Karl-Alfred

Var på gymet igår.
Med min PT.
Vet inte hur många gånger på 90 min man kan antyda att nå´n är klen. Han lyckas klämma in det rätt många. Men han såg rätt nöjd ut med utseendet på mina armar när vi körde biceps, så jag får väl ta åt mig av det åtminstone.
3 övningar rygg, 2 övningar biceps och 1 övning mage blev det. Och uppvärmning i roddmaskinen.


Svår fråga

Det kommer bli en lång dag på jobbet idag. Vaknade med huvudvärk och den sitter i trots värktabletter.

Känns som att hela huvudet ska sprängas. Orutinerat att inte ta min egen bil till jobbet så att jag kan åka hem om det inte blir bättre.


På tal om att sprängas så såg jag upplösningen på förra veckans avsnitt av Grey's Anatomy igår. Föga oväntat gick det bra och alla överlevde. Programmet slutade med en fråga, eller så var det tv-hallåan som ställde frågan medan eftertexterna rullade. Jag minns inte, jag minns bara frågan som fastnade i huvudet.


"Vad skulle du göra om du det här var din sista dag i livet?"


Det tål att tänkas på. Man hinner ju inte med hur mycket som helst på en dag, men jag vet iallafall att det finns några människor jag skulle vilja spendera lite tid med.


Julklapp?

Träffade en liten hundvalp igår och jag smälte som smör i solsken. Så söt, så söt. En liten jackrussel var det, vit med en svart fläck runt ögat. Tyvärr var det ju redan någon som ägde den där sötisen, så idag har jag drömt mig bort genom att spana på blocket. Hittade valpar av yorkshireterrier och japanese chin-blandning. Gudomligt söta. Kanske skulle önska mig en i julklapp. Har jag tur så är tomten på bra humör i jul... ;)

Min lilla hund

När jag var hemma hos föräldrarna i helgen och kom ner i hallen i söndags, möttes jag av den här synen...

Ludde

En liten boll. Man ser ju knappt vad som är huvud och vad som är kropp.
Men söt är han iallafall, vår lilla björn. Trots att han har blivit lite stel (han är ju ändå över 16 år) så blir han lika glad och vild när jag kommer hem på besök, som i hans ungdoms glada dagar.
Inget kan göra en så varm om hjärtat som en liten, lurvig hund.

Starka brudar

I lördags var det då tjejträning med tôserna i Klyftamo.
På förmiddagen startade vi med stavgång på Kinnekulle, och jag är impad över hur duktiga framförallt de yngre tjejerna var. Det kämpade på ordentligt.

stavgång_1

Efter en kall, regnig förmiddag åkte vi ner till klubbstugan och åt mat medan en kvinna från klubben, som jobbar med kostfrågor på Viktväktarna, pratade lite grundläggande om kost. Om kolhydrater, proteiner och fetter och vad man som idrottande tjej behöver få i sig.

Eftermiddagens pass bestod av intervallträning på elljusspåret. Löpning 2 min, vila 1 min, 15 sek rusch och 1 min vila igen. Trots att vi var lite slitna efter förmiddagens pass så tog alla i så mycket de orkade. Kanon!

Efter dusch och bastu var det dags för bowlinghallen och en hård drabbning med kloten. Jag var stabil om jag får säga det själv ;)

Kvällen avslutades med en bit mat, och när de yngre förmågorna åkt hem, lite alkoholhaltiga drycker hemma hos en av tjejerna. Ackompanjerat med en STOR godisskål och lite skitsnack. Jättekul!
Jag fick dessutom min kära vän, som jag sprungit FEM med, att lova mig att vi ska springa någon liknande tävling nästa år igen. Ska bli såååå kul! Så, så fort skidsäsongen är slut blir det till att börja träna med ryggsäcken.

Helgen

Planeringen inför helgens bravader pågår fullt.
Ska det bli privat fest i Götene eller blir det en sväng in till Lidköping - det är frågan...

Skaraborg by night

Trots regnet ställde jag upp på mitt första Skaraborg by night på väldigt länge igår.
Har man anmält sig så har man, vad det än blir för väder.
Det var kul att springa lite orientering, men jag blir lite för stressad när det är gemensam start, så trots att det inte var direkt svår orientering strulade jag så klart till det lite här och där.
Men men, övning ger färdighet. Hoppas jag.

skb_01

Trött?

