrag jag fått tidigare.
Han står ju för upplägget av gympassen så nu är det min tur att göra ett upplägg för löpningen så att han slår sin senaste tid på Göteborgsvarvet och Lidingöloppet under 2007.
Ska bli kul. Framförallt om det funkar...

Snö?

Nu ser det faktiskt ut att komma ner något snöliknande från himlen. Det lär nog inte lägga sig på marken, men vem vet, man har ju blivit förvånad förr...
Kanske kan bli skidåkning ikväll :)

Träning onsdag

Det ösregnade och jag var inte alls sugen på att ta på mig löparkläderna.
Men det gjorde jag. Och sprang i 69 minuter.


Sjuk

Jag blev sjukskriven. Han tyckte jag var sjuk i huvudet... ;)
Nä, det kanske var en liten överdrift. Men han klämde lite på mina muskler och det gjorde ont som fan när han hittade den onda lilla muskeln.
Fick lite tips om vad jag kunde göra för att komma tillrätta med eländet och till min glädje var det mest att träna på och stretcha ordentligt. Fick några övningar för baksida axel/skuldra, så imorr´n, när det är dags för gymet igen, så ska PT:n få träna baksida axel som aldrig förr.

Sjukgymnast

Det här är inte alls likt mig, men jag har faktiskt sett till att boka en tid med företagets sjukgymnast.
Har så jävla ont i axeln/skuldran så jag hittade ingen bra ursäkt för att låta bli...
Så efter lunch är det dags att bli klämd på.

Måndagsträning

PT:n är nu tillbaka efter sin resa till Kina så igår var det dags för ett "riktigt" gympass igen. Är inte han med så mesar jag nämligen lite, men igår var han med så nu blev det ordentligt gjort.
Bänkpress så klart (eftersom PT:n är chef) och en bröstövning till, två axelövningar och två tricepsövningar är facit efter gårdagens träning.
Och som tur var gjorde det inte ont i skulderbladet när jag tränade. Det kändes faktiskt mycket bättre igår kväll efter träningen, men idag värker det igen. :(

Det är rätt intressant att gå på gymet och titta på folk förresten. Vissa är sjukt utseendefixerade.
Igår såg jag den mest sminkade tjej jag någonsin sett på ett gym. Hon såg ut som att hon sminkat sig för att stå på en scen någonstans. Varför undrar jag.


Aj!

Har inte varit på humör för att skriva nå´t här på ett tag och när jag funderar på vad jag ska skriva så står det helt still i huvudet.

Skulle kunna gnälla lite, för jag har fått så förbannat ont i vänster skulderblad. Blir tokig snart. Försöker tänka på hur jag sitter här framför datorn men det oftast inte lång stund innan jag kommer på mig själv med att ha hasat ned på stolen igen.
Ska massera in det onda med tigerbalsam ikväll innan jag går till gymet, så kommer jag åtminstone lukta gott ;)
Och jag hoppas att det inte gör ont att träna, men enligt chefen är det bröst och triceps som gäller idag, så det ska nog gå bra.

I helgen var jag hemma i Götene och tränade lite. Stavgång med lillebror i lördags förmiddag, sammanlagt 90min, och i söndags var det träning med klubben på Kinnekulle, också det i 90min.
Det var riktigt gôtt att få springa ett långpass med ett helt gäng andra träningsglada vänner, det är ju liksom inte varje dag det händer. Och det är ju så mycket lättare och roligare att träna om man är många.
Och så fick jag ju skvallra lite med Lilla K, om än bara lite. 
(Tack kära du, alltid lika roligt att se dig.)
Trött blev jag också. Kände mig pigg hela rundan ända tills det var dags att ta sig den sista biten upp till toppen, och bilen, då tog alla krafter slut. Mjölksyran pumpade i låren och jag kände mig så uttorkad att jag såg oaser framför mig. Eller kanske inte riktigt. Men törstig var jag iallafall. Drack vatten som en kamel hela dagen sen :)