Kom hem sent igår efter den lokala nattorienteringstävlingen och var skittrött när jag gick och la mig.
I morse gick jag upp bara några minuter efter att klockan ringt, vilket borde tyda på att jag var ganska pigg, och fast jag gjorde samma saker jag alltid gör på morgonen var jag färdig flera minuter innan det var dags att åka till jobbet.
Skönt förvisso, men jobbigt eftersom man då börjar vela och byta skor och fundera över om man verkligen kan ha på sig de där byxorna...
I bilen på väg till jobbet slumrade jag till igen, precis som vanligt, så nu känner jag mig så där trött igen  iallafall. Piggheten var nog bara en illusion.

Regn

Va f-n, nu regnar det också!!
Då blir man ju jättesugen på att springa nattorientering...


Nattorientering

Ikväll blir det nattorientering. Funderade in i det sista på om jag skulle vara med, men så tryckte jag på "anmäla-sig-knappen" och nu får jag stå mitt kast om jag inte vill betala anmälningsavgiften själv. Och det vill jag ju inte.
Det är distriktets natt-serie som startar ikväll - Skaraborg by night - och eftersom den ikväll går av stapeln i Tidaholm så tänkte jag passa på att springa. Det är ju inte så långt till Tidaholm från jobbet liksom.
Och det är ju alltid kul att orientera lite, även om jag blir skitnervös varje gång det är dags för nattorientering. När jag står på startlinjen undrar jag alltid vad fan jag håller på med...
Men när man väl kommer ut i skogen släpper det.
Ikväll är det dessutom gemensam start så jag borde inte springa vilse.

Värmde upp lite igår genom att springa några varv vid Hallbystugan. Hoppas dock att jag känner mig piggare idag, för igår gick det inte fort kan jag lova. Vi, jag och PT-vännen, bara môsade oss runt i spåren. Men det var skönt få lite luft och att prata av sig lite.

Tårar

Vad kommer egentligen alla tårar ifrån?
De verkar komma från en outsinlig källa iallafall...

Skidtunnel

Nu vet jag vilka muskler som används när man åker skidor igen.
Gud, sicken träningsvärk jag har i ljumskarna. Igår var jag även väldigt stel i axlar och rygg, men idag är det mest ljumskarna som inte känns helt smidiga. Det är inte helt okomplicerat att lyfta upp vänsterbenet när jag ska växla och trampa ner kopplingen när jag kör bil...

Skidtunnel_1

Jag var ju då alltså i Torsby i lördags och besökte skidtunneln som finns där.
Några i sällskapet var väldigt entusiastiska och därför gick vi upp i ottan och var vid tunneln redan halv 9. IFALL de möjligtvis öppnade tidigare än 9 som de anger på sin hemsida...
Det gjorde de inte ;)

Skidtunnel_2

Tunneln är 1,3 km åt ena hållet och lika lång åt andra hållet, så sammanlagt är den alltså 2,6 km. Jag trodde det skulle bli riktigt långtråkigt och enformigt att åka fram och tillbaka, men jag upplevde det inte alls så. De har fått till den riktigt bra.
Första varvet sa jag och lillebror att "det här var väl inte så farligt kuperat".
Men ganska tidigt på eftermiddagspasset tog jag tillbaka det. Shit, vad jobbigt det var att ta sig upp för backarna utan fäste och med armar lika styva som geléhallon.
Men nu har jag iallafall åkt mina första 3 mil.

Skidtunnel_3


I söndags var det orienteringsträning med klubben på kinnekulle och jag tänkte att det kunde vara skönt att springa av sig den värsta träningsvärken.
Fin tanke - synd att den inte fungerade... ;)



Skynda, skynda

Kan inte klockan skynda sig lite... Jag vill att klockan ska bli 3 nu!
Jag vill åka hem. Men... det är ju 2 timmar kvar, så nu tar jag ett djupt andetag och försöker lugna ner mig.

Jag saknar min enda vettiga arbetskamrat som är på semester.

Mord

Jag har dödat ett djur! Jag, som är töntigt djurkär, har kört ihjäl ett litet djur.
En liten, lurvig sak, typ en sork, hoppade ut på vägen när jag var på väg till jobbet. Han/hon tittade sig omkring och jag försökte veja. Tyvärr. Hade jag inte gjort det hade det lilla djuret antagligen inte blivit krossat under mina dubbdäck.
Du-dunk.

Gud, vad blödig jag är.

PMS?

Gud, sicket pissigt humör jag är på idag. Kan det vara för att det snart är dags för mens tro...?
Jag är så förbannat känslig och får tårar i ögonen för ingenting. Helt hopplöst.
Att man får dryga svar på jobbet av människor med tonläge som säger att man är IQ-befriad gör ju inte saken bättre direkt.

Fast kanske är det så det är, att jag är rätt IQ-befriad. Och då är det ju välförtjänt.

Onsdagsträning

Igår kväll var det då dags för pass 2 på gymet den här veckan. Den personlige tränaren var med även den här gången när vi körde rygg, biceps och mage.
Jag är ju rätt klen i åtminstone vissa muskler i överkroppen, så vi kom fram till att jag måste sätta upp mål med styrketräningen för att förbättra mig. Min PT är rätt fokuserad vid storlek så han tyckte så klart att vi skulle mäta omfånget på mina muskler, men så blir det inte.
Fram till jul så är målet att orka använda "de stora svarta" vikterna vid hantelpress (bröst). Vet inte riktigt vad de väger, 12,5kg kanske. Nu kör jag med de fjuttiga vikterna under 10kg.
Sen ska jag försöka öka antalet dips och chins också, så på nästa pass får jag väl se hur många jag orkar så jag har nå´t att utgå ifrån. Nu jädrar ska här tränas :)

I helgen ska det också tränas. Jag ska faktiskt åka skidor!! Det blir en tur upp till Torsby och skidtunneln där. Ska bli kul. Så får jag se om jag kommer ihåg hur man gör när man åker...

Mörkt

Klockan är tjugo i 4 och det är redan på väg att bli riktigt mörkt. Lite ledsamt. Det innebär att man inte fick vara ute i något dagsljus idag heller.
Så det enda man kan hoppas på är väl att man får glädjas över några snygga muskler på gymet ikväll då... ;)

Skumtomtar

Gud, vad gott det är med skumtomtar.
Häromdan hittade jag säsongens första skumtomtar i affär´n och jag var naturligtvis tvungen att slå till.

Skumtomtar_2

Att en påse tar slut på ungefär 5 minuter och att man mår lite illa av att vara fullproppad med svällande skumgodis och att man rapar jordgubbsskum resten av dagen, är en liten petitess man inte behöver lägga så mycket kraft vid.
Vid min höga ålder glömmer man ju ändå ganska fort... ;)

Förvirrad

Var ute och sprang en sväng igår. Den första lite längre rundan på ganska länge. 3 varv på 4km-slingan vid Hallbystugan. Benen kändes som betongklumpar och i varje uppförsbacke kändes det som jag stod still.
När jag kom hem tittade jag på Ugly Betty och sen hade jag tänkt se Grey's Anatomy. Såg väl kanske halva, sen somnade jag in framför tv:n. Efter en stund vaknade jag till och trodde att det var morgon. Eftersom jag var skittrött tänkte jag antagligen snooza lite, så jag ställde mobilen som låg intill mig på 06:55. Jättebra tid med tanke på att jag då har 5 minuter på mig innan bilen till jobbet avgår...
00:10 vaknade jag igen och insåg att det inte alls var morgon utan mitt i natten. Så då flyttade jag mig till sängen och ställde om klockan på 06:00 istället.
Antingen blev jag väldigt trött av löpturen, eller så är jag bara förvirrad.

Stank

Kan man säga till en person att den luktar illa? Om, låt oss säga att människan ifråga till exempel luktar gammal tant, kan man säga det till den då...?

Den här dagen har gått rätt fort även om jag har varit själv på kontoret. Och jag har övertalat min åkpolare att flexa lite idag också, så nu är arbetsdagen faktiskt slut.
Dags att åka hem och ta på sig löparkläderna.

Gymet

Var på gymet igår. Jag tycker det är rätt kul att styrketräna, men jag kan inte hjälpa att det känns märkligt när stora, coola, biffiga karlar står och spänner sina muskler framför en spegel. Och verkligen synar alla muskler för att se om de växt till sig nå´t. Jag blir full i skratt varje gång :)


Jag och min personlige tränare körde iallafall bröst, axel och triceps igår. 2 övningar på varje.

När vi gick hem var jag helt slut i armarna, men idag har jag ju inte ens träningsvärk. Det kanske är som han säger, jag tar i för dåligt...


Alldeles ensam

Idag är jag alldeles ensam på kontoret. De andra är på nå´t möte i Köpenhamn. Så mitt enda sällskap är värmefläkten, men jag klagar inte. Jag kommer rätt bra överens med den där fläkten...

Men om det känns alldeles för ensamt ändå, så kan jag ju alltid kila in till reklamavdelningen en liten stund.

Ärtig

Idag kallade en kollega mig för ärtig och en annan sa att jag var stilig. Två komplimanger på samma dag.
Undra om man ska tolka det som att jag ser sunkig ut i vanliga fall, eller om jag bara ska ta det som en komplimang... ;)

Ärtig_2

Tur iallafall att man har några trevliga kollegor när en del andra är sååå tråkiga. Hade ett möte idag som var så totalt ointressant. Och istället för att fokusera på det vi skulle svävade vissa ut på andra, personliga områden. Och jag orkade bara inte lyssna. Satt mest och funderade på hur i hela friden jag kunnat hamna i det där sällskapet.

Men nu är det fredag. Och jag ska inte göra ett skit i helgen. Mer än att träna och möjligtvis städa lite. För det behövs...
Och titta på Ice Age och Shrek. För enligt två kollegor bara MÅSTE jag se dem.

Efterrätt till lunch

Pannkakor till lunch. Jättegott, men det hade varit gott med lite proteiner också. Och kanske en liten grönsak. Känns inte som nå´n riktig lunch med bara pannkakor och sylt. Mer som efterrätt.

Djävulen bär Prada

Jag hade inte särskilt höga förväntningar när jag steg in i biosalongen. Båda filmkrönikorna jag sett på tv har gett filmen ganska dåligt betyg och syrran till mitt biosällskap tyckte inte heller att den var särskilt bra.
Men när jag eftertexterna började rulla så tänkte jag för mig själv att  "den här var väl inte så dålig".
Den var alldeles lagom komplicerad (typ inte alls) för en onsdagkväll. Jättefina kläder och söt tjej. Jag gick ut i regnet med ett leende på läpparna och jag kände mig lika glad som efter en romantisk komedi där alla får varandra och alla blir lyckliga.
Och det är ju en ganska trevlig känsla.

Utvecklingssamtal

Nu har jag haft utvecklingssamtal med chefen. Alltid lika intressant. Eller ja, alltid och alltid. Detta var det tredje jag haft sedan jag började för snart 6 år sen.
Första gången sa jag knappt nå´t, då nickade jag mest och höll med. Förra gången har jag för mig att jag babblade på om allt möjligt. Den här gången var jag nog lite mitt emellan.
Tycker det är lite jobbigt när han ställer personliga frågor och jag ska svara på lite känsliga saker. Då är det lätt att det kikar fram en liten tår i ögonvrån.
Jag är alldeles för mesig.
Men chefen är van. Båda de två tjejer han har på sin avdelning har väldigt lätt att börja gråta. Oftast när de är förbannade, men även när de är lite ledsna. Och han är ju faktiskt chef, så det får han ta.

Mr. McDreamy

Insåg just att jag missade säsongspremiären av Grey's Anatomy. Skit.
Jag hade antagligen inte orkat hålla mig vaken ända fram till 23 ändå, men jag stör mig lite iallafall.
Undrar om det går i repris...?

träning x 2

Det blev väldigt dåligt med träning i helgen, eftersom jag inte var hemma, och i måndags blev det ju inte heller nå´t, men igår fick jag till det. 2 gånger. Löpning på morgonen och gymet på kvällen.

När jag efter många om och men kom till gymet igår kväll var jag dessutom jävligt irriterad, så jag tror att jag tog i lite extra i ren ilska. Så efteråt var jag helt slut i armarna. Och på mycket bättre humör.
Tänk vad lite träning kan göra.

Bröst, axel, mage och triceps stod på programmet igår, och med tanke på hur mör jag var i triceps igår kväll så hoppas jag att den personlige tränaren snart ska vad nöjd med min hästsko... ;)

Ikväll blir det vila, för ikväll är det filmtime.

Smaksensation

Mmm, så gott det är med ris och tonfisk med endast lite curry på. NOT.
Snarare lite torrt ;)
Men förhoppningsvis gav den torftiga lunchen lite energi till eftermiddagen.

Turgumma

Sekreterarföreningens träff igår på Stora Hotellet var väldigt trevlig. Lena från Hudoteket, som blev utsedd till årets företagare i Jönköping 2005, pratade om hur hon kunnat bli så framgångsrik och Susanne som jobbar på Hudoteket som kostrådgivare pratade om, och kom med lite tips och råd, om mat.
Två kvinnor fick även chansen att bli omgjorda, med ny frisyr och ny make up.
Efter två mycket bra föreläsningar fick de två stylade damerna visa upp sig och så var det utlottning av diverse priser.
Jag hade turen på min sida och vann en frukost för två på Stora Hotellet. Ska bli fint det.

Kortkort och pumps

Ikväll ska jag på en liten sammankomst med Jönköpings sekreterarförening. Eller ja, jag tror att det är Jönköpings, men det kan lika gärna vara nå´t annat. En sekreterarförening är det iallafall.
Det är 3 damer här på jobbet som är med och nu har de bjudit med några av oss andra flickor till sin träff. Det blir föreläsning om att tro på sig själv och om kost. Och så blir det lite mat. Ska bli trevligt.
Och jag är ju så gott som en liten sekreterare jag också, så jag lär ju passa in :)

Rogain

Till helgen är det dags för Litepac Rogain igen. Det var två år sedan jag var med förra gången och det var himla roligt, så det skulle var kul att vara med igen. Men det klart, det kan ju vara skönt att bara vara hemma någon gång också. Blir ju lite stökigt (och dyrt) om man måste fixa boende, resa och så. Men kul, det skulle det vara. Hoppas tävlingen arrangeras fler gånger framöver.

Babbig

Äntligen är det fredag. Och solen skiner. Underbart.

Igår blev det ett besök på gymet, precis som planerat. Har ju hittat ett styrketräningsprogram som ska passa skidåkare, som jag tänkte köra efter fram till skidsäsongen. Så får jag se om det ger något resultat.
Det går iallafall ut på att man kör två pass styrka i veckan, ena passet "tryck"-övningar och andra passet "drag"-övningar.
Jag har inte varit på gymet särskilt flitigt under sommaren och hittills på hösten, så efter mina första två pass kan jag inte säga att jag känner mig särskilt stark. Men det kanske kommer...

Under pass 1 kör man bröst, axel, triceps, mage och korsrygg och under pass 2, som jag då körde igår, är det rygg, biceps, mage och korsrygg som får sig en omgång.
Eftersom musklerna i mage och korsrygg används flitigt vid skidåkning står de på programmet både under pass 1 och 2. Jag hoppas det ska funka bra. Nu måste jag bara få motivation att ta mig till gymet två gånger i veckan. Men så länge det är snö ute och man kan drömma om att snart få stå på skidorna ska det nog inte vara ett problem.
Tyvärr finns det vissa illasinnade som påstår att det ska börja smälta bort redan imorgon :(

Skit på TV

Idag såg det ut att bli en underbar vinterdag. När vi satt i bilen ut till jobbet så var det klarblå himmel, snö på marken och typ -8°C. Men redan nu har det kommit in stora mörka moln för solen. Tråkigt.
Men det är mysigt med lite snö på marken.
Igår hade jag tänkt springa en sväng i kylan, men jag orkade bara inte. Jag var så himla trött och allmänt less på tillvaron att jag åkte och köpte godis och mjuka skånepepparkakor och bänkade mig framför tv:n istället.
Pepparkakorna var grymt goda men tv:n var en besvikelse.
Först ut var Bonde söker fru. Lite halvroligt eftersom en av bönderna är från mina hemtrakter, men ändå lite småpinsamt. Klockan nio var det dags för säsongspremiär av OC.
Det var inte mycket att ha. Det händer inget nytt, det är samma historia om och om igen, det är bara personerna som byts ut emellanåt.

Ikväll är det favoritprogrammet Timeout. Det kan man alltid lita på.
Fast ikväll blir det inget godis. Men träning får det allt bli. Undrar om det är någon tapper själ som gjort skidspår någonstans än...

Låååång...onsdag

Äntligen är det dags att gå hem. Den här dan har varit så lååång. Värre än långfredagen ;)
Tiden har bara masat sig fram. Pissdag. Inte gjort nå´t kul på hela dan.

Hej mitt vinterland...

Den här gången var det sant, det blev snöoväder precis som tidningarna skrev om igår.
Underbart tycker jag, men det verkar som att jag är ganska ensam om det. Har hittills idag inte hört en enda som sagt något positivt om den härliga snön.
Men det kan kanske bero på att de inte fått på sina vinterdäck än, som jag fick igår. Är väldigt nöjd att de faktiskt åkte på igår, för på väg till ut till jobbet såg vi många som hade vissa problem att ta sig fram på de snöiga, isiga vägarna.
Tur att man är fröken duktig... ;)